BIY AD

19 Kasım 2009 Perşembe

Cras Basket Taranto: 78 - Ros Casares: 69


Euroleague A grubunda bizim maçımızın haricinde iki maç daha oynandı ve bizim için de önemli maçlardı bunlar özellikle Cras Basket Taranto ile Ros Casares arasındaki karşılaşma grubun şekillenmesini sağlayacak maçlardan biriydi. Ros Casares galibiyeti bekliyordum bu karşılaşmadan bilhassa geçen hafta aldıkları Ekaterinburg galibiyetinin ardından İtalya'dan galibiyetle döneceklerini tahmin ediyordum. Fakat Taranto koçu Roberto Ricchini'nin maç sonunda söylediği gibi basketbolunuzu eğer taraftarınızla bütünleştirirseniz, bir grup başarısı ortaya çıkarıyorsunuz ve oldukça önemli bir galibiyet elde ediyorsunuz neticesinde. Özellikle üçüncü çeyrekteki 27 - 16'lık Cras Basket üstünlüğü maçın neticesini belirleyen ana faktör olmuş gibi duruyor.

Grubun diğer maçında ise henüz galibiyeti bulunmayan iki takımın mücadelesinde Riga takımı Teo Vilnius deplasmanından 74-68'lik skorla galip ayrıldı. Böylece ilk galibiyetini almış oldu Riga takımı da.

Cras Basket Taranto galibiyeti sonrasında grupta Ekaterinburg - Galatasaray ve Ros Casares'in 4 maçta 3 galibiyet 1 yenilgisi bulunuyor. Cras Basket Taranto'nun ise iki galibiyet - iki mağlubiyeti var geride kalan dört maç sonunda. Bu tablonun devamında ise bu takımların kendi aralarında oynayacağı karşılaşmaların tablonun şekillenmesini sağlayacak, bu noktada özellikle iç sahada oynanan karşılaşmalar çok ama çok önemli. Avantaj sağlamak için deplasmanda alınacak galibiyet(ler) şart belki ama ön şart iç sahada maç kaybetmemek.

1 yorum:

Selim Ugur dedi ki...

Sonuca sasirdim. Ros Casares galibiyeti bekliyordum ben de.. Bizim icin kotu oldu Taranto'nun yenmesi..