BIY AD

3 Kasım 2009 Salı

Ivana Vecerova'nın Sezon Başlangıcı


İki lig bir de Euroleague maçı geride kalmış iken Ivana Vecerova'nın performansından bahsetmek gerekiyor sanırım. Sezon öncesinde Ivana Vecerova Sakat mı ? başlıklı yazıda bu konu hakkında düşüncelerimi etraflıca yazmıştım dolayısıyla kendisinden yüksek beklentilerim yoktu. Şu anki tablo konuşmak için çok çok erken ama bazı gerçeklerin de yavaş yavaş su yüzüne çıktığını görebiliyoruz.

2005'de Türkiye'de yapılan Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası'ndaki oyunu referans gösterilerek transfer edilen ve bu dört yıllık periyotta dizini kıran, operasyonlar geçiren ve istikrarlı bir oyuncu olmaktan uzak performanslar sergileyen Vecerova'dan burada harikalar yaratmasını beklemek hayalperestlik olurdu zaten. Takıma erken katılması bizim için oldukça önemli dedikten sonra dizini güçlendirmesi gerektiği için İstanbul'da bırakarak onsuz bir Avrupa kampı yapmamız da unutulmuş değil, çok taze hafızalarda. Takımla beraber olamayacak madem, erken getirdik diye de çıkıp açıklama yapmanın bir mantığı yok yani taraftara hoş görünmek ve kulübün yararına çalışıyoruz imajı vermek dışında.

İyi bir ribaund takipçisidir Vecerova, bu alanda iyi rakamlar yakalayacağı maçlar da olacaktır sezon genelinde. Çok iyi bir skorer olmasa da savunmada post-up'ını rahatça sayıya çevirebilecek bir rakibini yakaladığında 15'in üstünde sayı atacağı maçlar da olması oldukça muhtemel. Sezona iyi başlamaması ya da skora katkı vermemesi değil yani bu yazının yazılış amacı. Seimone Augustus'un yokluğunda, Katie Douglas'ın ya da ona muadil bir oyuncunun takıma geç katılacağı gerçeği ortada iken sezon boyunca ancak ortalama bu kadar bir katkı sağlayabilecek Avrupa'lı uzunun kadroya katılmasıdır, stratejideki yanlışlıktır bu yazının yazılış amacı. Bunu sezon başında, transferin hemen ardından yazan biri olarak şu anda da konuşmaya hakkım var sanırım.

1 yorum:

murat dedi ki...

Burda önemli olan vereceği ortalama katkının Galatasaray'a ne kadar yeteceği Vecerova Ros Casares'te de uzunları yedekliyordu oyuna girdiğinde Ros Casares maç içinde rahat pozsyonda oluyor, işi bitirmiş oluyordu. Galatasaray'da böyle olmayacağından belki de en kritik anlarda vasatın üstünde bir performans göstermesi gerektiğinde bunu ne ölçüde yapabilecek kapasitede ve daha direkt etki edebilecek başka bir oyuncu alınabilinir miydi? Bütün mesele bu.