BIY AD

22 Kasım 2009 Pazar

Beşiktaş Cola Turka: 68 - Galatasaray: 79

İlk yarıdaki çılgın şut yüzdesi ikinci yarı düşecekti doğal olarak. Bunu bekliyordum zaten ama beklemediğim bir çeyrekte yalnızca 12 sayı atmamız idi, 24 sayı yiyerek. İlk yarıda cebe koyduğumuz galibiyeti üçüncü periyottaki kötü hücum, gözlerle yapılan savunma ile biraz zora soksak da periyot sonlarındaki son saniye üçlükleri ve Katie Douglas'ın ilk maçındaki iyi performansı ile galip dönüyoruz Akatlar'dan bir kez daha.

Detayları Akatlar'da maçı izleyen Aras'dan alacağız, akşamki futbol maçından sonra tabii.

5 yorum:

samsunlu dedi ki...

gs nın bjk yı yeneceğini söylemiştim, beklediğim gibi 3.periyotu saymazsak rahat bir galibiyet oldu..eğer 3. periyotta boyalı alandan daha çok oynasaydı fark açılacaktı,bjk yı yoktan yere heveslendirdiler..gözlemlerimde yanılmamışım,,,iki takımın özelliklerini samsun maçlarından biliyordum..gs haftaya fb yi yenerse lige o zaman renk gelir...

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

Bu maçta iki takım arasındaki en büyük fark Katie Douglas oldu sanırım. Gerçekten çok önemli katkı yaptı kritik bölümlerde.

Beşiktaş çok kötü başladı maça, ikinci yarı biraz toparlandı ama tam fark kapanıyorken ilk yarıyı sayı atamadan kapatan ama sonradan sorumluluk alan Sales'in sakatlanıp oyundan çıkması tüm guardını düşürdü siyah-beyazlıların. Tabi birde 1/11 gibi felaket bir üçlük yüzdesi var ev sahibi ekibin, bu şekilde maç kazanmak mucize olurdu zaten. Galatasaray 9/20 gibi önemli bir rakam ile 8 tane üçlük fazla attı. Ribaundlarda 31-21 Beşiktaş üstünlüğü varken, asistlerde 21-13 Galatasaray üstünlüğü vardı. Öte yandan maçta sadece 30 saniye kenara gelip 22 sayı ile oynayan Shavonte'ye ayrıca teşekkür ederim bir taraftar olarak..

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

Samsunlu arkadaşım,
Öncelikle gözlemleriniz pek doğru çıkmadı, pota altında ezilmedi Beşiktaş, tersine ribaundlardaki sonuca bakarsanız veya pota altındaki basket-faullere bakarsanız görürsünüz gözlemlerinizin boşa gittiğini. Beşiktaş 26 ikilik atarken, Galatasaray 19 attı. Tek fark dış atışlar oldu bugün, Galatasaray 24 sayı daha fazla üçlük attı. Bu da biraz ekstra bir durum oldu, maçın tamamını izleyen "tarafsız" biri anlardı ki ekstra performanslar sonucu etkiledi tamamen, iki takım arasında dağlar kadar fark yok, istatistikler de bunu söylüyor..

murat dedi ki...

İlk yarıda oynan iyi basketbol ikinci yarıda oynanan ne idüğü belirsiz basketbol tabi oyunc ular düşeceklerdi fakat bu kadar sistemsiz oyun olmaz. Şahsi yeteneklerin sistemi, maçı kurtarması size maçlar kazandırabilir fakat bireysel yeteneklerin iyi bir sistemle birleşmesi iyi bir takım olmanızı sağlar.

Adsız dedi ki...

Bir maçta olur bu...3.Period dışında her attığı girdi Gsnin...Bu kadar yuzdelı sokamazlar her zaman...Pota altında bencede Gs kullanamadı fazlaca...Ayrıca öyle bir şey gözume takıldı Bu takımın en ıyı oynayanı Perkıns...
Neyse haftaya iyi maç olacak...Pota altında Nevriye ve Tammy'yi tutarsa Gs bır adım onde...Ama tutamazsa işler zor...Bence maçın klidi Penny-Katie olayı olcak...Final serısınde Penny çok iyi savunmuştu son maçta...