BIY AD

8 Ekim 2010 Cuma

Dünya Şampiyonası'ndan Son Notlar


Tully Bevilaqua ve Ivana Vecerova'dan veda, Elizabeth Cambage'den merhaba, Auriemma'dan 2000 Dolar, Verameyenka'nın rüştünü ispatı, Yalnız uzunlar, Skorer bir Japon; Yuko Oga...

Çek Cumhuriyeti 2010 Kadınlar Dünya Şampiyonası sonrası birkaç kısa not ile bu turnuvayı da raflardaki yerine uğurlayalım:

*Avustralya'nın 38 yaşındaki oyun kurucusu Bevilaqua, takımının 5.'likle tamamladığı turnuva sonrasında milli takımı bıraktığını açıkladı. Turnuvayı, 1.3 sayı-1.1 ribaund-0.1 asist gibi abes ortalamalarla kapayan oyuncu, ortalamaya vurulduğunda takımının en az süre alan 2 oyuncusundan biri oldu.

*
Bevilaqua gibi milli takıma veda eden bir diğer oyuncu da Ivana Vecerova oldu. Galatasaray'ın eski oyuncusu, dizindeki sakatlığın kendini çok zorladığını belirtip, ikincilikle tamamladıkları şampiyona sonrası milli takımdaki aktif kariyerini sonlandırdığını duyurdu.

*
Avustralya'dan 1.64'lük Tully ayrılırken, bir devin doğuşuna da tanıklık ettik. 1991 doğumlu Elizabeth Cambage, WNBA'in bu sezonki en değerli oyuncusu Lauren Jackson ve Penny Taylor gibi iki yıldızı gerisinde bırakıp takımın en skoreri oldu. Genç oyuncu 2.03 yüksekliğinde, turnuvadaki ortalamaları ise şu şekilde; 13.6 sayı-5.4 ribaund-0.4 asist-1 blok. İzlediğim kadarıyla, Cambage'in oyunu şu anda yalnızca üstün fiziği ile oynadığını ve çok basit hatalar yaptığını söyleyebilirim. Gücüne, üstün fiziğine ve atletik yeteneklerine basketbol bilgisini de eklediğinde durdurulamaz bir oyuncu olacağını müjdeledi bu turnuvada Elizabeth.

*
Amerika koçu Geno Auriemma turnuva öncesinde takımının her üçlük isabeti için 50 dolarlık bağışta bulunacağını açıklamıştı. Takım halinde 40 üçlük bulan Amerika oyuncuları, koçlarının cebinden 2000 doları ev yapımı için bir hayır kurumuna uçurdular. 14 üçlük isabeti bulan Taurasi, Auriemma'nın cebinin hafiflemesinde en büyük rol sahibi.

*
Belarus'tan Yelena Leuchanka harika işler yapıp turnuvanın beşine seçilirken, takımın bir diğer uzunu Anastasiya Verameyenka da çok başarılı bir turnuvayı geride bıraktı. 1987 doğumlu Verameyenka, 13 sayı-6.3 ribaund-1 asist-1 top çalma-1.6 blok ortalamaları ile takımının Dünya 4.'lüğünde pay sahibi oldu. Pota altında hızlı ayaklarıyla kendine avantaj sağlayan Anastasiya, dışarıdan da %52.4 ile üç sayılık isabeti buldu.

*
İspanya'dan Sancho Lyttle, Brezilya'dan Erika de Souza, Fransa'dan Endene Miyem, Belarus'tan Yelena Leuchanka ve Anastasiya Verameyenka, Rusya'dan Maria Stepanova, Avustralya'dan Lauren Jackson ile Elizabeth Cambage takımlarının en skorerleri olmalarının yanında, iyi performanslarla dikkat çekseler de kısalar tarafından yeterince desteklenmeyince, final göremeden ayrıldılar Çek Cumhuriyeti'nden.

*
Turnuva sonunda, en skorer oyuncu Japonya'dan Yuko Oga oldu. Oga'nın ortalaması 19.1 sayı-5.2 ribaund-3.8 asist. 19.1 sayı ortalaması ile en yakın takipçisi S. Lyttle'a 0.7 sayı fark attı Japon guard, 2008 yılında Phoenix Mercury formasıyla WNBA'de 23 maça çıkmış ve kısıtlı süreler almıştı. Belki de bu başarı Yuko'ya, pazarlama faktörünü de göz önüne alırsak, tekrardan WNBA'in kapılarını açabilir.

3 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

sen olmasan turnava hakkında hiç bir şey bilmeyecektik.

Adsız dedi ki...

estafurullah, teşekkür ediyorum görüşleriniz için :)

avustralya dedi ki...

teşekkürler dostum emeğine sağlık