BIY AD

28 Kasım 2009 Cumartesi

Sürpriz Cumartesi


Haftaiçi Eurocup'da Ermeni takımı karşısında alınan fakrlı mağlubiyetin ardından Aziz Akkaya'nın istifa sinyalini yazmıştık. Bu psikoloji içerisinde, Sales'in de yokluğu devam ederken geçen hafta Botaş karşısında deplasmanda aldığı galibiyet ile morallenen ve Pazartesi günü oynaması gereken Samsun Basketbol maçı da ertelenen Çankaya Üniversitesi'nin Beşiktaş Cola Turka'ya kolay teslim olmayacağını düşünüyordum. Ama bu kadarını da beklemiyordum açıkçası, benim beklentim iyi mücadele ve tek haneli farkta kaybedilmiş bir maçtı Çankaya Üniversitesi adına.

Maçın başlamasıyla birlikte oyunun hakimi olan ve skoru sürükleyen taraf Çankaya Üniversitesi oldu. Maça hızlı bir giriş yapmaları oyuna da tutunmalarını sağladı, bu açıdan çok önemliydi maçın başındaki 16-7'lik Çankaya Üniversitesi serisi. Bu hızlı girişe hızlı reaksiyon gösteremedi Beşiktaş Cola Turka takımı ve böylece konuk takım oyuna hükmetmeye başladı. Bu noktada bu reaksiyonun gösterilememesini sezon başından bu yana takımın en skorer oyuncusu olan Sales'in yokluğuna bağlayabileceğimiz gibi Aziz Akkaya'nın haftaiçindeki açıklamalarına da bağlayabiliriz tabii ki. O açıklamalardan sonra takımın ruh halinin de pek sağlıklı olduğunu zannetmiyorum ben. Bu durumdan iyi yararlanan Çankaya Üniversitesi bir ara farkı ondört sayıya çıkarmasına rağmen devreye 43-40 öne girmeyi başardı. İkinci yarının beşinci dakikasında 50-49 ile öne geçmeyi başardı Beşiktaş Cola Turka, burası da maç içindeki ikinci eşikti bana göre siyah beyazlılar adına. İyi günlerinde olmamalarına, sakat ve idari açıdan fazlaca karışık bir durumda olmalarına rağmen gereken anda öne geçmeyi başardılar fakat burada oyuna tutunamadılar ne yazık ki. Geri kalan beş dakikada gelen 16-4'lük Çankaya Üniversitesi serisi üçüncü çeyreğin skorunu 65-54 olarak belirlerken geride kalan on dakika öncesinde de fazlaca umut yükledi konuk takıma.


Bu skor avantajını son çeyrekte kullanmayı başaran Çankaya Üniversitesi, sahadan 74-68'lik skorla galip ayrılmayı başararak çok önemli bir galibiyet aldı. Geride kalan beş maçta ikinci galibiyetleri oldu bu ve rakiplerinin de Akatlar'dan galibiyet çıkartma olasılığının çok düşük olduğunu düşününce bu galibiyet daha da anlamlı oluyor tabii ki. Önümüzdeki iki haftada Samsun Basketbol-ertelenen karşılaşma-Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynayacaklar. Bu galibiyet büyük moral olacak onlar için, haftaya evlerinde Galatasaray'a karşı onları daha dirençli de kılıcak tabii ki bu galibiyet.

Beşiktaş Cola Turka için ise hiç akılda olmayan bir mağlubiyet idi bu. Haftaiçindeki karşılaşmada alınan farklı mağlubiyet, Aziz Akkaya'nın açıklamaları, sakatlıklar, dar rotasyon, Türk oyunculardan gereken verimin alınamaması derken sezon öncesi fazlaca umutlu olduğum Beşiktaş Cola Turka'da işler şu anda hiç de iyi gitmiyor. Böyle durumlarda kan değişikliğinden başka bir çare işe yaramaz genellikle. Yara kanamaya devam ediyor, bakalım nasıl bir hamle gelecek yönetimden.

Sürpriz Cumartesi dedik başlığa.. Günün ikinci sürprizi de İstanbul Üniversitesi'nden geldi. İstanbul takımı Tarsus deplasmanından 62-57'lik skorla galip ayrılırken altıncı maçında dördüncü galibiyetini almayı başardı. Kaybettikleri iki karşılaşma da ligin 'ablaları' Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı. Lige henüz adım attıkları bir sezonda bu başlangıç gerçekten çok sevindirici onlar adına. Maçın kırılma anı, daha doğrusu periyodu, ise ikinci çeyrekte Tarsus takımının yalnızca 4 - dört- sayı üretebilmiş olması. Kendi evinizde on dakikada yalnızca dört sayı üretip o maçı kazanmanız mümkün değil tabii ama yine de farkı tek hanelere kadar indirip kafa kafaya getirmeyi başarmış Tarsus takımı.
Bu arada takımın en skorer oyuncusu 5-13 saha içi isabeti ile oynayarak 13 sayı üreten Kübra Siyahdemir olmuş. İstanbul Üniversitesi ise elindeki bu galibiyeti korumayı başararak alt sıralardan ziyade ligin orta sıralarında yer alacağını, henüz altı hafta geride kalmış iken göstermiş oldu bir bakıma rakiplerine. Yabancı oyuncularının gösterdiği performansların yanı sıra Gizem Yavuz'un da dikkat çekici rakamları var İstanbul takımında sezon başından bu yana, atlamamak lazım onu da, takipteyiz.

Hiç yorum yok: