BIY AD

25 Mart 2011 Cuma

Maç Günü: Galatasaray - Mersin BŞB

Ligi 8. sırada bitiren Mersin BŞB, normal sezonda çıktığı 22 maçta sadece 8 galibiyet aldı. Yalnız; 2 kez Beşiktaş'ı, birer kez de Tarsus ve Botaş'ı yenmeleriyle sürpriz işlere imza attılar. Ligin en az sayı yiyen 3. takımı olan Mersin BŞB, ligdeki 12 takım içinde en düşük skor üreten ekip. Durum böyleyken, bir maçta oluşan en düşük sayının da iki kez Mersin maçlarında iki kez tekrarlanması şaşırtıcı olmadı (13. Hafta: Galatasaray:53 - Mersin:50, 15. Hafta: Mersin:51 - Panküp:52).

Maç başına 13.8 ortalamayla Constance Jinks takımın en skorer oyuncusu, Erlana Larkins ise maç başına 12 sayı-10.4 ribaund-2.8 asist-2.1 top çalma ile takımın en efektif oyuncusu. Bir diğer dikkat çeken isim de özellikle ilk Galatasaray maçında da başarılı bir performans gösteren Chanel Mokango. Genç uzunun ortalamaları şu şekilde; 11.2 sayı-7 ribaund-1.5 blok. Takımın asist lideri Tuğçe İnöntepe ile Tuğba Talaşlıoğlu ilk beşin yerli parçaları. Deniz Çolakoğlu ve Korel Engin de takım arkadaşlarını dinlendirmekle görevliler. Hafta içinde yapılan antrenmanda, Larkins'in Deniz'e yumruk atıp, burnunu kırdığını öğrenmiştik. Hatta iki oyuncunun karakolluk olduğunu. Deniz oynayabilecek mi, Larkins oynatılacak mı bugün göreceğiz.

Üç tanesi hazırlık maçı olmak üzere, iki takımın son 9 karşılaşmasını da Galatasaray kazandı. Bu sezon ligdeki iki karşılaşma da Galatasaray'ın beklediğinden zorlu geçse de; Mersin'de 69-76, Abdi İpekçi'de 53-50 ile Sarayın Sultanları gülen taraf oldu. En büyük gücü Larkins ve Mokango olan Mersin'e karşı, Sylvia Fowles'ın yanında sahada yer alacak Bahar veya Michelle'nin oyunları önemli. Uzun forvetten beklediği katkıyı (savunma da dahil buna) alırsa Galatasaray, fazla zorlanmadan bitirmesi gereken bir maç. Yol uzun zaman kaybetmemekte fayda var;


HAYDİ SARAYIN SULTANLARI!

Galatasaray - Mersin BŞB
Playoff Çeyrek Final 1. Maç
25 Mart, Cuma 19:30
Abdi İpekçi | Yayın: GS TV

Hiç yorum yok: