BIY AD

3 Kasım 2009 Salı

Moskova'da Suikast


Son dört senedir Avrupa basketboluna damgasını vurmuş olan Spartak Moskova'nın patronu Shabtai Kalmanovich Moskova'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüş. KGB bünyesinde çalıştığı, kirli işlerin içinde yer aldığı ve bayan takımlarına yaptığı bu çılgın finansal akışla yıllardır konuşulan bir isimdi kendisi. Böyle hayata böyle bir final yakışırdı zaten, yirmiden fazla kurşun çıkarılmış vücudundan.

İşin bu medyatik boyutundan ziyade Spartak Moskova takımının bugünden sonraki geleceği ilgilendiriyor beni. Kimsenin çıkamayacağı noktalara çıkarak oyuncuları Rusya'ya getiren Kalmanovich'in ardından varisleri aynı ölçüde bu işe önem verecekler mi yoksa bu kadar paranın içinde ne işimiz var takımla mı diyecekler. Bu sorunun cevabını bizimle birlikte bekleyen dünya çapında isimler de var, bu durum da sorunun cevabını daha da anlamlı kılıyor merakımızı arttırdığı ölçüde. Bakalım Spartak Moskova takımının akibeti ne olacak.

Ayrıca Euroleague'de Fenerbahçe'nin de yer aldığı D grubunda yer alan Spartak Moskova takımının yarın Macaristan'da oynaması gereken
Szeviep Szeged maçı da ertelenmiş bu suikastin ardından.

Hiç yorum yok: