BIY AD

14 Ekim 2010 Perşembe

Transfer Gündemi #5

Ligin başlamasına sayılı gün kala, TKBL ekiplerinde son durum:

  • Samsun Basket: Ligimizin gediklilerinden Makbule Amachree'yi transfer eden Karadeniz ekibi, Amachree'yi Türk statüsünde oynatacak. Gülşah Akkaya'yı elde tutan Samsun, Nazlı Güler'i de kadrosuna katmıştı. Makbule ile birlikte tecrübeli bir yerli üçgeni oluşturdular. Yabancı transferlerinin ilk üçünü Jessica Adair, Alexis Amber Gray ve Alexis Chantrelle Rack gibi genç isimlerden seçen ekip, son yabancı transferini de güney ekiplerinden hatırlayacağımız Tatum Brown ile anlaşarak yaptı. Ufak bir hatırlatma yapalım, takımın başına da Caner Yıllar geçmişti. Hem geçen seneki Kocaeli tecrübesinden sonra hoca için hem de geçtiğimiz seneyi çabucak unutmak istenen Samsun Basket için daha keyifli bir yıl olacağa benziyor.

  • Milli takım sürecinde Ceyhun Yıldızoğlu'nun en güvendiği isimlerden biri olan genç oyuncu Gökçe Doğan, Botaş'ın yolunu tuttu. Uzunca bir süredir Tarsus ile sorunlar yaşayan Gökçe, Botaş'ta tekrar kendini göstermeye çalışacak.

  • Daha önce Beşiktaş ile anlaşıldığı duyurulan Anastasia Pimenova transferinden vazgeçildi. Pimenova, Dinamo Moskova'nın yolunu tutarken, Beşiktaş'ta guard arayışları sürüyor.

  • Mersin, LA Sparks'ın çaylak guardı Andrea Riley ile yaptığı anlaşmadan vazgeçip, yine bir Sparks çaylağı Chanel Mokango ile anlaştı. Genç Kongolu, WNBA'de ortalama 3.4 dakika sahada kalmış ve sayı üretiminden çok faul yaparak geçirmiş aldığı kısıtlı süreleri. Mersin, Riley'nin yokluğu ile guard mevkisinde doğan boşluğu da Jinks Constance ile doldurdu.

  • İstanbul Üniversitesi, 2 yabancı transferi yaptı şu ana kadar. Okeisha Howard ve Ashley Paris ile anlaşan ekip, geçen seneki yabancılardan Danielle Gant ile de sözleşme yeniledi.

  • Alanya Belediye, en son Ceyhan Belediye forması ile izlediğimiz Cyrstal Smith ile anlaşmaya vardı, ligin yeni ekibinin diğer transferleri şu şekilde; İrem Tulgar, Yasemin Kimyacıoğlu, Miranda Joy Ayim.

  • Ligimizin bir diğer yeni takımı Burhaniye Belediye de; Seda Atlı, Hande Kayalar, Betül Pehlivan, Duygu Fırat ve Aysu Keskin ile anlaştı.

  • Fenerbahçe'nin yeni transferi Diana Taurasi, bugün Penny Taylor ile birlikte Türkiye'ye geldi.

    Transfer Gündemi #1
    Transfer Gündemi #2
    Transfer Gündemi #3
    Transfer Gündemi #4

4 yorum:

78ers dedi ki...

niye hic bir takim ajavon'u dusunmez ki? bizim ligde cok is gorecegi kesin.

samsunlu dedi ki...

samsundaki turnuva maçlarını seyrettim, samsun maçları çok rahat kazandı, özellikle 1.96 lık jesica'yı çok atletik buldum,aynı zamanda eli düzgün ve kuvvetli bir oyuncu , guart olarak görev yapan alexis; tanımayanları şaşırtırcasına harika oynadı, çok akıllı bir oyuncu, yabancıları ve türklerin performansını beğendim, samsunda ilk hafta bjk nın işi biraz zor gibi...

Burak Eren dedi ki...

SBK'da iş var mı şimdi, ona göre Samsun'a gidip maçları izleyeceğim. Gerçi yeni antrenörle anlaşamadık :D

samsunlu dedi ki...

Burak arkadaşım ! samsun geçen seneden çok daha güçlü, oyuncu rotasyonu da iyi...gelmeye değer, merak etme takımda iş var..alınan yabancılar sağlam oyuncu çıktı, basketbolu isim oynamıyor , oyuncular tanınmamış ama iyiler, belkide bu bizim avantajımız olur,