BIY AD

15 Mart 2011 Salı

Tamika WNBA'in En İyi 2. Oyuncusu

İlk 5'in sıralaması başlamadan önce, bu listeden yine bahsetmiştik blogda. Durum itibariyle bir kez daha yer ayırmamız gerekiyor Slam'ın bu sıralamasına. Amerika'da kadın basketboluyla ilgili yazılarıyla tanıdığımız, wnba.com, Espn ve Slam Dergisi'nde görev alan gazeteci Ben York editörlüğünde, WNBA'in (-yakın bir anlamla- dünyanın) en iyi 20 oyuncusu sıralanıyor, 20 haftalık bir yazı dizisi formatında. Şu anda ligimizde oynayan Seimone Augustus, Sylvia Fowles ve Angel McCoughtry'nin yanı sıra yakın dönemde aynı parkelerde ter döken Sophia Young, Katie Douglas, Penny Taylor ve Cappie Pondexter da bu listede yerlerini aldılar.

Sondan başa doğru giden sıralamaya göre, her salı yeni bir oyuncu açıklanıyordu. 19. haftanın sonunda, yani sıralamanın 2. sırasında Tamika Catchings ismi karşımıza çıktı. Indiana Fever, Amerika Milli Takımı ve Galatasaray'ın yıldızı Catchings, Slam Dergisi'nin sıralamasına göre aktif kadın sporcular içinde en iyi 2 isimden biri. Benim gözümde çok farklı bir yeri olduğundan bahsetmiştim ama tarafsız bir gözün, onu şampiyonluklar ve final MVP'likleri yaşamış oyuncuların bile önüne yazabilmesi Tamika'nın ne kadar önemli bir isim olduğunun kanıtı.

Sıralamayı ve Ben York'un oyuncular hakkında yazdığı kısa tanıtımları aşağıdaki linklerden bulabilirsiniz:


20: Katie Douglas (Fever)
19: Crystal Langhorne (Mystics)
18: Lindsay Whalen (Lynx)
17: Tina Thompson (Sparks)
16: Seimone Augustus (Lynx)
15: Sophia Young (Stars)
14: Candice Dupree (Mercury)
13: Tina Charles (Sun)
12: Swin Cash (Storm)
11: Becky Hammon (Stars)
10: Alana Beard (Mystics)
09: Penny Taylor (Mercury)
08: Sylvia Fowles (Sky)
07: Angel McCoughtry (Dream)
06: Sue Bird (Storm)
05: Candace Parker (Sparks)
04: Cappie Pondexter (Liberty)
03: Lauren Jackson (Storm)
02: Tamika Catchings (Fever)

5 yorum:

Unknown dedi ki...

bir numara kim peki askdljklk ??

Adsız dedi ki...

Artık Türkiye'de olmayan bir isim olması muhtemel askdljklk ??

karaktersiz dedi ki...

Ahah 1 numarayi sanki sen bilerek yazmami$sin gibi durmu$ ama liste sitesinde de aynen bu $ekilde yer aliyor.

Neyse, gelecek sene icin durum belli mi? ocak ayindan sonra yine gelebilir mi Tamika? Bu sene icin zar zor ikna edildi biliyorum ama merak ettim.

Unknown dedi ki...

1. ve 9.
bunlar Fenerbahçe’den koparılan oyuncuların şu anki aktif basketbolcular içerisindeki yeri. Hacettepe’deki bazı beyler(burada Hacettepe’den kastım Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri değil onun bazı kurumları) hala nasıl orada oturuyor anlamıyorum. Fenerbahçe’ye ahlak dersi verenler yaptıkları şeylerden sonra kendi ahlaklarını gösteriyor.madem büyük bir yanlış yaptın o zaman gereğini yap.her yazdığım yorum gibi bunu da yayınlayacağınıza inanıyorum.teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

keşke hakaret içermeyen her yorum yayınlansa ama ne yazıkki durum öyle değil. yapıtğınız ayıp. sadece göy boyuyorsunuz. tabi şimdi kimse bana inanmaz ama neyse.