BIY AD

17 Ağustos 2010 Salı

Bulgaristan:60 - Türkiye:63 || Muhteşem Geri Dönüş

Maç Bulgaristan'ın ikincilik hedefleri açısından çok önemliydi. Bu maçı son şansı olarak gören Bulgarlar, çok iyi başladılar oyuna. Maçın başında, Birsel'in 3'lüğü ve Ceyda'nın sayılarıyla 0-5 öne geçtikten sonra ekibimiz, Bulgaristan hemen cevap verdi, Hodges'ın 3'lüğü ile 7-5 öne geçen ev sahibi ekip son çeyreğe kadar da üstünlüğü geri vermedi.

İlk yarı sonuçlandığında, 43-25 öndeydi Bulgaristan. Rakip takımların uzunlarının, karşımızda yıldızlaşması artık sıradan bir hal aldı. Bugün de kahraman Zlatanova'ydı ilk yarının sonunda 14 sayıyla. Hodges da 9 sayı ile onu destekliyordu. Türkiye'nin yenilmesi bile büyük sürprizken, böyle bir fark kabul edilemezdi. Devre arasında soyunma odasında da bu konuşulmuş olmalı ki ikinci yarıda gerçek Türkiye'yi izledik. Onların kısa (Hodges)-uzun (Zlatanova) kombinasyonuna biz de Ceyda-Nevriye ile cevap verdik ama bu "2'ye 2" oyunda Bulgaristan hala öndeydi. Devreye giren Esmeral ile tüm dengeler lehimize döndü. 3. çeyrek skoru 2-14, ikinci yarı skoru da 17-38 lehimize gelişti. Maçın sonunda 60-63 galip gelmesini bildik ama gereğinden fazla bir heyecan yaşayarak oldu bu galibiyet.

Takımımızda, Nevriye 18 sayı-12 ribaund-4 asist, Ceyda 16 sayı (8/8 iki sayı)-5 ribaund-1 asist ve Esmeral tamamı son çeyrekte 11 sayı ile galibiyette başrol oyuncuları oldular. Birsel'in ribaundlara, Gökçe'nin de savunmaya verdiği katkı ile 5. maçımızdan, 4. galibiyetimizi alıp dönüyoruz. Hem de ikincilik için en önemli rakibimizden. Ceyhun Yıldızoğlu'nun sıkışan 2. yarıda rotasyonundan biraz feragat ettiğini de söylemek lazım. Sorun rotasyon mu bilmiyorum ama o ilk yarı sonundaki skor hiç iç açıcı değildi. Ama böyle kazanmak da daha zevkli oldu, ne yalan söyleyeyim.

Doneeka Hodges; 14 sayı-2 ribaund-2 asist-2 top çalma ile maç boyunca canımızı sıksa da, Ceyhun Yıldızoğlu'na da mesajı gönderdi ilerisi için.

Hiç yorum yok: