BIY AD

10 Mart 2011 Perşembe

Galatasaray Alt Yapısı #2

Malum, dün sorular sormuştuk alt yapıyla ilgili. Yazının yayınlanmasından hemen sonra konuşma fırsatımız olan alt yapıda görevli Barış Akgün hocamızdan sorularımıza cevap aldık. En başta söyleyeyim, orası çocuk parkı değilmiş onu öğrendik. Barış Hoca'ya teşekkür ediyorum. Konuşmamızdan sonra kaygılarımın %100 bittiğini söyleyemem, kaldı ki o da benim eleştirilerimde haklı olduğum yerler olduğunu kabul ediyor ama bu derece hızlı refleks veren, neler yaptıklarını anlatabilen ve gelecekle ilgili umutlu olan eğitmenlerin varlığı benim de karamsarlığımı sildi.

Dün sorduğumuz sorulara aldığımız yanıtlar üzerinden ilerleyelim, hem kendi yanlışımızı düzeltelim hem de haksızlık etmemiş olalım.

  • Takımlarda kazanmaya, günü kurtarmaya değil ileride de oyunculara faydalı olabilecek eğitimin verilmesi. Günlük size avantajlarını kullanmaktansa, profesyonel kariyerinde de oynayabileceği pozisyona göre kızların yetiştirilmesi dolayısıyla takımların sahip olduğu mevcut güçten daha geride kalması ile karşılaşıldığını,

  • İstatistik kağıtlarının kaybedilmesi gibi bir şey olmadığını, sadece bir anlık karışıklıktan dolayı bir aksilik olduğunu,

  • Küçük Kızlar yaş grubunda, gelecek senenin takımıyla mücadele edildiğini,

  • Maça geç kalmanın ayıbını kapamaz ama benzer durumlarda başka takımların birbirini beklediğini,

  • Milli Takımı hak eden oyuncularımızın varlığından ama örneğin Balım'ın, mücadele gücünün ve tecrübesinin arttırılması amacıyla oynayabileceğinden bir üst yaş grubunun milli takımının aday kadrosuna bilinçli olarak gönderildiğini öğrendik.
Benim -sadece bir genç takım maçı izlemiş biri olarak- daha net şeyler yazabilmem için daha çok maç izlemem gerekiyor tabii ki. Özellikle birinci maddede aldığımız cevap, bizim de tam olarak istediğimiz şey zaten. Dün de dediğim gibi şampiyonluklar, Fenerbahçe-Beşiktaş galibiyetleri değil oyuncu istiyoruz. Plan ve programın buna göre çizilmesi gayet tatmin edici. A takım maçlarının yanına, mümkün olduğunca alt yapılarında maçlarını ekleyeceğiz bundan sonra. Galatasaray'ın geleceği bizler için çok önemli. Sorulardan çok, gözlemlerimizi buradan aktarmaya çalışacağız. Hep imrendiğim bir şeydir umarım benim de; 3-4 sene sonra "ben onu alt yapıdan beri izliyorum" diyebileceğim -en az- bir a takım oyuncusu olur.

Not: Galatasaray alt yapısı ile Galatasaray'ın resmi yayın araçları arasında bir işbirliği yapılması isteğimiz devam ediyor. Alt yapı takımlarında kimler oynuyor, kiminle maç yapıyorlar, kim kaç sayı atıyor bunların Galatasaray medyası üzerinden düzenli olarak yayınlanması çok zor olmamalı.

1 yorum:

slipknot dedi ki...

Yaziyi yazan kardesim sonunak adar katilmamla birlikte eger isterseniz sizlere destek olabiliriz..
Facebook'da Galatasaray Basketbol takimlari hakkinda kendi cabalarimiz ile haber yaptigimiz,bilgi paylastigimiz bir sayfamiz ve bu tur projeleride destekliyoruz..
Teklifimi kabul ederseniz,iletisime gecin lutfen..
http://www.facebook.com/Emrahhh35