BIY AD

7 Mart 2011 Pazartesi

Spor Toto Türkiye Kupası'na Doğru

Son yıllarda Teknosa sponsorluğunda düzenlenmesine alıştığımız Kadınlar Türkiye Kupası, bu kez Spor Toto'nun katkılarıyla bizlerle buluşacak. Spor Toto'nun takımların ve organizasyonun tüm masraflarını karşılaması önceki yıllarda göremediğimiz büyük bir yardımı içeriyor kadın basketboluna. Bu branşa ilgi duyan biri olarak, ben de teşekkürlerimi sunuyorum onlara. 19. Türkiye Kupası, tarihinde ilk kez Gaziantep'te oynanacak. Ülkemizin yeni spor alanlarından biri olan Karataş Şahinbey Spor Salonu, bu sezon Erkekler Türkiye Kupası'nda eleme gruplarından da birine ev sahipliği yapmıştı. 5000 kişilik spor salonu, bu kez kadınlarda 8'li finale sahne olacak. 

Gaziantep'e yakın şehirler Mersin ve Adana 3 takımla bu kupada temsil edilirken, İstanbul'un 3 büyüğünün de varlığı ile maçların dolu bir salonda oynanması, turnuvaya renk katacaktır. TKBL yayınlarında sıkıntılar yaşayan ve yaşatan Sports TV, kupanın yayıncı kuruluşu oldu. Ligde yaşadıkları aksiliklerden ders çıkarmasını umduğumuz Sports TV iddialı gözüküyor bu sefer. D Smart platformundan yayın yapan kanalın, heyecanı kesintisiz olarak tüm ülkeye yayabilmesi çok önemli kuşkusuz. Malum, daha rahat televizyon yayınları ve daha çok izlenebilmek adına kupa 4 güne bölündü bu yıl. Heyecanı TV başında değil de bizzat yerinden takip edecekler için, maçların biletleri de satışa sunuldu Biletix üzerinden.

Kura sonrasında değerlendirmeler yapan koçlar ve oyunculardan kısa alıntılarla, 19. kupa heyecanına yavaştan bırakalım kendimizi.


NE DEDİLER

"Gaziantep’te daha önce Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nı oynamıştık. Gerçekten bir seyirci potansiyeli vardı. Türkiye Kupası’nda da o salon umarım dolar. Çünkü Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi, Avrupa’nın önde gelen liglerinden bir tanesi..." Aziz Akkaya (Beşiktaş Koçu)

"
Türkiye Kupası uzun zamandır oynanıyor. Ben bu oynanan kupaların yarısını kazanmışım. Ama bu turnuva benim en zor turnuvam olacak..." Zafer Kalaycıoğlu (Mersin BŞB Koçu)

"
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile eşleştik. Her iki takımda bildiğiniz gibi aynı ilin iki takımı. Bu ilde bu iki takımın çok güzel, tatlı bir rekabeti var. Bunun kupaya da taşınması güzel oldu. Ligde bir çıkış içindeyiz. Bu iyi gidişatı kupaya yansıtmak istiyoruz..." Erdal Yeğin (Tarsus Belediye Koçu)

"
Telafisi olmayan maçlar olduğunun farkındayız. 9 kere Türkiye Kupası’nı müzemize götürmüş bir kulübüz. Kupayı bu sene de almak istiyoruz..." Didem Akın (Fenerbahçe Menajeri)

"Z
or bir rakip ve çok saygı duyduğumuz bir takım ama biz ikinci günde de maç yapmak istiyoruz. Bu sezon ligde karşılaştığımız maçların ilkini kazanmıştık ama Caferağa’daki maçı farklı skorla kaybetmiştik. Net olarak söyleyebilirim ki ikinci maçtaki gibi bir performans ortaya koymayacağız..." Ayhan Avcı (Panküp Koçu)

"Galatasaray’ın basın toplantısında kişi sayısı olarak üstünlüğü var ama asıl üstün taraf sahada oynanacak 40 dakikalık maç sonunda belli olacak... Maçta yüreğimizi sahaya koyacağız. Müzemizde bulunan 2 kupayı 3 yapmak için Gaziantep’te oynanacak Kadınlar Türkiye Kupası’nda 3 maç yapan takımlardan bir tanesi olmak istiyoruz..." Abdullah Kutlu (Botaş Genel Menajeri)

"İddialı olduğumuzu söylemek isterim ama Türkiye Kupası tek maç üzerinden oynandığı için sürprizlere açık bir organizasyon. En iyi oynayan ve hak edenin kazanmasını diliyorum... Bütün Gaziantep halkını çocuklarıyla, aileleriyle güzel maçlar izlemeleri için salona bekliyoruz." Işıl Alben (Galatasaray Takım Kaptanı)

Hiç yorum yok: