BIY AD

28 Kasım 2009 Cumartesi

Sophia WNBA.com'un Konuğu Oldu

WNBA.com, oyuncumuz Sophia Young ile bir röportaj gerçekleştirmiş mail yoluyla, Ros Casares maçı öncesi. Orjinal halini okumak istiyenlere linki burada. Röportaj mail yoluyla yapıldığı için daha farklı bir hava oluşmuş tabii, biz yine de çevirisini koyalım buraya.

WNBA.com: Galatasaray için tekrar Türkiye'desin. Şu ana kadar sezon nasıl geçti?
S. Young: Sezon şimdiye kadar iyi gidiyor. Türkiye Ligi'nde 4-1, Euroleague'de 3-1'lik serilerimiz var. Takımda yeni oyuncular var bu sezon ve işler yolunda şimdilik.

WNBA.com: Türkiye'de üçüncü sezonun, artık ikinci evin gibi oldu mu orası?

S. Y: Evet, çünkü burada Amerika'ya nazaran daha çok vakit harcıyorum. Buranın harika bir yer olduğunu düşünüyorum.

WNBA.com: Türk kültürüne uyum sağlayabildin mi ? Dillerini konuşabiliyor musun? Yerel yemekler yiyor musun? Müzik dinliyor musun?
S.Y: 3 yıldır buradayım ve artık Türkçe'yi öğrenmenin vaktinin geldiğini düşünüyorum. Bunun için çalışıyorum. Yemekler harika. Müzik dinlemek için o kadar gitmezdim, bunun benden istenmesi biraz ağır olur. (Gülüyor)

WNBA.com: Euroleague ile Türkiye Ligi arasında dinlenmeye ve eğlenceye zaman bulabiliyor musun? Ne tür şeyler yapıyorsun?

S.Y: İki lig arasında aynı hafta içinde seyahatlar yapmak, biraz stresli ve zorlu oluyor. Rahatlamak için yerel publara gidiyorum ve alışveriş yapıyorum.

WNBA.com: Avrupa'da bazı uzun seyahatler yaptığınızı biliyorum. Nasıl zaman geçiriyorsun? Film, tv, show, müzik, uyku?
S.Y: Genellikle okurum.

WNBA.com: Eurocup'da geçirdiğiniz iki yılın ardından, bu sene Galatasaray Euroleague'de mücadele ediyor. İki organizasyon arasındaki en büyük fark nedir?
S.Y: Euroleague'de rekabetin daha fazla olduğunu söylemeliyim, oyuncular daha iyi ve rekabet daha yoğun.

WNBA.com: Takımında 2 WNBA oyuncusu daha var(Katie Douglas ve Jia Perkins). Okyanus ötesinde WNBA oyuncularıyla oynamanın avantajları nedir?
S.Y: Takımda WNBA oyuncuları ile birlikte olmak gerçekten harika.Onlarla pek çok şey paylaşabiliyorsun, diğer kızlarla alakalı ve tabii coachlarla alakalı (gülüyor). Katie ve Jia ikisi de harika insanlar, onları tanıdıkça daha iyi zaman geçireceğimi düşünüyorum.

WNBA.com: Okyanus ötesindeki kariyerinde, yaşadığın en güzel hatıralar neler?
S.Y: Kesinlikle EuroCup'ı kazanmak. Farklı ülkelere seyahat etmek (özellikle İtalya, yemekleri harika) ve yeni insanlarla tanışmak.

WNBA.com: Oradayken evinle alakalı olarak en çok neyi özlüyorsun?
S.Y: Eve dönüş atmosferini özlüyorum. Aslında her yere gittim diyebilirim ve insanlarla aynı dili konuşuyoruz ve sanki üç kafalıymışım gibi bakmıyorlar bana.

WNBA.com: Türkiye'ye giderken evini hatırlatması için yanına birşeyler alıyor musun?
S.Y: İki köpeğimi alıyordum yanıma fakat burası ikinci evim olduğundan bu yana onları burada kullanıyorum.

WNBA.com: Okyanusun ötesinde iken gelecek WNBA sezonunda oyununa katmak için çalıştığın özel şeyler var mı ?
S.Y: Daima oyununuzu geliştirmeye çalışmalısınız, top kontrolümü geliştirmeye çalışıyorum.

WNBA.com: Avrupa'da oynanan basketbol ile WNBA arasındaki en büyük farklılık nedir?
S.Y: WNBA'de deplasmanda iken hakemler adil olmak için en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Burada ise durum daha farklı, deplasmanda kararlar genellikle ev sahibi lehine çıkıyor.

WNBA.com: Silver Stars'ın geçen sezonu hakkında konuşalım biraz da. Bireysel olarak ve takım olarak performansınızı nasıl değerlendiriyorsun?
S.Y: İyi bir yıl olduğunu söyleyebilirim takım için. Kişisel olarak ise, daha iyi olmayı umut ediyordum. Fakat bazı şeyler oldu. Bunlardan ders alıp, ileriye taşımak gerekiyor.

WNBA.com: VJ ve Erin'in emeklilikleri sonrasında draftlar ve serbest oyuncularla Silver Stars'da birtakım değişiklikler olacak. Coach'ın çalışmaları ile ortaya çıkacak yeni sezondaki takımla alakalı olarak heyecanlı mısın?
S.Y:Takımımızı güçlendirecek kararlar vereceklerine eminim.

1 yorum:

Oylum Tanış dedi ki...

EuroCup detayını pas geçmemesi gayet güzel olmuş.)

Bu arada blog'un yeni görünümü, eskiye göre kesinlikle daha güzel olmuş.