BIY AD

4 Ekim 2010 Pazartesi

FIBA Potayı Alçaltmayı Düşünüyor

Bugün FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann; kadın basketbolunda potayı, erkek basketbolundaki ölçülere göre alçaltmayı düşündüklerini basın mensuplarına açıkladı. Belli ülkelerde ve turnuvalarda denenecek yeni potalar beğeni kazanırsa kadın basketbolunda toptan sonra, pota yüksekliğinde de bir miktar küçülmeye şahit olacağız.

İtalya Federasyonu'nca da daha kısa potaların denendiğini ve beğenildiğini öğrenmiş oldum şahsen Baumann'in açıklamalarından. FIBA'nın yeni kararının uygulanmasını ve sonuçlarını da merakla bekliyoruz. Sizlerin fikirlerini de yorum kısmına bekliyoruz tabii ki.

*Fotoğraf; Dünya Şampiyonası'nda Amerika-Yunanistan maçının ısınma anlarından. Sylvia'ya pek fark etmiyor potanın yüksekliği.

3 yorum:

Melih Carter dedi ki...

hani top neyse de pota nin alcaltilmasi taraftari degilim acikcasi, gayet erkek boylarinda bayanlar da var, ayrica neden yapacaklarini da anlamadim, illa smac basmalari icin mi? yoksa neden? zaten alisilmis bir sut ritmi var su andaki pota boyutlarina gore, alcaltmak gereksiz olur

Unknown dedi ki...

Dogru bir karar ama umarım yuksekliği dogru ayarlarlar, bana gore 10-15cm'i gecmemeli bu dusus. Yine bir konu, 3 sayılık atış çizgisi kadınlarda eski yerinde kalmalıdır. Ama fiilen bu oldukça zor gozukuyor. Erkekler ve kadınlar aynı salonu kullanıyor, her maç oncesi çizgilerin yerini değiştirmek pratik olmayabilir

Adsız dedi ki...

İkisi arasında fark olmamalı sadece smac icin yapılmak isteniyor gibi cok sacma daha kucuk top daha lacak pota daha kısa ucluk yudesi hersey sahte gibi o zaman oyuncular da normal sıradan oyuncular olsun kendi kendini kandırmak gibi bir bayan basketbolcu olsam daha alcak pota ve daha kucuk topla basket atmak bana zevk vermezdi.