BIY AD

12 Kasım 2009 Perşembe

Galatasaray - Teo Vilnius (Maç Öncesi)


Grupta ilk iki maçlar sonunda galibiyeti bulunmayan iki takımdan biri olan Teo Vilnius ile karşılaşacağız bugün.

Sezonu Ekaterinburg deplasmanında 85-56'lık mağlubiyet ile açmış olmaları ve hemen ardından evlerinde Ros Casares'e 78-48 mağlup olmaları normal sonuçlar. İlk iki maçlarını ligin favorisi konumundaki iki takıma karşı oynamış olmaları ise fikstürün bir oyunu onlara. Eğer biz bu fikstürü çekseydik değişen tek şey aradaki sayı farkları olabilirdi, biz de ikide sıfır ile kötü bir başlangıç yapardık diye düşünüyorum.
Rusya deplasmanında yalnızca 56 sayı üretebilen Teo Vilnius bunların 23'ünü ilk on dakikada üretti. Geri kalan otuz dakikada üretilen 33 sayı var. Savunmaya gereken önem verilmediğinde Rusya deplasmanında ilk çeyrekte 23 sayı üretebilmeleri, bugün adına çalışılması gereken ilk ders olmalı. Takımlar arasında kalite farkı olsa da, burası Euroleague, eğer oyunun iki sahasına da rakip ayırtetmeksizin önem vermezseniz sonu kötü bitebiliyor. Geçen hafta Riga deplasmanında deneyimledik bunu.

Rusya'daki farklı mağlubiyetin ardından evinde Ros Casares'i ağırladı Litvanya'lılar. Dün kendi evinde Ekaterinburg'u deviren Ros Casares'in Becky Hammon transferi sonrası şampiyonluk için önemli adaylardan biri olduğunu söylemeye gerek yok. Rusya'da ilk çeyreğin de büyük katkısıyla 56 sayı üreten Teo Vilnius kendi evinde Ros Casares'e ise yalnızca 48 sayı atabildi. Bu 48 sayının 18'inin son on dakikada gelmesi ise önemli zira ilk otuz dakikada üretilen yalnızca 30 sayı var.(11-10-9 şeklinde) Son periyotta farkın da etkisiyle maçı bırakan Ros Casares savunmasının Teo Vilnius'a 50 sayıyı göstermemiş olması bugün adına bizim için ikinci ders.
Hücum gücü kısıtlı Teo Vilnius takımını 50-55 bandında tutmamız gerekiyor.


İlk iki maç sonunda ortalama 34.5 dakika sahada kalırken 14.5 sayı 3'ü hücum olmak üzere 12.5 ribaund 2 top çalma rakamları ile oynayan Hollingsworth, ilk iki maçta pek de başarılı olamayan Teo Vilnius hücumunu sürükleyen ana karakter. Amerika'lı pivot oyuncu bugün yine takımının en büyük kozu olacak bize karşı. Boyalı bölgede Leuchenka ve Yasemin Horasan ikilisi ile, gerektiğinde ikisi ile birlikte, onu tutabileceğimizi tahmin ediyorum. O durduğunda Teo Vilnius hücumunun da bize karşı ekstradan bir tehtid yaratması mümkün gözükmüyor. O nedenle double team'i de tercih edebiliriz Hollingsworth'e karşı rahatlıkla. Sete set kalmak istemeyebilirler çünkü sete sette pek de alternatifleri kalmıyor bize karşı ama tempoyu ayarlayarak ve Hollingsworth'e savunmada gereken önemi göstererek, rahat bir galibiyet alabiliriz bugün.

Riga deplasmanında yaptığımız gibi rakibi son ana kadar oyunun içerisinde tutma hatasını tekrarlamamak gerekiyor bugün. Zira bizim için önemli bir maç Teo Vilnius maçı, bizim için önemli olduğu kadar onlar için de büyük önem taşıyor. Eğer bugün kaybederlerse üçte sıfır yapmış olacaklar ki oradan dönmeleri çok zorlaşacak, herşeye rağmen bunun gerçekleşmemesi için çabalayacaklardır. Bugün alınacak bir galibiyet ise üçte üç yapmamızı sağlayarak Ekaterinburg ve Ros Casares maçları öncesi bizi rahatlatacak.


Güzel bir oyun neticesinde gelen güzel bir galibiyet yazısı yazarız umarım akşam.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İlk Yarı Sonucu

GS : 41 TV: 28