BIY AD

6 Kasım 2009 Cuma

Çankaya Üniversitesi: 75 - Tarsus Belediyesi: 94

3. haftanın açılış maçında Çankaya Üniversitesi geçen haftanın olaylı karşılaşmasında Beşiktaş Cola Turka'yı mağlup eden Tarsus Belediyesi'ni ağırladı. Maçın favorisi konuk takımdı, bu sezon yukarıya zorlayacak seviyede kurdukları kadro ile. Beklenildiği gibi farklı kazanmayı başardı Tarsus Belediyesi, 94-75 'lik skor ile.

Maça Oya - Roneeka Hodges - Kübra Siyahdemir - Marina Kress - Chantel Black beşiyle başlayan Tarsus Belediyesi maçın ilk iki dakikasında üç oyuncusunun elinden bulduğu 9 sayı ile hızlı bir giriş yaptı maça ve ev sahibi takıma ilk molalarını aldırdılar. Moladan Kübra'nın üçlüğü ile dönen Tarsus takımı net bir mesaj veriyordu skorboardda yazan 12-0'lık skorun yanı sıra, buraya kazanmaya gelmişlerdi. Damla Gezgin'in üçlüğü ile ilk sayılarını bulmayı başaran Çankaya Üniversitesi'ne cevap ise o ana kadar top kullanmamış olan Hodges'dan geldi iki üçlükle. Hodges'dan üstüste gelen iki üçlükle farkı yeniden açmaya başlayan konuk takımda son bir dakikada Hogdes ve Kübra kenara giderken Seda ve Gökçe oyuna dahil oldular. Çeyrek sonunda Frazee ile dört sayı bulan ev sahibi takım skoru 25-29'a taşıdı.

Çeyrek sonunda fark inmiş olsa dahi ilk on dakika boyunca Tarsus takımının sahadaki duruşu kazanacaklarını gösteriyordu net şekilde. Bunu terse çevirmek için çabalaması gereken ise ev sahibi olacaktı geri kalan otuz dakikada. İlk çeyrekte Marina Kress'in 8 sayısının yanı sıra Kübra - Hodges - Black üçlüsünün altışar sayısı vardı. Oya'nın da hemen maçın başında bulduğu bir üçlük vardı 12-0'lık seri sırasında, total üretilen 29 sayı. Tarsus'un hücumda zorlanmadığını, iki uzunu ile boyalı bölgeyi istediği gibi kullanabildiğini Kübra ve Hodges ikilisi ile de iç dış dengesini sağlamayı başardığını gösteriyordu bize. Parkede yaşananların rakamsal dönüşümleri bu şekildeydi.

Çeyrek sonuna bir dakika kala 6 sayı 3 asist 2 top kaybı ile kenara geldi Kübra Siyahdemir. İkinci çeyrekte hiç oyuna sokmadı onu coach Erdal Yeğin.

İkinci çeyreğe 11-2'lik bir seri ile giriş yapan Tarsus takımı farkı yeniden çift hanelere çekmeyi başardı, 40-27 ile. Bu dönemde sadece iki tane serbest atıştan skor üretebilen Çankaya Üniversitesi'nin saha içi isabeti bulamaması Tarsus savunmasının biraz sertlik göstermesi ile biraz da ev sahibi takımın kısıtlı hücum gücü ile alakalıydı. Bu 11-2'lik seri sırasında Seda ve Gamze'nin de skor katkısı vermesi önemliydi güney temsilcisi adına. Bitime dört dakika kala skor 27-40 idi ve bu dakikadan sonra 13-7'lik bir Çankaya Üniversitesi serisi gördük, savunmada zone ile başlayan bir dinamizmdi bu. Devrenin sonunda serbest atıştan bulunan bir Tarsus sayısını da saymazsak eğer sadece altı sayı yediler bu sekansda ve devreyi 47-40 geride kapattılar.

