BIY AD

30 Kasım 2009 Pazartesi

Ah Şu Galatasaray Taraftarı (!)

Maç sonrası karşı yakada biraz oyalandıktan sonra ancak eve gelebildim, bayram telaşı da dinmiş oldu bahaneyle. Yoksa maça gidiş için evden çıktığım anda üzerime gerginlik yüklenmişti adeta. Metrobüs bir seferde İstanbul nüfusunun yarısını taşıma denemesinde falan bulunuyordu. Dönüşte de o tantana çekilmez olurdu.

Zaten sıkıntılı geçen yolculuk sonrası salonda olanlar neredeyse oradaki bütün herkesi çileden çıkardı. Zafer Hoca, Samsun'daki mağlubiyet sonrası der ki; havalimanında bizi karşılayanlar, maça gelmedi o yüzden kaybettik. Baştaki isim o zihniyetteyse zaten Caferağa'ya, Akatlar'a hiç gitmesin bu takım, oralarda taraftarımız hiç olmayacak yeniliriz mazallah. Hoş bugün o taraftarlar, P. Taylor liderliğinde Fenerbahçe takımının resmen çarpı koyduğu yerden bulduğu dış atışlarına çare bulamadı. Yarım metrekarelik yerden kaç boş üçlük yedik hatırlamıyorum. İnatla alan savunmasına devam ettirmek, ultrAslan'ın hocalık kariyerine yakışmadı. Halbuki Kalaycıoğlu her savunmada gerekli katkıyı veriyordu ellerini, kollarını kaldırıp savunmalara eşlik ederek.

Maç sırasında yanımda duran biri bizim benchi işaret ederek "Pardon ya, bunların hepsi sakat mı, neden hala Yasemin oyunda?" dedi. Beni benden alan bir soru oldu. Çek versiyonu Vecerova ile birlikte basit hataları, atamadıkları boş oğlu boş sayılarla maçın kaderini değiştirdiler. Neden hala oyundalar bilmiyorum, bilen varsa öğrenmek de isterim. Rotasyonsa; Sophia'yı başka mevkilerde görevlendirdiği süreyi pota altında verse en azından bir saç baş yolduran isimi daha az izlerdik.

Hakemmiş, şanssızlıkmış, sakatlıkmış hiç birinin önemi yok. 8 sayı önde girdiğin final çeyreğinde, 6 sayı geriye düşüyorsan bir anda kimseye laf demeye hakkın yok. Yazık, hakikatten yazık, böyle maç hediye edilmez. Onca yıl başında kaldığın takıma karşı bu maçı alamıyorsan, hücumlarına çare üretemiyorsan bu işin içinde geçirdiğin yıllara ayıp. Sana görev veren kulüplerin büyüklüklerine ayıp! Sözüm sana Galatasaray taraftarı, başkası üstüne alınmaz zaten. Onlar Albeni gibi, bahanesi hazır...

1 yorum:

mischa dedi ki...

Allahım 2 maçtır aynı hatalarla maç veriyoruz içeride. BU 2 maçın ileride çok büyük etkisi olacak bize. Son periyotlar saçmalıyoruz. En zayıf yerimiz de savunma. Bu takımın şut attığı belli. Alan savunmasının ne gereği vardı, bir türlü anlayamıyorum.