BIY AD

12 Kasım 2009 Perşembe

A Grubunda Günün Maçları



Euroleague'de içerisinde yer aldığımız A grubunda iki maç oynandı bugün. İlk iki haftada mağlup ettiğimiz ve henüz galibiyetleri bulunmayan iki takımın Letonya'daki mücadelesinde kazanan taraf 70-59'luk skorla Cras Basket Taranto oldu. İtalyanlar böylece gruptaki ilk galibiyetlerini aldılar, Riga takımı ise galibiyetsiz devam ediyor. Teo Vilnius maçı haricinde pek galibiyet alabilecek bir görüntüleri de yok normal şartlarda. Devrede 15 sayı farkı yakalamış İtalyanlar, son çeyrekte biraz salsalar da yine de farkın tek haneye inmesine izin vermemişler. Geçen hafta bizim yapmamız gereken de tam olarak buydu aslında zayıf Riga takımı karşısında, gereksiz yere zora soktuk maçı her ne kadar oradan çıkarıp alsak da. Bize Işıl'a malolan bir galibiyet oldu bu.

Grubun bizimle birlikte ikişer galibiyetli iki takımı İspanya'da karşılaştı bugün. Haftanın maçı diyebileceğimiz bir karşılaşmaydı bu, bizim için de ayrıca önemliydi. Becky Hammon'ı da kadrosuna dahil ettikten sonra şampiyonluk için ismi konuşulmaya başlanan Ros Casares takımı bugün farklı kazanarak bir anlamda mesajı da vermiş oldu herkese.(87-68) İlk çeyrekte 24 sayı üretip yalnızca 12 sayıya izin veren İspanyol'lar, son çeyrekteki 28-16'lık üstünlükleri ile de maçı kazanmayı başarmışlar. Isma Canto maçtan sonra benim görev yaptığım süre boyunca oynadığımız en iyi karşılaşma idi yorumunu yapmış. Pondexter ise bugün kendi seviyemizi gösteren bir oyun ortaya koyamadık demiş. Rusya'daki maçta en az bugün kadar güzel olacaktır diye tahmin ediyorum.

Bu sonuçlar sonrasında grubun tek yenilgisiz takımı şu an için Ros Casares. Yarın Teo Vilnius'u yenebilirsek eğer biz de 3/3 ile başlamış olacağız ki Rusya deplasmanı ve içerde oynayacağımız Ros Casares maçı öncesi çok önemli bu bizim için.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Galatasaray bayanlarının bu oyun tarzıyla yani sadece S.Young'ın eline bakan bir sistemle K.Douglas gelse dahi Ros Casares ve UMMC takımlarını 4 maçtan birinde bile yenmesi imkansız. Bu gruptan alabileceği galibiyet sayısı maksimum 6 olacaktır oda tabi Cras Taranto'tu İtalya'da yenebilirse. 3. lük en iyi ihtimal 4.lük banko.

Fenerbahçe ise grupta en zor 3 maçı vardı ikisini atlattı. 2 yenilgi olması gayet normal. Spartak maçındaki dirençleri ilerisi için çok iyi bana kalırsa..Maç içinde hiç ezilmediler..Biraz şanslı olsalar maçı kazanabilirlerdi. Onlarda maksimum 7 en az 5 galbiyet alacaklardır grupta. 2.lik en iyi ihtimal 3.lük banko.

Sonuç olarak iki takımımız şu anda avrupa ligindeki Spartak,UMMC ve Ros Casares dışındaki en iyi kadroya sahip 4-5 takımdan biri ve çeyrek finale çıkmaları normal sonuç olacaktır.Ayrıca benim görüşüm elindeki imkanlar doğrultusunda iki takım da daha iyi oyuncu tercihleri yapabilrdi diye düşünüyorum..