BIY AD

27 Ekim 2010 Çarşamba

Galatasaray: 84 - Tarbes: 68

İlk yedi dakikasını 25-5 önde geçtiğimiz karşılaşmada rakip takımı son iki dakikaya kadar oyunda tutsak da, Avrupa'daki açılış maçımızı 84-68'lik skorla galip kapatmayı başardık. Parkede izlediğimiz oyun, maç sonunda hem koç Ceyhun Yıldızoğlu'nun hem de Işıl Alben'in açıklamalarının üzerinden konuşulacaklar var elbette. Fark aldatmasın kimseyi, önemli bir maçtı kesinlikle. Maçı salondan takip eden Aras'ın da ilaveleriyle detaylı bir maç yazısı burada olacak ilerleyen saatlerde.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

galatasarayı tebrik ederim.inşallah iki takım da dörtlü finale çıkar.size bir şey sormak istiyorum.bu kıta dışı oyuncu hakkı ile ilgili.devşirme amerikalılar da kıta dışı sayılacaktı.bu değişti mi?çünkü açıkladığınız takımlarda devşirme amerikalılar da var.eğer bu kuralı tekrar değiştirdilerse fenerbahçenin bu seneki tek transfer hatası tammy sutton brown veya ebony hoffman ikilisinden birini özellikle hoffmanı türk yapmaması olmuştur.gerçekten çok önemli bir uzun ve iyi de bir şutör.takımda nevriyeyi daha fazla dinlendirmek için bu düşünülebilirdi…

Adsız dedi ki...

Kıta dışa bir ülkenin milli takımında oynamadığı sürece, Avrupa vatandaşlığı olunca kurala karşı olmuyor.

Örnek, Michelle Campbell. Amerikalı, Amerika Milli Takımı'nda oynamadı ve Türk vatandaşı olduğu için sorun yaratmıyor. Bir diğer örnek Diana Taurasi; İtalyan vatandaşlığı var ama Amerika Milli Takımı'nda oynadığı için kıta dışı oyuncu sayılıyor.

Sutton Brown -yanılmıyorsam- Kanada Milli Takımı'nda, Hoffman da Amerika'da oynadığı için faydalanamazlardı Türk olsalar bile.

Adsız dedi ki...

bilgi için teşekkür ederim.ben olsam türkiye için Hoffmanı yine de türk yapardım.çünkü nevriye yorulduğunda veya sakatlık yaşarsa orada sorun yaşayabiliriz.