BIY AD

27 Kasım 2009 Cuma

Aziz Akkaya'da Sona Doğru


Sales'in yokluğunda dün Eurocup'a ilk kez katılan Ermeni takımı karşısında etkisiz bir oyun göstererek, bütün maçı çift haneli farklarla geride götüren Beşiktaş Cola Turka'da coach Aziz Akkaya bu mağlubiyeti
'' Çok büyük bir ayıp. Beşiktaş tarihine sürülmüş bir leke olduğunu düşünüyorum" şeklinde özetlemiş maçın ardından. ''Herhalde böylece süremizi de doldurmuş olacağız. Geçen hafta Galatasaray maçını kaybettik. Şimdi de, ilk defa Avrupa kupasında oynayan bir takıma kaybediyorsanız, bunun bir bedeli olması lazım. Bu bedeli de bir şekilde ödeyeceğiz. İstediğimiz takımı kuramıyoruz. Daha iyi bir takım kurmamız lazım ama olmuyor. Şu an kaybettiğimiz çok fazla bir şey yok. Ancak aldığımız sonuçların bir bedeli olması lazım. İstifa etmeyi düşünüyorum. Yöneticilerle oturup, karşılıklı konuşmamız lazım. Ben buraya uzun yıllar emek verdim. Bir takım bu kadar kötü oynuyorsa, bunun bir sebebi vardır. Bugün genç takım olsaydı sahada, daha iyi oynardı.'' diye de eklemiş. Bu açıklamaların ardından gelecek bir istifa haberi de hiçbirimizi şaşırtmayacaktır sanırım.

Ülkemizde nadir görülen bir şekilde Beşiktaş Cola Turka takımının başında yirmi yılı aşkın bir süredir görev yapan Aziz Akkaya'nın eleştirildiği pek çok nokta vardır. Hakemlere baskı kurmaya çalışması, kenarda taraftarı da zaman zaman geren fazla agresif tavırları, yerli ve yabancı oyunculara davranışı arasındaki farklar gibi. Fakat bu ülkede Beşiktaş gibi bir camiada 20 küsür senedir görev yapıyorsanız, bu büyük bir olaydır bence. Ekonomik sıkıntılar, gelen yönetimlerin şubeye bakış açısı, taraftarın ilgisizliği de cabası. Bırakırsa eğer görevini arkasından söylecek çok sözü olan taraftarlar gibi Aziz Akkaya'nın da söyleyecekleri olacaktır elbet.

1 yorum:

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

Aslında Aziz hoca birazda yönetimden yana sıkıntılı. Bilindiği gibi kulüpte halen mâli sıkıntılar aşılamadı ve son kaybedilen davalar yüzünden yine ödemelerde aksamalar başladı. Bu açıklamasında da biraz bundan şikayetçi, oyuncuların tam potansiyele yakın performans bile sergilemediğini söylüyor. Çünkü oyuncular mutlu değil son günlerde(aynı sorun erkek takımında da mevcut şu aralar).

Aziz hocayı pek yeterli bulmam ben şahsen ama şu şartlarda en mükemmel antrenör bile çok daha fazlasını başaramaz bana göre. Mevcut yönetim değişmediği sürece bu kaos ortamı son bulmayacaktır siyah-beyazlı camiada..