BIY AD

29 Ağustos 2010 Pazar

Batı Finalinin Adı

Sezon boyunca karmakarışık durumuyla ilgimize mazhar olan, sık sık hesaplar yaptığımız Batı Konferansı'nda son adıma gelindi. Seattle ve Phoenix rakiplerinden sıyrılarak, Batı finalinde birbirlerine rakip olmayı başardılar. Biri şampiyon takım, biri de son yılların en dominant takımlarından biri olunca istikrarı bir türlü tutturamayan diğer Batı takımlarına karşı öne çıkmaları çok zor olmadı, her iki takım da kendi serisini 2-0 kazanmasını bildi.

San Antonio Silver Stars:73 - Phoenix Mercury:92
Seriyi bitiren bu maçta 23 sayı atan Diana Taurasi en skorer oldu. Candice Dupree ise playoffun ilk turunda ne derece yerinde bir transfer olduğunu kanıtladı, bu serinin kilit oyuncusu kesinlikle Dupree'di. Silver Stars'ın kadrosu, Mercury'e göre daha zayıf. Bir de bunun üstüne Mercury'nin istediği düzende oynanınca iki maç da Mercury güle oynaya konferans finalisti olmayı başardı.

Los Angeles Sparks:66 - Seattle Storm:81
Yaşlı Sparks'ın pilinin bitmesinin yakın olduğunu söylemiştik önceki yazılarımızda, 3. çeyreğin ortasında da bunun gerçekleştiğine şahit olduk. Veteran yıldızlar sezonu kapadılar Seattle karşısında. Seattle adına 24 sayı atan Lauren Jackson maçın en skoreri olurken, süper üçlünün diğer iki ferdi Bird ve Cash'ten toplam 31 sayılık bir yardım geldi esas kıza.

Kısa kısa değindik iki seriye de, beklenen sonuçlar geldi ve sezonun ortasından beri beklediğimiz Seattle-Phoenix finaline kısa bir süre kaldı artık. Esas sınav orada olacak, biz de bol bol değiniriz.

Hiç yorum yok: