BIY AD

20 Kasım 2009 Cuma

Beşiktaş Cola Turka: 80 - Athinakios: 75 | | Sessiz Galibiyet


Beşiktaş Cola Turka Eurocup'daki ikinci maçında Athinaikos takımı ile oynadı dün Akatlar'da. Son ana kadar mücadeleli geçen karşılaşmayı siyah beyazlılar 80-75'lik skorla kazanarak grupta ikide iki yapmayı başardılar ve gruptaki en önemli rakiplerini de devirmiş oldular böylelikle.

Bu maç öncesi önemli eksiklikler vardı Beşiktaş Cola Turka'da. Sakatlığı sebebiyle bir operasyon geçiren ve yaklaşık üç hafta sahalardan uzak kalacak olan Melek Bouthors'ın yanı sıra Tuğba Taşç yine yoktu maç kadrosunda. Bu iki isme bir de grip nedeniyle oynayamayan Gergena Branzova eklenince Aziz Akkaya'nın elinde yalnızca sekiz kişilik bir kadro kalmış. Bu dar rotasyonda Zellous hiç oyundan çıkmadan 40 dakika mücadele ederken, Sandra Mandir 39 dakika sahada kalmış ve Sales de yine 34 dakika forma giymiş. Bu üç yabancı oyuncunun yanı sıra sakatlığı nedeniyle yalnızca bir antremana çıkabilen ve maçta da dizinde bir korse ile mücadele eden Dacic de 26 dakika sahada kalmış. Son dakikalara kadar başabaş geçse de oyun bu yabancı oyuncularının performansı kazanmayı başardı Beşiktaş Cola Turka. Fakat haftasonu oynayacakları Galatasaray derbisi öncesi bu sakatlıklar ve oyuncuların bu maçta bu kadar efor sarfetmesi pek de iyi olmadı onlar için. Derbi postunda ayrıca detaylandırırız bunları zaten.

Postu Akatlar'dan bir fotoğraf ile bitirelim. FIBA salonda 250 biletli seyirci vardı diyor, doğru mudur bilemiyorum ama şu görüntü hiç hoş değil. Biraz taraftar desteği ile bu kupada ileriki turlara rahatlıkla yürüyebilir Beşiktaş Cola Turka takımı, önünde bir de çok taze Galatasaray
örneği var iken. Taraftarın sahip çıkması gerekiyor şu takıma.

2 yorum:

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

Beşiktaş yönetiminin "taraftar olunca tepki alıyoruz, o yüzden boş kalsın" mantığı ile ne yazıkki dolmuyor Akatlar bir türlü. Biletler pahalı, resmi sitede tanıtım yok, güncel bilgi yok, salona gelenlere üvey evlat muamelesi var... Yani sorun çok.

Neyse, maça değinecek olursak Erivan'ın Chevakata'yı mağlup etmesinin ardından bu maçın önemi daha fazlaydı. Eksiklerin yokluğu hissedildi fazlasıyla, çoğu bölümde Esra, Zellous, Mandir, Sales dörtlüsü aynı anda sahadaydı. Naile'nin ilk yarıda 3 faul alması, Dacic'in sakatlığı falanda eklenince Gamze-Gonca kardeşlerin süresi arttı bu maçta. Son bölümde taraftar desteği olsa belki rakibin baskısı bu kadar etkilemezdi takımı ama yabancı oyuncuların önemli katkısı ile Beşiktaş galibiyet alarak ikide iki yaptı ve önemli bir avantaj sağladı grupta..

Adsız dedi ki...

seyirciler görünmezlik iksiri içmiş olamaz mı((((