BIY AD

10 Kasım 2009 Salı

Mersin BŞB: 84 - Panküp Kayseri Şekerspor: 83

Maçtan önce Latta 24 , Şaziye Karslı 22 sayı atacak ve bunu da 11/16 gibi bir üçlük yüzdesi ile yapacak deseler Mersin tarafına 10 sayılık bir farkı kafadan yazardım. Hele ki Kayseri takımının toplam 8 asistine karşılık ev sahibi takımın total 20 asistini de söylemiş olsalar 15-20 sayı arasında bir farkla bittiğine iddiaya bile girerdim karşımdaki ile. Gel gör ki, maçı sadece bir sayı farkla 84 - 83 kazanmış Mersin takımı.

İstatistikler ile başladık madem öyle devam edelim. 11/16 ile üçlük isabeti bulan Latta - Şaziye ikili haricinde takımın geri kalanı 1/ 6 ile şut kullanmış üç sayı çizgisinin gerisinden. Gününde olduğunda Şaziye'ye top kullandırmaktan daha mantıklı bir hücum silahı yok zaten, daha önde defalarca deneyimledik bunu. Latta'nın da skor gücünün ne denli üst seviyelerde olduğunu henüz sezonun ilk resmi maçında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın ilk çeyreğinde görmüştük. İki kısasından bu kadar verim aldığı bir maçı ancak bir sayıyla kazanıyorsa Mersin takımı uzunlara bir bakmak gerekiyor haliyle. Larkins 4/10, Scott 4/9 saha içi isabeti. Bu iki istatistiğin yanına 3/11 ile berbat bir iki sayılık atış yüzdesi tutturan Latta'yı da eklediğimizde tablo netleşmeye başlıyor hafiften. Ribaundlardaki 35-28'lik Mersin üstünlüğüne rağmen.

Panküp Kayseri Şekerspor cephesinden baktığımızda ise dört tane oyuncunun 16 ve üstünde skor üretimini yaptığını görüyoruz. 17 sayı üreten Nihan Anaz oldukça kritik bir öneme sahip bu noktada. Julie Mcbride'in karşısında yazan 16 sayı oldukça iyi gözükse de ilk etapta yaptığı 6 top kaybı son topta galibin belli olduğu bir karşılaşmayı kaybettirebilecek bir istatistik. Üç denemesinde iki sayılık isabet bulamayan Julie'nin 3/3 ile üç sayı çizgisinin gerisinden 9 sayı üretmiş olması da hoş bir detay bu maçta.

Kayseri takımında 38 dakika oynayan Julie McBride ve Nihan Anaz ikilisini görüyoruz. Bu iki ismin haricinde 37 dakika sahada kalan Pringles ve 30 dakika oynayan Young var. Doğruluğu tartışılacak bir rotasyon bu, Ayhan Avcı'nın tercihi bu yönde olmuş. Ama son saniyede galibin belli olduğu bu karşılaşmada son anlarda daha diri bir Nihan Anaz ya da McBride galibiyeti getirebilir miydi ya da başka bir bakış açısıyla onlar 38 dakika sahada kalmasaydı oyun bu kadar dengeli gider miydi? Net cevap vermenin pek de mümkün olmadığı bir soru bu, o nedenle pek derine inmesek iyi olacak. Benim tercihim maksimum 30 dakika sahada kalacak bir rotasyon şeklinde ama genel itibariyle.

Bitime 3.44 kala skor 82-73 Mersin lehine idi, Şaziye Karslı'nın üçlüğü sonrası. Oradan dönmeyi başaran Kayseri takımı maçı son topa kadar da getirdi fakat son topu Nihan Anaz ile sayıya çeviremeyince eli boş döndüler Kayseri'ye. Mersin takımının 9 sayılık farkı kapattırıp, maçı kaybedecek noktaya gelmiş olmaları maçtan çıkartmaları gereken ders olmalı, Ceyhun Yıldızoğlu'nun maçtan sonra söylediği gibi.


Panküp Kayseri Şekerspor'un buradan çıkartabileceği bir galibiyet onları motivasyon açısından çok olumlu etkileyebilirdi, bu fırsatı kaçırmış olmanın dışında kaybettikleri birşey yok bence. Mersin takımının hücum gücünden bahsediyorum sezon başından beri, Larkins ve Scott gibi iki hücum silahı durmuş iken Şaziye ve Latta devreye girip maçı aldılar bu hafta. Geniş ve alternatifli kadrolarının avantajını kullandılar yani.

Kayseri yazılarını Esra Ural ile kapatıyorum klasik şekilde, yaklaşık 17 dakika sahada kalan Esra 0/4 ile saha içi isabeti kaydedemezken serbest atış çizgisinden bir sayı üretebilmiş, ayrıca 1'i hücum olmak üzere 3 de ribaundu var. Bir diğer genç oyuncu Pınar Demirok da 15 dakika sahada kalırken 2/2 ile ürettiği 6 sayı dikkat çekici Kayseri adına. Onun bu performansını devam ettirerek, aldığı 10-15 dakikaları sabitlemesi gerekiyor bu önümüzdeki kısa vadelik dönemde.

Hiç yorum yok: