BIY AD

16 Kasım 2009 Pazartesi

Botaş: 79 - Ç. Üniversitesi: 88 | |Çankaya Üniversitesi'nin İlk Galibiyeti

Galatasaray ve Fenerbahçe maçları hariç her sonuca açık bir haftasonunu geride bıraktık, bu iki maçın da en az 20 farkla biteceği aşikardı zaten. Bu güzel haftasonunun bana göre en önemli sürprizini Çankaya Üniversitesi gerçekleştirdi. Ve Adana deplasmanından 79-88'lik skorla galip ayrılmayı başarırlarken, bu sezonki ilk galibiyetlerini almış oldular. Dört karşılaşmada aldıkları bu tek galibiyet ile birlikte Kocaeli temsilcisini de ligin dibinde yalnız bırakmış oldular aynı zamanda.

Deplasmanda 88 sayı üreten Çankaya Üniversitesi takımında öne çıkan birden fazla oyuncunun olması gerekiyordu normal düzenlerini düşündüğümüzde, öyle de olmuş. 12'si serbest atış çizgisinden olmak üzere(12/13) 28 sayı üreten Brooks, 5/8 üçlük ile 22 sayı üreten Bowen ve 4/11 ile iki sayılık isabet bulmasına rağmen üç sayı çizgisinin gerisinden ve serbest atış çizgisinden fazlaca skor üreten, maçı 20 sayı ile tamamlayan Megan Freezee. Üç yabancınız 70 sayı üretiyorsa o deplasmandan galibiyet almadan dönmeniz için rakibin insanüstü bir performans göstermesi gerekiyor ki ikisinin birarada olması pek mümkün değil zaten. Takım halinde 11/19 ile üçlük bulan Çankaya Üniversitesi haklı bir galibiyet ile dönüyor Adana deplasmanından. Bir önceki deplasmanlarında da Kayseri takımını çok zorlamışlar fakat son topta kaybetmişlerdi, bu kez başardılar. Şimdi önlerinde Samsun - Galatasaray - Beşiktaş Cola Turka ve Mersin maçlarından oluşan bir periyot var, büyük ihtimalle bu kısımı galibiyet alamadan geçecekler. O nedenle bu galibiyet çok değerliydi onlar adına.

Günün bir diğer karşılaşmasında ise Panküp Kayseri Şekerspor, Ceyhan Belediyesi'ni son ana kadar başabaş giden karşılaşmada 74-72 mağlup etmiş. Evlerinde oynadıkları ikinci maçı da son anda kazanmaları ilk anda dikkat çekici tabii, 69-68'lik Çankaya Üniversitesi galibiyetinin ardından. Nihan Anaz'ın geçen yıl Samsun'da geçirdiği iyi sezonun ardından bu sene de Kayseri'deki etkili oyunu gözlerden kaçmıyor. Yalnızca iki dakika kenara gelen Nihan Anaz maçı 16 sayı ile tamamlamış. Bunun haricinde iki takımın da düşük üçlük yüzdeleri sonucu belirlemiş gibi, 3-14 ve 5-27.

Haftanın kapanış karşılaşmasında bugün saat 17.30'da Samsun Basketbol evinde Beşiktaş Cola Turka'yı ağırlayacak. Ligimizde ev sahibi avantajını en iyi kullanan takım hüviyetinde olan Samsun Basketbol ve bu sene iddialı bir kadro kuran Beşiktaş Cola Turka takımları haftaiçinde Rusya deplasmanındaydılar. 5 kişi sahaya çıkan rakibine karşı nispeten daha az yorulmuştur siyah beyazlı oyuncular, Kursk deplasmanında mücadele eden Samsun Basket'e nazaran. Keyifli bir karşılaşma olacağı kesin, sonucunu tahmin etmek çok kolay değil oldukça ortada bence maç.

Hiç yorum yok: