BIY AD

1 Kasım 2009 Pazar

Tarsus Belediyesi: 79 - Beşiktaş Cola Turka: 76


Tarsus ise haftaya Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşacak evinde, severler böyle karşılaşmalarda sürprizler kovalamayı. Galibiyet için en az bir hafta daha beklemek zorundalar. demiştim geçen hafta oynanan Samsun Basketbol - Tarsus Belediyesi maçının ardından. İlk yarının sonunda soyunma odasına 23-37 yenik giren ev sahibi takım zor da olsa kazanmayı başardı 79-76'lık skor ile.

Bu galibiyeti bekliyordum açıkçası, şaşırmadım o nedenle ama üçüncü çeyreğin sonunda verilen bazı hakem kararları sonrasında ortalığın karıştığını, periyot arasında Aziz Akkaya'nın teknik faul aldığını ve gergin bir dördüncü çeyrek oynandığını da eklemek gerekiyor bu galibiyet yazısının altına. Son hücumdan önce saatin geç çalıştırıldığını ve periyot sonunda süre biterken üç sayı çizgisinin gerisinden yapılan faulle ev sahibi takımın üç atış kazandığını, olayların başlangıcı olarak söyleyebiliriz. Haftaiçinde bu kararların yansımalarını daha net şekilde göreceğimizi tahmin ediyorum.

İlk yirmi dakikada yalnızca 23 sayı üretebilen Tarsus takımının üçüncü çeyrekte 33 sayı üretmiş olması maça dair ilk dikkat çekici not. Üretilen 79 sayının 33'ü bu on dakikada gelmiş yani, epey sıkıntılı bir on dakika olduğu aşikar. Dördüncü çeyrekte de hız kesmeyen Tarsus takımı ilk yarıda ürettiği 23 sayıyı da bir on dakikada yollamış bu sefer Beşiktaş Cola Turka potasına. İlk devre 23, ikinci devre 56 sayı. Devrede 56 sayı yediğiniz bir karşılaşmayı, hele ki deplasmanda iseniz kazanmanız hiç kolay olmuyor görüldüğü üzere. Yine de son topa kadar oyunun içerisinde kalmayı başardı Beşiktaş Cola Turka.

Geçen hafta içeride oynadıkları Panküp Kayseri Şekerspor maçını izlemiştim Beşiktaş Cola Turka'nın. İlk yarı çok dağınık oynayan, savunma yapmayan takımın ikinci yarı biraz hareketlenerek maçı aldığını da yazmıştım maçtan sonra. Bugün için de zorlanacaklarını tahmin etmek zor değildi zira Tarsus oldukça iyi bir takım kurdu ve evlerinde herkese kafa tutabilecek bir takımlar. Beşiktaş Cola Turka takımında aksayan birşeylerin olduğu kesin. Yabancı oyuncular ile mutlu sona ulaşmaları pek mümkün gözükmüyor an itibariyle, sorun neyse bir an evvel bir çözüm üretilmeli.

Tarsus takımında 2/7 ile şut kullanıp 8/13 serbest atış kullanan Kübra Siyahdemir 30 dakika sahada kalarak 14 sayı 4 ribaund 6 asistlik bir performans ortaya koydu. Oldukça değerli bir performans bu Tarsus adına, sezon sonuna kadar bu çizgide kalabileceğini düşünüyorum ben Kübra'nın. Şut seçimleri ile de bir tık yukarı çıkması gayet mümkün, daha önce detaylıca konuştuğumuz gibi. Marina Kress'in 7 sayı 6 ribaundluk performansı yine önemli Tarsus adına. Skoru üstlenen Hodges'in 24 sayı ile maçı tamamlayarak takımının ve maçın en skoreri olduğunu da düşelim notlarımızın arasına.

Beşiktaş Cola Turka tarafında ise 76 sayının 50'si Sales+Dacic+Zellous üçlüsünden gelmiş. Sanırım sezon boyunca bu tarz yazılar yazacağım oynanan her maçın ardından. Yalnızca 9 dakika sahada kalıp 0/3 ile karavana atan Sandra Mandir'den skor katkısı gelmeyince işler biraz karışmış haliyle. Naile İvegin ve Esra Erden ikilisi bu açığı kapatmaya çalışsa da mağlubiyete engel olamadılar. Branzova Erdenay ve Melek Bouthors ikilisinin 2/11 saha içi isabeti ile oynaması ise mağlubiyetin temel noktası bence. Beşiktaş Cola Turka takımında yabancı olsalar dahi Türk statüsünde oynayan bu iki oyuncunun böyle bir performans sergilemesi kabul edilemez. Bu şut yüzdeleri de galibiyet alamaz zaten Beşiktaş Cola Turka, yerliler kilit rolde çünkü takımda.

Aziz Akkaya nasıl bir çıkış yolu bulur bilemiyorum ama geçen hafta oynanan Panküp Kayseri maçından sonra bugün gelen Tarsus mağlubiyeti çanların Beşiktaş Cola Turka için çok erken çalmaya başladığını gösteriyor.

Günün bir diğer karşılaşmasında rahat kazanmasını beklediğim Panküp Kayseri Şekerspor Çankaya Üniversitesi karşısında geriden gelerek son topta galibiyete ulaştı, 69-68. Çankaya Üniversitesi'nin bu kadar direnç göstermesini beklemiyordum açıkçası, son çeyreğe 9 sayı önde girmişler üstelik. Fakat son on dakikada yalnızca 10 sayı üretebilmiş olmaları sonucunda, tecrübe faktörünün de etkisiyle vermişler maçı. Buradan bir galibiyet çıkartabilselerdi eğer çok daha moralli şekilde çıkabilirlerdi Tarsus karşısına. 6/9 üçlük ile 25 sayı üreten Damla Gezgin'in performansı da mağlubiyetin gölgesinde kalmış haliyle. Kayseri takımında 12 dakika sahada kalan Esra Ural 2/4 ile 4 sayı üretirken 4 ribaund 2 de asist yazdırmış isminin karşısına. Esra'yı takipe devam.

Hiç yorum yok: