BIY AD

10 Kasım 2009 Salı

Avrupa Mesaisi Başlıyor


Geçen sezon Galatasaray'ın Eurocup'da elde ettiği şampiyonluğun ardından bu sezon üç takım ile temsil ediliyoruz Eurocup'da. Samsun Basketbol, Beşiktaş Cola Turka ve Botaş bu takımlar. Aslında burada yer alması gereken takım Mersin idi fakat teklifi geri çevirdiler ve Botaş dahil edildi onların yerine. Katıldıkları turnuvada güçlü olup, tepeyi zorlamak istediklerini ve bunu önümüzdeki sezon yapmayı düşündüklerini söyledi Ceyhun Yıldızoğlu bu konu ile alakalı olarak. Bana ters bir düşünce olsa da bu şekilde karar verilmiş, saygı duymak gerek.

Samsun Basketbol'un yer aldığı H grubunda geçen sezondan çok iyi tanıdığımız üç takım var. Dynamo Kursk (Rusya) - K.V. Imperial AEL (Kıbrıs Rum Kesimi) - Municipal Targoviste (Romanya) takımlarına dördüncü oldu Samsun Basketbol. Geçen sezon kupaya uzanan yolda üç takımı da elemiştik, özellikle içerdeki Dinamo Kursk maçını unutmak mümkün değil. Deplasmanlardan galibiyet çıkarabilir mi Samsun takımı, pek ihtimal vermiyorum ama Samsun'da oynadığı karşılaşmalarda bu üç takımı da zorlayacaklardır, ona eminim. Eurocup organizasyonun içerisinde yer almaları hepsinden önemli tabii.

F grubunda yer alan Beşiktaş Cola Turka ise Chevakata Vologda (Rusya) - Athinaikos (Yunanistan) - Hatis Yerevan (Ermenistan) takımları ile eşleşti. Buradan da Chevakata'yı hatırlıyoruz geçen yıldan, orta seviye bir Rusya takımı. Ermenistan takımını çok rahat alt etmesi lazım siyah beyazlıların, eğer gereken önem verilirse bu gruptan rahatça çıkıp yürüyecektir Beşiktaş Cola Turka. Ama dediğim gibi kritik nokta, bu kupaya ne kadar önem verildiği.


Nadezhda (Rusya) - MGS Apollon (Yunanistan) - Baschet ICIM (Romanya) takımları ile I grubunda yer alan Botaş takımı için önemli bir tecrübe olacak bu maçlar. Adana'daki maçlar ise her sonuca gebe, eski günlerin hatrına.

Grupların ilk maçları bu haftaiçi oynanacak ve üç takımımız da Rusya deplasmanına gidecekler. Samsun Basketbol takımı Perşembe günü saat 19.00'da deplasmanda Dynamo Kursk takımı ile karşılaşacak. Geçen yıldan biliyoruz Kursk'a ulaşımın biraz meşakkatli olduğunu, olumsuz etkileneceklerdir bundan illa ki. Rusya deplasmanına giden bir diğer takım Beşiktaş Cola Turka Chevakata ile karşılaşacak perşembe günü saat 18.00'da. Nadezhda takımı ile Rusya'da karşılacak olan Botaş'ın maçı ise saat 19.00'da. Üç takımımızın da ilk maçlarının Rusya deplasmanında olması da hoş bir tesadüf olmuş.

4 yorum:

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

Beşiktaş'ın rakibi olan Chevakata takımı yetkilileri çok sayıda oyuncuları gribe yakalandığından bu maçın ertelenmesi için FIBA'ya başvurmuş fakat FIBA'da Beşiktaş'ın onayı olursa ertelenebilir cevabı vermiş. Bizimkilerde tabi o kadar yol geldik, kısıtlı bütçe ile masraf ettik, maçı erteleyemeyiz diye diretmişler sanırım :) Dolayısıyla erteleme olayı olmadı galiba, maç oynanacak ama bakalım atmosfer ve Chevakata'lı oyuncuların durumu nasıl olacak bu karşılaşmada..

dejavu dedi ki...

Ne gribiymiş ki böyle tüm takımı sermiş yere ? İnsan gribi yoksa domuz gribi mi? :)

Rusya'ya gidip de oynamadan dönülmez zaten, yenilsinler bir güzel de misafirperverliklerini görelim.:)

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

İnsan gribiymiş neyseki :) Tam durumu bilmiyoruz gerçi ama onlar adına da şanssızlık tabi böyle bir zamana denk gelmesi, birkaç gün önce olsa belki anlaşılıp ertelenebilirdi ama tam maçtan bir gün önce erteleme istemek pek olağan değil. Sofya, Atina falan olsa neysede Vologda da pek uzak :) Moskova bile bize iki adımmış gibi kalıyor bu kente göre..

dejavu dedi ki...

Yok canım artık erteleme olmaz Rusya'ya kadar gitmişken, çıkmasınlar maça bari de alıp gelelim galibiyeti. :)

Teşekkürler bilgiler için bu arada..