BIY AD

4 Kasım 2009 Çarşamba

TTT Riga Maçı Öncesi


Euroleague'e 10 senenin ardından güzel bir dönüş yaparak Cras Basket Taranto galibiyeti ile başladık. Bu geri dönüşün ilk adımının böylesine güzel bir galibiyet olması önemliydi şüphesiz, takımın hem moral hem de özgüven kazanması açısından. Bunun yanı sıra fikstürün de bir güzelliği var bize fakat bunu olumlu kullanabilmek adına ilk maçtan alınacak bir galibiyet lazımdı, bunun da gerçekleşmesinin ardından daha net konuşabiliriz bu konuda. Bugün deplasmanda oynayacağımız TTT Riga maçının ardından önümüzdeki hafta İstanbul'da Teo Vilnius'u konuk edeceğiz. Buradan çıkarılacak olası üç galibiyetin ardından Ekaterinburg ve Casares maçlarında durumu idare etme şansımız olacak ki bizim için şu anki konjonktürde hedef maçlar değil onlar zaten, özellikle deplasmanda oynayacaklarımız.

Bugün karşılaşacağımız Letonya temsilcisi TTT Riga takımı geçen hafta İspanya'da 118-38'lik bir bozgun yaşamıştı Ros Casares karşısında. Bu ligde üst seviye takımlardan biri olmasa da Riga takımı 80 fark kabul edilebilir bir fark değil. Yeni Euroleague düzeninde atılan/yenilen sayı fazlaca önem kazanmışken alınan bu 80 sayılık mağlubiyet Riga'nın orta vadeli tüm planlarını alt üst etmiştir bence. Bugün bu farkı unutturmak için evlerinde oynayacak olmaları bizi zorlayacak tek etmen şu an için, onun haricinde her koşulda yenebileceğimiz bir takım TTT Riga.

Letonya liginde oynadığı 6 karşılaşmayı da en az 15 sayı farkla kazanmayı başaran Riga takımının 100-27, 103-48, 113-67, 52-67, 24-78'lik skorlarla galip geldiğini söylediğimde ligin seviyesi hakkında kafamızda bir soru işareti kalmayacaktır sanırım. Bu lig başlangıcının ardından Casares deplasmanından bir galibiyet beklenmese de tarihi düzeyde bir Euroleague bozgunu da hoş olmadı tabii. Herşeye rağmen üç sezondur Euroleague'de mücadele eden bir takım Letonya temsilcisi ve o havayı da bize nazaran daha çok solumuş bir takım dolayısıyla. Maçın başından itibaren sertlik koyarak, buraya kazanmaya geldik mesajının verilmesi ile birlikte Letonya'dan güzel bir galibiyetle döneceğimizi düşünüyorum, umuyorum.

Fakat yazının içerisinde de belirttiğim gibi, tek çekincem geçen haftaki 80 sayılık farkın bizim takımdaki muhtemel olumsuz yansımaları. Ciddiye alınmayan her rakibin tehlike yaratacağı genel geçer basketbol ilkesinin Euroleague düzeyinde daha etkili sonuçlar vereceğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Letonya'da ihtiyacımızı olan tek şey, rakibi ciddiye almak. Gerisi gelecektir.

Hiç yorum yok: