BIY AD

30 Kasım 2009 Pazartesi

Jia'sız Derbiye Bakış


Jia Perkins'in sakatlığı nedeniyle yarın derbide oynayamayacak olması Derbi Öncesi başlıklı yazıda yazdıklarımızın bir kısmını kaldırıp çöpe attı. Çünkü Jia Galatasaray hücumu için kritik bir isim, sezon başından bu yana yakaladığı 16.6 sayı ortalamasının yanı sıra oyun her sıkıştığında Katie Douglas gelene kadar sahada eline en çok güvenilen isim konumundaydı. Yarın oynamayacak olması şüphesiz önemli bir kayıp Galatasaray için.

Jia Perkins'in yokluğunda Katie Douglas'ı iki numaraya çekip, Sophia'yı sezon başından bu yana olduğu gibi yine üç numarada başlatabilir coach Zafer Kalaycıoğlu. Nilay Yiğit - Katie Douglas - Sophia Young - Yelena Leuchenka - Yasemin Horasan beşini görebiliriz yarın hava atışı için. Katie Douglas'ın baskıya karşı top getirme avantajını da düşünürsek eğer akıllı bir hamle olacaktır bu açıdan. Pota altında da Yelena ve Yasemin'in Fenerbahçe uzunları ile korakor mücade edebileceğini söylebiliriz ayrıca. Fakat bu beşin dezavantajı Sophia'yı üç numara çekip, ondan gereken katkıyı alamamak olur ki sene başından bu yana maç başlarında yaşadığımız bir sorun bu. Maça bu şekilde hücumda tutuk başlamak da maçın gidişatı adına pek tercih edilmemeli gibi geliyor bana.

2 numarada oluşan bu açığı kapatacak yerli isimler ise Esra Şencebe ve Tuğba Palazoğlu. Sakatlıktan yeni dönen Tuğba Palazoğlu sağma şekilde döndüğünü ve hazır olduğunu gösterdi Beşiktaş Cola Turka ve Ros Casares karşılaşmalarında. Nilay'ın yanına bu iki oyuncudan birini koyup, Katie'yi üç Sophia'ı da olması gerektiği gibi dört numarada başlatmak da ikinci bir tercih. Esra Şencebe'nin son dönem skorer oyunu ve Tuğba'nın da bıraktığı yerden oyununa devam ediyor oluşu iki oyuncu arasında tercihi güçleştiriyor fakat sağlık açısından %100 durumda ise ön alan baskısında da önemli katkılar sağlayabilecek olan Tuğba'nın tercih edilmesi daha mantıklı bir hamle gibi sanki.

Bu iki senaryodan birini tercih edecek coach Zafer Kalaycıoğlu ve maçın gidişatına göre iki farklı takımı da göreceğiz sahada dönüşümlü olarak. Net olarak birbirinden üstünlüklerini söylemek mümkün değil o nedenle koçun tercihine şu noktada saygı duymaktan başka birşey gelmez elden.

Jia'nın olmayışı ile Ivana Vecerova yeniden takımdaki yerini alacak bu hafta. Ros Casares maçının final dakikalarında önce aldığı savunma ribaundunu rakibe kaptırıp iki sayıya neden olması hemen ardından gelen hücumda yaptığı hücum faul ile topu rakibe teslim etmesi o maçın ardından Vecerova'nın takıma katkısının fazlaca sorgulanmasına yol açmıştı. O gün gerçekten kötü bir maç çıkardı Vecerova ama yarın yeni bir gün ve yeni bir maç bekliyor bizi. Fenerbahçe'nin etkili uzunlarının olduğunu biliyoruz, onları durdurmak adına elde ek bir silahın daha olacak olması önemli tabii ki. Sene başından bu yana beklentileri karşılayamayan bir oyun ortaya koysa da, hoş bir beklenti olmaması gerektiğini de yazmıştım geldiğinde, faul problemine karşın ve ribaundlarda yaşanacak sorunu çözme adına elde bir opsiyonun daha olması iyi oldu. Hücumdaki boşluğu Sophia ve Katie'nin doldurması şartıyla tabii ki.

Birbirini takip eden yazılar şeklinde devam ediyoruz, gelen sıcak haberlerle. Nevriye Yılmaz haberinin halen Fenerbahçe resmi sitesi tarafından yalanlanmamış olması acaba dedirtse de sanırım Nevriye'nin durumu için salona kadar beklemememiz gerekecek. Nevriye Yılmaz oynayacaksa eğer halen ortada bir maç Jia'nın yokluğuna rağmen. Mücadele eden ve şampiyonluğu isteyen takım kazanacak. Ligin altıncı haftasından ne şampiyonluğu diyecek olanlar ise geçmiş senelerde iç sahada aldığımız derbi sonuçlarına ve hemen ardından da o sezonun final serilerine bir baksınlar. Bu ligde şampiyonluk isteniyorsa eğer Fenerbahçe'ye evinizde kaybetmemeniz gerekiyor, altın kural bu.

1 yorum:

samsunlu dedi ki...

gs ya başarılar diliyorum,bu maçı almak zorundalar, çünkü fb yi yenebilecek bir veya iki takımdan birisi gs dir, gs maçı kaybederse fb çok rahatlayacaktır, fb de nicole powel'in üçlüklerine dikkat eddilmeli bu oyuncuya biraz yakın oynanmalı(ajavon da öyle),sutton brown pota altında boş kalırsa affetmez,savunmada bu oyuncuyu itiklemek lazım yer kapmasına izin verilmemeli çünkü vücudunu iyi kullanıyor,ama kapatıldığı zaman fazla isabetli atamıyor, savunmada block özelliği de iyi... hücumda içerden varyasyonlar deneyip nevriye ve brown'a ne kadar faul aldırtılırsa avantajdır...bana göre fb nin en büyük avantajı oyuncu rotasyonunun fazla olması......fb fizik gücüne ve bazı oyuncularının dış atışlarına bağlı sayı üretiyor, biraz hızlı hucum yapmakta fayda vardır....bizim de bugün mersin maçımız var maçın favorisi mersin görünüyor,bu maç bizim içinde önemli ,bence mersin geçen seneki kadar güçlü değil...yeni bir oyuncu aldık ama bu maça yetişemeyecek...avrupa macerasından sonra takım toparlanır sanırım..fb maçımızın yakında olmaması iyi oldu biraz toparlanmış olacağız fb maçına kadar.. GS ye bu gün başarılar...