BIY AD

24 Kasım 2009 Salı

Ros Casares (Maç Öncesi)

Çarşamba akşamı Ros Casares Valencia karşısında bu sezonki en önemli maçlarımızdan birine çıkacağız. Sıralamadaki yerimize bakınca gruptan çok büyük aksilikler olmazsa çıkacağız ama sonraki aşamada yapılacak çapraz eşleşmede kendimize üstlerde bir yer alıp nispeten daha zayıf takımlarla eşleşebilmek için bu maç çok önemli.

Rakibimiz 2002'den bu yana kupa 1'de mücadele eden, oturmuş bir Euroleague takımı. 2007 Final Four'unda yakaladıkları ikincilik de bu kupadaki en büyük başarıları. Üzerinden geçen 3 seneye rağmen o yılın kadrosundan; Amerika milli takımında da sık sık forma giyen Delisha Milton, Brezilyalı pivot Erika de Souza, 2002 yılından itibaren takımın formasını giyen tecrübeli guard Elisa Aguilar ve İspanya milli takım formasını 100'den fazla kez giymiş Laia Palau gibi dört oyuncuyla günümüzde de devam ediyorlar.

Bu sene Euroleague'ye göz korkutan bir galibiyet ile başladı İspanyol ekibi. TTT Riga'yı 118-38 gibi bir skorla ezerek bütün dikkatleri üzerine çektiler. Başarılı performanslarını Litvanya deplasmanında da sürdüren Ros Casares, 48-78 ile Teo Vilnius'u da mağlup etti. Grubumuzda çıktığı üçüncü maçında UMMC Ekaterinburg'u evlerinde ağırladılar. Rusların gücünü hepimiz çok iyi biliyoruz, kupanın da favorilerinden olan Ekaterinburg'a karşı alınacak galibiyet grup liderliği ve ileriki turlarda kafa takımlara karşı iyi bir meydan okuma olacaktı. 12-0'lık seri ile başladıkları maçı, 19 sayı fark ile 87-68 kazandılar. Üç maç sonunda yakaladıkları 3-0'lık galibiyet serisi ve 139 sayı averaj Euroleague seviyesinde gerçekten mükemmel rakamlar. Fakat dördüncü maçlarda son iki yılda çok sıkı fıkı olup, güç terazisindeki ağırlığını çok iyi bildiğimiz Cras Basket Taranto karşısında aldıkları mağlubiyet ile sonunda frene bastılar. İtalyanlar 78-69 ile uğurlarken Valencia ekibini onlara bu kupadaki ilk mağlubiyetlerini de tattırdılar.

Delisha Milton

Kadrolarına baktığımızda pota altı oyuncuları Erika ve Milton'un takımın en etkili hücum güçleri olduğunu söylebiliriz. Yalnız istatistiklere bakıp o şu kadar ribaund almış, bu bu kadar sayı atmış demeyeceğim, çünkü TTT Riga maçının rakamları uçurduğu aşikar. Yine de uzunlarının skorer oyunları bize nasıl oynadıkları hakkında bilgi verir. Tabii bu iki isime, İspanya milli takımının da önemli oyuncularından Anna Montañana'yı da eklemeliyiz. Takımda bu iki süperstar'ın varlığı dolayısı ile az süre alsa da o da takımın etkili isimlerinden. Bizim uzunlarımıza bu maçta çok iş düşecek yani, umarım Vecerova'nın eski takım arkadaşlarına diyecek bir sözü vardır. Bu etkili uzun rotasyonunu tecrübeli guardlarla destekliyor rakibimiz. Tuğba'nın da dönüşü ile yapacağımız sağlam ön alan baskısı uzunlarımızın yükünü de hafifletecektir. Katie Douglas'ın pasaport sorunu yüzünden, üç Amerikalı oyuncumuzdan biri tribüne çıkacak gibi gözüküyor bu maçta. Bu ismin Sophia olmayacağı açık, Perkins ile Douglas arasında zor bir seçimi olacak teknik heyetin. Takımla geçirilen süre mi yoksa büyük isim mi olmak ağır basacak göreceğiz çarşamba akşamı.

Eğer Ros Casares yazısı yazılıyorsa şu ana kadar ismi çoktan geçmesi gereken biri vardı, ismini şu ana kadar hiç kullanmadan ona ayrı bir paragraf açmak istedim. Bayan basketbolunun en çok tanınan, en ünlü isimlerinden Becky Hammon'u izleyeceğiz rakibimizde. İspanyol ekibinin bu sene kadrosuna kattığı yıldız San Antonio Silver Stars forması ile de Sophia Young'ın Wnba'den takım arkadaşı. Tecrübeli guard için bu spor dalının David Beckham'ı dersek yanlış olmaz heralde. Onu All-Star yapan yeteneklerinin yanı sıra, güzelliği ile de oynadığı her takımda özel seyircisi olan bir oyuncudur kendisi. Becky'i izlemek büyük mutluluk olacak, en azından ben çok mutluyum diyebilirim.


Şu anda biz, Ros Casares ve UMMC 3'er galibiyet ile grubun ilk üçünü oluşturuyoruz. Kendi evimizde alacağımız galibiyet, bizi zirvede onların bir adım önüne çıkaracakken daha da iyisi Ros Caseres'i sonrasında oynacağı maçlarda daha agresif hale gelmesini sağlar. Onlarla son maçı oynayacağımızdan, o maça kadar alacakları her galibiyet, grubun diğer takımlarına karşı bizi sıralamada üstte tutacaktır. Cras Basket'in onları mağlup edebilmesi, bizim oyuncularımızın da iştahını kabartmıştır herhalde. Geçen sene finalde gördüğümüz Cras Basket taraftarı salonlarını doldurup takımlarını gayet iyi destekleyen, farkı açsak da takımının maça tutunmasında önemli bir faktördü. Bizim de bu iç saha maçında taraftarımıza çok ihtiyacımız olacak ve kazanırsak yine taraftarla birlikte alacağız bu maçı.

Maç Çarşamba saat 20:00'de Ahmet Cömert'te oynanacak. Çağlar uyarana kadar benim gibi Abdi İpekçi'de zannedenler varsa gidip havuz havası alabilirler oradan. Galatasaray TV'den maçın canlı olarak yayınlanacağını söyleyeyim ama takımın da bu maçta desteğe çok ihtiyacı olduğunu ve Becky Hammon faktörünü hatırlatıp kararı size bırakayım.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

düzeltme yapmak gerekirse rakip 2002 de 5-6 yıllık bir aradan sonra tekrar başladı avrupa ligine, daha önce 2 şampiyonluğu bulunmakta 92 ve 93 de C.B Godella Valencia ismi ile aynı zamanda ilk iki avrupa ligi şampiyonudur kendileri..

murat dedi ki...

Bu maç ile ilgili taktik olarak çok şey söylenip yazılabilir bir kısmı zaten yazıda belirtilmiş. Kısaca şöyle özetlemem gerekirse taktiği tekniği bu kadar kusursuza yakın bir takımı yenmek için Galatasaray'ın olduğundan fazla şansa Ros Casares'in ise anormal bir bahtsızlığa ihtiyacı var. Koçları da değiştirme şansımız olsa kazanma olsılığımız şu ankinden biraz daha yüksek olabilirdi

Adsız dedi ki...

Yazık oldu...AMa onlar atsalardı kimse perkınse kızmayacaktı...