BIY AD

7 Kasım 2009 Cumartesi

Beşiktaş Cola Turka: 83 - Botaş: 63 | | Tarsus'un Acısı Botaş'tan Çıktı


Geçen hafta Tarsus deplasmanında hatalı hakem kararları ile kaybettiğini iddia eden Beşiktaş Cola Turka, ki izlediğim kadarıyla oldukça haklılardı bu iddialarında, bugün Akatlar'da Botaş'a hiç şans tanımadı. Ve baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 83-63 kazanmayı başardı.

Botaş takımını ligin ilk haftasında Galatasaray'a karşı izlemiştim. Burcu Uzun'un harika şut performasına rağmen 40 dakikanın sonunda sahadan 70-59 mağlup ayrılmışlardı. Takımın ablası Burcu'nun bu tarz performansları olacaktır sezon içerisinde iki üç kez daha fakat o performansla dahi Galatasaray'a, Fenerbahçe'ye ya da Beşiktaş Cola Turka'ya deplasmanda sorun yaratabilecek bir takım değil Botaş. Evlerinde biraz daha farklı oynayabiliyorlar, bunu da geçen hafta aldıkları Samsun galibiyeti ile gösterdiler; iç sahada alınacak galibiyetler çok değerli onlar için.

Bugün maça hızlı bir giriş yapan Beşiktaş Cola Turka henüz beşinci dakikada farkı açmaya başladı ve maç sonuna kadar da artarak devam etti bu fark. Bir ara 30 sınırına dayansa da biraz insafa geldi siyah beyazlılar ve 20 sayı ile sona erdi maç. İlk yarıda 13 kez serbest atış çizgisine giden ev sahibi takımın yalnızca bir kez atış kaçırması ilk yirmi dakikanın önemli notlarındandı. Rakibinden 3 tane daha fazla serbest atış kullanan Botaş takımının ise 8/16 ile serbest atış kullanması skor sıkıntısı çektikleri bir devrede onları daha da zorladı şüphesiz. İlk yarı skorunun 54-28 olduğunu hatırlatmakta fayda var. 20 dakikada üretilen toplam 28 sayı-8'i serbest atışlardan.- Bu şekilde deplasman galibiyeti hayal oluyor zaten.

İlk yarıda Sales'in - Dacic'in ve Mandir'in 11'er sayısı olması yine önemli bir rakam Beşiktaş Cola Turka için. Bu üçlünün işlediği her maçı zorlanmadan kazanacaktır Beşiktaş Cola Turka. İlk yarıda Branzova Erdenay- Melek Bouthors - Esra - Naile üçlüsünden gelen 21 sayı da aradaki farkı işaret ediyor bize. Yabancı rotasyona yirmi dakikada 21 sayılık bir yerli katkısı gelirse işler tıkır tıkır işliyor görüldüğü üzere.

Zellous'u atlamışız bu arada Ferhat hatırlattı sağolsun, merdivenden düşüp belini incitmiş Amerika'lı oyuncu.


İkinci yarı skorun belirlenmesi için oynanması gereken bir yirmi dakikaydı, çok fazla konuşulacak birşey yok ikinci yarıya dair. Botaş için hedef maçlardan biri değildi, o nedenle bu sonuca çok takılmayacaklardır. Onlar için mühim olan haftaya Adana'da oynayacakları Çankaya Üniversitesi maçı. Beşiktaş Cola Turka'nın bu sezonki ikinci deplasmanı da haftaya Samsun'da, güzel maç olacaktır.

Beşiktaş Cola Turka (83): Naile İvegin 8 (1 ribaund), Sandra Mandir 16 (4 ribaund, 6 asist), Esra Erden 7 (3 ribaund, 1 asist), Lucie Melek Bouthors 12 (6 ribaund, 3 asist), Gonca Karataş (1 ribaund), Nazlı Güler (3 ribaund, 1 asist), Gergana Branzova Erdenay 8 (4 ribaund), Dubravka Dacic 12 (8 ribaund, 1 asist), Nykesha Simone Sales 20 (10 ribaund, 4 asist),

Botaş (63): Burcu Çiğil (2 ribaund), Seda Güçlü (1 ribaund), Burcu Uzun (1 ribaund, 3 asist), Judit Kajdacsi 8 (7 ribaund), Brooke Celeste Reves 10 (6 ribaund, 2 asist), Shamee Jaqcuelyn 16 (4 ribaund, 4 asist), Pelin Gülbağ 3 (1 ribaund), Gülşah Gümüşay 3 (1 ribaund), Whitney Jones 10 (7 ribaund), Didem Suer 13 (8 ribaund), Seda Tabakçı (3 ribaund, 1 asist)

2 yorum:

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

Takımın belkide en önemli parçası olan Shavonte Zellous merdivenden düştüğü için belini incitti ve bu maçta forma giymedi diye ekleyeyim Çağlar. Yinede oldukça önemli bir galibiyet oldu takımın kendine güveni açısından..

dejavu dedi ki...

Atlamışız bak onu, teşekkürler abi bilgi için. : )