BIY AD

5 Kasım 2009 Perşembe

Basket Faul Olması Lazım, Di mi Batur Abi!?

Fenerbahçe TV'sinde basket maçı izlemek zorunda kalınca yüzlerce kez maruz kaldığımız bir kalıp bu. Hepimizin kulakları aşinadır bu ve benzerlerine. Bitmek bilmeyen hücum faul, 3 saniye, steps istekleri...

"-Birsel kesmedi, turnikeee! Bir de faul olması lazım!?
B.A.: Hakemler çalmıyor bugün, ayıp! Sen hakemsin daha iyi bilirsin aslında.
- Artık hakemler hakkında konuşmak istemiyoruz ama..."

Fenerbahçeliler de dahil olmak üzere herkesi isyan ettiren bu nafile yakarışların bir benzerini de ne yazık ki dün kendi kanalımızda gördük. TTT Riga karşısında beklenti altı bir performans sonucu, heyecan fırtınası olan son çeyrekte her hakem kararına bir itiraz, her pozisyondan lehimize bir beklenti vardı spiker -isimde yanılmıyorsam- Veli Yiğit'ten. Tamam maç bıçak sırtı olabilir, taraftarı olduğumuz takım lehine beklentilerimiz de olabilir ama spikerin böyle gerekli gereksiz her yerde çıkışları beni rahatsız ediyor.

İsterse Galatasaray TV'de tarihimizin en önemli maçı olsun, isterse herhangi bir kanalda Milli Takım'ın final maçı; spikerin soğukkanlılığını koruması lazım. Televizyon karşısında ben-sen diyebilirsiz bunları ama bir kitleye maçı anlatan insanların böyle komik, hakeme duacı durumuna gelmesini ben kaldıramıyorum. Ne kendisine ne de Galatasaray isminin olduğu kanalın spikerine bu durum yakışmadı.
Bu aile içi konuşmamız olsun, umarım internet alemiyle oldukça ilgili spikerimizin kulağına gider bu yazdıklarımız.

7 yorum:

Selim Ugur dedi ki...

Hani su duvar saati capinda kol saati takan spikerden mi bahsediyorsunuz?

Adsız dedi ki...

Saati dikkatimi çekmedi abi =) Can Erbeşler olmayan spikerimiz zaten çok seçeneğimiz yok :D

Veli Yiğit dedi ki...

Arkadaşlar ben Veli Yiğit. Siteyi elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum ve çok da beğeniyorum, öncelikle bunu belirteyim.
Bahsettiğiniz basket-faul konusunuysa maç içinde 1 kez söyledim ve o pozisyonun hala öyle olduğunu düşünüyorum.Hakem alehine bu bahsedilen pozisyonla beraber hepsi son çeyrekte olmak üzere toplam 2 kez eleştiride bulundum ve gördüğümü söyledim. Salonda maçı izlediğinizde sizler daha iyi bilirsiniz ki daha net görülebiliyor bazı pozisyonlar ve hala öyle olduğunu düşüncesindeyim.İsterseniz tekrarında bir kez daha izleyebiliriz. Aslında yapı olarak öyle bir tarza sahip değilim. Bu eleştiriyi de dikkati alırım çünkü seviyeli ve olgun bir dille yazılmış; teşekkür ediyorum. Ama seviyesiz eleştiri yapanların yorumlarına sadece güler geçerim mesela ( duvar saati çapında kol saati gibi ) ne alakası var arkadaşlar? bu yorumu da merak ettim açıkcası ve bu şekilde eleştiriler yapanlar aslında herşeyin en iyisini kendilerinin bildiğini düşünüyorlar. Ama ''basket faul'' konusu için yazılan uzun metni dikkate alarak bir kez daha izleyeceğim. Teşekkür ederim. Başarılar hepimize...

Adsız dedi ki...

helal baba

Adsız dedi ki...

Kibar ve anlayışlı tavrınız ayrıca ilginiz için ben de size teşekkür ederim. Maçın kırılma anlarında yüksek tansiyon ile peş peşe gelen bir kaç ısrar vardı hakeme karşı =) Fb Tvde maç izlerken yorumcunun ve spikerin tavrından rahatsız olan tüm sporseverler gibi beni de bir panik aldı Riga maçında. Amacımız kötülemek, kalp kırmak değil tabi. Bu ince farkımız bizim en gurur duyduğumuz asaletimizi getiriyor. Tepkimiz o yüzden. Galatasaray ortak paydasında hepimize başarılar. Ve tekrardan teşekkürler.

dejavu dedi ki...

Bu eleştirinin hedefini bulmuş olması ayrıca mutlu etti bizi, tekrar teşekkürler ilginiz için Veli Yiğit.

Sol köşede mail adresimiz mevcut oradan ulaşabilirseniz eğer bize memnun oluruz.

Selim Ugur dedi ki...

Veli Bey Merhaba,

Saat konusuna fazla takilmayin.. Saka idi..

Malumunuz Saatler ve Saatciler gundemde su an.. :)