İkinci yarıya Kübra'yı oyuna alarak başladı Erdal Yeğin. Maça başlayan beşte yer alan Hodges -Kübra - Kress üçlüsünün ikinci yarıya başlayan beşte yer alması da olası bir kazaya yer vermek istemediğini gösteriyordu koçun. Boyalı bölgedeki üstünlüğünü avantaja çevirmek isteyen takımı henüz ilk pozisyonda topu Kress'e indirdi ve basket faul ile sonuçlandı pozisyon. Bir sonraki hücumda bu kez dış şutunun unutulmaması gereken bir hücum yanı olduğunu gösteren Kress bir de üçlük yollayarak farkı yeniden çift hanelere çekmeyi başardı, 42-53. Pota altında Kress'in etkili oyunuyla bu çeyrekte ürettiği 10 sayı ve Kübra'nın 5 sayısı ile birlikte yaptığı iki güzel asist Tarsus takımının henüz üçüncü çeyrekte skoru 70'lerin üstüne çıkarmasını sağladı.
Çeyrek sonuna doğru hücumdaki hareketliliğini kaybetmeye başlayan Tarsus takımında Kübra'nın 10 dakika boyunca hiç çıkmaması da bu yavaşlamanın sebeplerinden biriydi bence. Çünkü Kübra bu takım için önemli bir oyuncu, skor katkısının yanı sıra takımı yöneten bir oyuncu aynı zamanda. Son çeyrekte yapıtğı bir asist vardı ki benim diyen guard yapamaz öyle asist, maçı altı asist ile tamamlamış olması da saha görüşünün iyi olduğunu göstermeye yetecektir sanırım. Onun yavaşlaması takımı da yavaşlattı, durgun hücumların yanına bir de sertleşmeye çalışan Çankaya savunması sonrasında son on dakikaya girerken fark beş sayıya kadar indi Bowen'in süre biterken bulduğu üçlük ile, 67-72.

Farkın beşe inmesi ile acaba(?) demeye başlandı tribünde ama diğer üç çeyrekte olduğu gibi bu son çeyreğe de hızlı başlayan taraf Tarsus takımı oldu. Ve tam yedi dakika boyunca yalnızca iki sayı yerlerken tam 14 sayı atmayı başardılar, bu 14-2'lik seri sırasında alınan iki Çankaya Üniversitesi molası da fayda etmedi. Ve maçtan 94-75'lik skorla galip ayrılan taraf Tarsus Belediyesi oldu.

Tarsus takımında 22 sayı ile oynayan Marina Kress maçın en skorer oyuncusu olurken, onu bir kez daha izlemek keyifliydi gerçekten. Herşeyini sahaya yansıtan o mücadeleci ruhu ile aynen devam ediyor Tarsus'da. Galatasaray'da iken kenardan gelip önemli katkılar veriyordu, Tarsus takımında ise ana karakterlerden biri. Ve bunun da üstesinden gelebiliyor Kress. Kress haricinde Kübra'nın 1/3 iki sayılık 2/6 üçlük ile ürettiği 11 sayı var. Bunun yanına eklediği altı asisti şüphesiz daha değerl kılıyor bu performansı. Fakat Kübra'dan daha önemli bir katkıyı veren isim Seda Erdoğan oldu bugün. 2/2 iki sayılık 3/4 üç sayılık 3/4 serbest atış ile tam 16 sayı üretti Seda 23 dakikada. Bu zaman diliminde 3 ribaund 4 asisti de cabası. Kress ile birlikte maçın yıldızı idi Seda.

Tarsus takımı kaliteli yabancılarının yanına eklediği bu potansiyeli yüksek oyuncularla sezon boyunca tepe dörtlüyü en çok zorlayacak takım olacaktır. Tarsus'da maç kazanmak da kimse için kolay olmayacak bence bu sezon. Kazanmak için fazlasıyla çaba sarfetmesi gerekecek tepe dörtlünün.

Çankaya Üniversitesi ise bildiğimiz gibi, değişen birşey yok Başkent temsilcisinde. Kocaeli ile yarışacaklar tüm sezon boyunca, kazanan kalır ligde.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

samsun -galatasaray maçı ile ilgili maç ve iddaa yorumlarınızı bekliyoruz

mischa dedi ki...

Selam,
Kübra ile ilgili bilgi verir misiniz? Hala bizim oyuncumuz mu, kiralık mı Tarsus'ta, yoksa bonservisi ile mi verildi? Umarım döner takıma...

dejavu dedi ki...

Selam mischa;

Bonservisi ile verdik Kübra'yı.

mischa dedi ki...

Saol kardeşim bilgi için. Üzüldüm. Bu arada Panküp Kayseri ile ilgili yazınızda Kübra'nın Tarsus'a kiralık gittiğini okumuştum. Yanlışlık mı var?

dejavu dedi ki...

Öyle biliyorduk ilk başta, değişmiş sonradan. Çok da önemli değil zaten bayan basketbolunda bu tarz bonservis vermeler falan, gerekirse çok rahat geri alabiliriz Kübra'yı.

mischa dedi ki...

Ben çok taktım bu Kübra'ya:) Bize gelsin istiyorum. Tekrar çok saol bilgiler için...