BIY AD

27 Kasım 2009 Cuma

Gecenin Kazananı Botaş


En kötü üçte iki yaparız tahmininde bulunurken fire verdiğim tek takım olan Botaş’ın bu gecenin tek kazananı olması ters köşe olduğumuzu göstermeye yeter sanırım. Evinde ağırladığı Bachet Icım takımından ilk çeyrekte tam otuz sayı yemesine rağmen ikinci çeyrek performansı ile maça tutunmayı başardı Botaş takımı ve devresini 51-46 geride kapattığı karşılaşmadan 25-9’luk üçüncü çeyrek performansı ile 93-81 galip ayrılmayı başardı. İlk yirmi dakikada 46 sayı üretmenize rağmen soyunma odasına beş sayı geride gidiyorsanız problem var demektir. Bu problemi devre arasında iyi etüd ettiğini gösterdi Botaş teknik ekibi, üçüncü on dakikadan yalnızca 9 sayıya izin vererek. 13-19 şut yüzdesi ile 27 sayı üreten Brooke Reves bunun yanına eklediği 12 ribaund ile de daha değerli kıldı bu performansını. Devrede 14, totalde 19 sayı üreten genç oyuncu Gülşah Gümüşay’ın bu performansı da sevindirici Adana temsilcisinde. Genç oyuncunun bu seneki Botaş kadrosunda daha da öne çıkmasını bekliyorum ben önümüzdeki dönemde. Sharne Zoll’un 11 sayı 13 asistlik double double’ı da dikkat çekici. Tam beş oyuncusunun çift hanelerde skor üretimi yaptığı maçta doksanları görmesi de zor olmadı tabii Botaş için, son olarak tecrübeli oyuncu Didem Süer’in- ki kendisi bir dönem Galatasaray forması da giymiştir - 13 sayısını atlamayalım. Bu galibiyetle birlikte ikinci maçında ilk galibiyetini almış oldu Botaş takımı.

Bu gece galibiyet beklediğim takımlardan biri Samsun Basketbol idi, Targoviste karşısında. Fakat oyunun kontrolünü bir türlü ele geçiremedi Samsun takımı, sürekli olarak kovalayan takım konumundaydılar maç boyunca. Üçüncü çeyreğin sonlarına doğru ilk kez farkı bir sayıya kadar indirmeyi başarsalar da devamını getiremediler (47-48). 3.çeyreğin son üç dakikasından bitime beş dakika kalaya kadar geçen dönemde pek çok fırsattan yararlanamadı Samsun takımı ve bir türlü farkı kapatamadılar. Son dakikalara önde girmenin avantajını iyi kullanan Romen takımı da sahadan 72-63’lük skorla galip ayrılmayı başardı. Samsun takımının geçen yılki başarısını çok kez konuştuk burada ve o başarıdaki kilit rolün yabancıların katkısı ve taraftarın iç sahada takımı sahiplenişi olarak gösterdik her zaman. Bu iki sac ayağından taraftar yine üzerine düşeni yapıyor, bu ülkede pek de ilgi gösterilmeyen bir alanda üstelik, ama yabancılar için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Üstelik bugün Gülşah Akkaya’dan da 17 sayılık bir skor katkısı gelmişken Romen takımını eli boş göndermek lazımdı, ne yazık ki üçüncü maçında da galibiyet çıkartamadı Samsun Basketbol.

Gecenin sürpriz sonuçlarından biri ise Akatlar’dan çıktı. Sales’in son oynanan Galatasaray maçının son çeyreğinde bileğinden sakatlanarak çıktığını görmüştüm ama ciddi olabileceğini tahmin etmemiştim açıkçası. Bugün kadroda ismini göremeyince, maçın pek de kolay geçmeyeceğini ama yine de Beşiktaş Cola Turka’nın kazanacağını düşündüm. Sales geride kalan dönemde siyah beyazlıların hücumdaki sürükleyicisi olsa da Ermeni takımını Sales’siz de yenmesi gerekiyordu Beşiktaş Cola Turka’nın. Sales’in yokluğunda Zellous’un, Dacic ve Mandir ikilisinin biraz daha fazla sorumluluk alması gerekiyordu ama bu üçlünün 13-41’lik şut performansının yanı sıra 5 asist/ 7 top kaybı ile oynaması maçın da sonucunu büyük ölçüde belirlemiş aslında. Buna ek olarak Ermeni takımının devrede 9-16, maç sonunda 14-30 ile üçlük isabeti bulması ve serbest atış çizgisine bolca gidip oradan da 19-22 gibi oldukça yüksek bir yüzde yakalamaları da skoru 87-64 olarak belirlemiş konuk takım lehine.

Hatis Yerevan takımında geçen sene parkedeki oyunundan ziyade magazinsel davranışları ile gündemden düşmeyen Dabovic ve geçen sene gidilen Çankaya Üniversitesi – Galatasaray lig maçında bizim grubun tamamının tutulduğu, maçtan sonra da facebook vasıtasıyla muhabbet kurulan Bojana Vulic yer alıyormuş.Vulic 16 sayı 7 ribaund ile iyi bir maç çıkartırken Dabovic de 7sayı 3 asist ile orta karar bir oyun ortaya koymuş.

1 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Samsun Basketbolun maçını dün izledim, idmanlarada bakıyorum salı günü detaylı bir değerlendirme ypacağım. Şimdilik hiç umut yok diyebilirim.