BIY AD

3 Ekim 2010 Pazar

Dünya Şampiyonası Finali

11 günlük mücadelenin ardından bugün oynanacak maçlarla Kadınlar Dünya Şampiyonası sonuçlanacak. Sıralama maçları da oynanacak ama hepimizin beklediği kuşkusuz final maçı olacak. Dün de dediğimiz gibi Türkiye'de düzenlenen Erkekler Şampiyonası'nın bir tekrarı olacak sanki. Amerika'nın karşısına, çok da beklenmedik bir şekilde ev sahibi olan ülke çıkıyor.

Çek Cumhuriyeti, Rusya'nın da bulunduğu D Grubu'nda 2 galibiyet ve Rusya karşısında alınan bir mağlubiyet ile üst gruba yükselmişti. İkinci grup aşamasında da Kore ve Brezilya karşısında galibiyetler alan Çekler, İspanya'ya 20 sayı farkla mağlup olup, grup 3.'sü olarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde kupanın Amerika'dan sonraki en büyük favorisi Avustralya'yı 79-68 mağlup eden ev sahibi ekip, yarı finalde de bir diğer sürpriz ekip Belarus'u geçip finale yükseldi. Maç başına ortalama 72.8 sayı üreten Çekler'in en skorer oyuncusu, maç başına 17.6 sayı üreten Eva Viteckova. Fenerbahçe'nin yeni transferi Hana Horakova 12.1 sayı-5.5 ribaund-3.8 asist ortalamasıyla takımın lokomotiflerinden biri. Horakova'nın beslediği uzun oyuncularla etkili olmaya çalışan Çek Cumhuriyeti, Amerika'nın etkili uzunlarına karşı bu şekilde ne derece etkili olabilir bu bir muamma.

Eğer Amerika, erkek takımı gibi büyük yıldızlarını bırakıp gelse belki bir şeyler hakkında düşünüp tartışmaya hakkımız olurdu ama şu anda Amerika'ya saygı duymaktan başka bir şey gelmiyor elden. B Grubu'nda Fransa, Yunanistan ve Senegal'i rahat geçen ABD, üst turda da Belarus, Kanada ve Avustralya'yı mağlup edip tüm maçlarını kazandı. Çeyrek finalde Kore'yi 106-44 mağlup eden Amerika, en son olarak da yarı finalde İspanya'yı 106-70 ile geçti. Avustralya karşısında alınan 83-77'lik galibiyetin haricinde hep yüksek farklarla galip gelen Amerika finale 8 maçta 8 galibiyetle geldi. Her mevkisinde dünyanın en iyi oyuncuları bulunan Amerika'nın, yedek oyuncuları bile birçok takımda fark yaratabilecek kapasiteye sahip. Takım kimyasının bozulmaması adına az süre alabilecek oyuncuları gençlerden seçen Geno Auriemma, harika bir takım yaratmış diyebiliriz. Amerika'nın maç başına ortalaması 97.1 sayı ve bu sayıların 11.5'i takımın en skoreri durumundaki Diana Taurasi'den geldi. Taurasi 2.6 ortalamayla, Sue Bird'in peşinden takımın en çok asist yapan oyuncusu.

Bakalım final eşleşmesi de Amerika'nın diğer maçları gibi heyecandan uzak, Amerika'nın domine ettiği bir oyun şeklinde mi geçecek? Saat 21:00'de başlayacak turnuvanın son maçında sorumuzun cevabını ve şampiyonu öğrenmiş olacağız.

Günün Programı:
15:45 Fransa-Avustralya (5.lik maçı)
18:30 İspanya-Belarus (3.lük maçı)
21:00 Amerika-Çek Cumhuriyeti (Final)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Final maçını herhangi bir kanal veriyor mu acaba?

Adsız dedi ki...

Yorumu yeni gördüm, kusura bakma ama bir şey kaçmadı. TV yayını yoktu internet üzerinden takip edebildik.