BIY AD

25 Mart 2011 Cuma

Eurocup Elitzur Ramla'nın

 İsrail'de 61-61 biten ilk maçın rövanşında Elitzur Ramla, Fransız rakibi Arras'ı 53-61 mağlup edip, deplasmanda Eurocup'ı kaldırdı. Finalin her iki tarafı da, yarı finalde ikinci maçı dışarıda oynamalarına karşın bu basamağa geldiler ve finalde de saha avantajını silen Elitzur Ramla şampiyon oldu. İsrail ekibinin yarı finalde son şampiyon Sony Athinaikos'u, Arras'ın da bu sezonun en başarılı takımı Chevakata'yı elediğini hatırlatalım.

Berabere biten ilk maçın ardından, sahasında alacağı her galibiyetle kupayı kaldıracak olan Arras, tozpembe tribünlerin önünde maça iyi başlayan taraf oldu. İlk 3.5 dakika içinde Selwyn'in ellerinden iki basket bulan konuk ekip, çeyrek sonuna kadar başka bir şekilde skor üretemedi. Arras'ta ise organizasyon genelinde de takımın en skoreri Pauline Akonga'nın etkinliği ile ilk çeyrek 13-5 önde kapatıldı. İkinci çeyrekte -geride bıraktığımız WNBA sezonunda Seattle Storm'da şampiyonluk yaşayan- Le'coe Willingham ve Tanisha Wright'a ek olarak -Beşiktaş'tan hatırladığımız, Euroleague tecrübesi de olan- Shay Doron'un olaya el koymasıyla Elitzur Ramla çok güçlü bir seri yakaladı. Bu çeyreğin ilk 7 dakikasında oluşan 5-24'lük seri ile konuk ekip, 11 sayı öne geçti. Kalan dakikalarda bu farkı kapanmayınca, soyunma odasına 22-33 Elitzur Ramla üstünlüğü ile gidildi. Akango ile ikinci yarıya iyi başlayan Arras, Laine Selwyn'in 3'lüğü sonrasında 13 sayı geriye düşse de, Bade ve Malashenko ile etkili oldu ve final çeyreğine farkı 4'e kadar indirerek, 41-45 geride girdi. Arras kadrosunda bulunan, -WNBA'de bu sezon En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu ödülünü kazanan- oyun kurucu Leilani Mitchell'in kötü bir gününde olması ve maçın kaderine takımı aleyhine yaptıklarıyla etki etmesi işleri zorlaştırdı. Ayakta kalabilen az sayıdaki Arras oyuncusunun son çeyrekteki çabaları yetersiz kaldı Selwyn, Willingham, Wright ve Doron karşısında. Maç sonunu iyi oynayan Elitzur Ramla 53-61'lik skorla maçı ve kupayı kazanan taraf oldu. 


Arras'ın %26.2 saha içi isabetiyle oynadığı bugünde, taraftar desteğine karşın kazanması mucize olurdu. Son yıllarda Eurocup'ta izlemeye alıştığımız Elitzur Ramla, en sonunda kupayı kazandı ve ülkesinin son yıllardaki başarısına imza attı. Tebriklerimizi yolluyoruz, artık alacakları karara göre Euroleague'de izleyebiliriz onları önümüzdeki sene. 

Hiç yorum yok: