BIY AD

13 Kasım 2009 Cuma

Rusya'da İki Mağlubiyet


Avrupa'daki ilk maçını Rsuya deplasmanında Dynamo Kursk'a karşı oynayan Samsun Basketbol sahadan 58-42'lik skorla farklı şekilde mağlup ayrıldı. Bu seneki kadroları ve henüz Avrupa arenasında ilk maçları ve bu maçın da Rusya deplasmanında olduğunu gözönüne aldığımızda beklenen bir sonuçtu bu. Maçın başından itibaren oyunu forse eden ev sahibi takım rahat bir galibiyet aldı bu sayede. Samsun takımında haftasonundan sonra bu maçta da Chaney'in skora katkısı dikkat çekici, 9/13 isabet yüzdesi ile 19 sayı üretti Amerikalı oyuncu. Alyoshkina'nın eski takımına karşı beş sayı üretmesine karşın aldığı 12 ribaund önemli. Gülşah Akkaya'nın 17 dakika sahada kalmasına karşın üç top kullanıp sayı üretememesi de Samsun takımının 42 sayıda kalmasının temel sebebi diyebiliriz aslında. Üretilen 42 sayının 40'ında yabancı oyuncuların imzası var, yerli kadrodan skor üretebilen tek isim İlsu Darıcıoğlu olmuş 2 sayı ile. Boyalı bölgede rakibin ribaundlarda yakaladığı 48-36'lık üstünlük ise geçen hafta maçın kilidi olarak söylediğim ve yazık ki yapamadığımız noktayı işaret ediyor tam olarak. Pota altında sorunları var Samsun Basketbol'un ve dışardan da 0/11 ile karavana atınca, ikinci çeyrekte yalnızca altı sayı ürettikleri bir Rusya deplasmanından fark yiyerek dönmüş olmaları normal. Samsun'daki maçlarda gruptaki her takımın başına iş açacaklarını söyleyebilirim ama rahatlıkla, ilk senelerinde önemli maçlar bunlar Samsun için.

Rusya yolcusu bir diğer takımımız Botaş ise ikinci yarıya iyi başlayamaması neticesinde Nadezhda'ya 90-64 mağlup oldu. Botaş'ın buradan galibiyet çıkartması sürprizdi tabii ki ama üçüncü çeyreği çıkardığımızda skor 62-53 sadece. Üçüncü çeyreğin skoru ise 28-11 ev sahibi takımın lehine ama bu tarz bir hatayı telafi etme şansınız yok ne yazık ki Avrupa'da. Botaş takımında 16 sayı ile oynayan Gülşah Gümüşay'ın takımın en skoreri olması gözlerden kaçmamalı. Fakat kaçırılmaması gereken bir diğer nokta ise bu rakamı 5/10 üç sayılık isabet ile sağlamış olması. Rakip takımın pota altında 29/41 gibi çok çok iyi bir yüzde yakalaması ise maçın sonucunu belirleyen faktör olmuş. Adana'da eski günlerdeki gibi atmosferler yaratılırsa evinde galibiyetler alabilecek bir takım Botaş.


İki takımımız da dar bir kadroyla mücadele eden ve gücü belli olan takımlarımızdan. Bu haftaiçi maçlarının, özellikle deplasmanda olanlarının ardından lige yansımaları nasıl olacak bunu hep beraber göreceğiz. Bu hafta evinde Beşiktaş Cola Turka ile oynayacak olan Samsun Basketbol'u ayrıca merak ediyorum bu noktada. Botaş takımı ise evinde Çankaya Üniversitesi ile oynayacak, onlar için de önemli bir maç bu alt sıralardaki mücadele anlamında.

1 yorum:

samsunlu dedi ki...

yazar arkadaşın yorumlarına katılıyorum, özellikle samsun maçında yerli oyuncuların skora katkı sağlayamaması, ve rakip potaya atılan atışların isabet bulamaması yenilgiyi getirdi, bende mağlubiyet bekliyordum açıkçası, ama galatasaray kurks 'ü elediğinde ilk maçta rusyada yenimişti istanbulda yenerek elemişti, kaldı ki gs nin bütçesi samsundan çok fazla ve oyuncu rotasyonu da daha iyi idi...tabiki bu kadar uzun bir yolculuk sonucunda rusyada tam konsantre olamayabiliyor takımlar, yalnız dikkatimi çeken nokta kurks'ün 58 sayıda kalması aslında çok sayı bulamamış samsun savunması karşısında, samsundaki maçta bu kadar sayı ile samsun'u yenebileceğini düşünmüyorum...