BIY AD

9 Ağustos 2010 Pazartesi

Lejyoner Raporu

Önümüzdeki sezon Galatasaray Medical Park forması giyecek 4 yabancı oyuncu dün iki ayrı kulvarda sahne aldılar. WNBA'de Monique Currie ile Seimone Augustus, Avrupa Şampiyonası Grup Eleme Maçları'nda da Gintare Petronyte ile Doneeka Hodges parkedeydiler.

Litvanya-Belçika maçında mücadeleye ilk 5 başlayan Petronyte, ikinci yarıda hiç süre almazken, ilk yarı boyunca 10 dakika sahada kaldı ve 2 sayı-2 ribaund-1 asistle tamamladı maçı. İkinci yarıda süre almaması "acaba sakatlık mı yaşadı" şüphesi doğuruyor doğal olarak, biraz gezindim Litvanya sitelerinde ama neyse ki bir sakatlık haberine rastlamadım. Ufak bir problem yaşamış olabilir Gintare. Litvanya, Belçika'yı 95-78 ile geçip, oynadığı üçüncü maçta üçüncü galibiyetini aldı bu maçın sonunda.

Galatasaray'ın İstanbul Üniversitesi'nden transferi Doneeka Hodges da Karadağ karşısındaydı dün gece. Türkiye'nin de içinde bulunduğu C Grubu karşılaşmasında Karadağ, Bulgaristan'ı 68-66 ile geçip ikide iki yaptı. Galibiyet sayılarını eşitledi yani Türkiye'yle. Hodges, Bulgaristan adına 22 sayı atarak, Karadağlı Dubljevic (22 sayı) ile birlikte maçın en skorer iki oyuncusundan biri oldu. 29 dakika sahada kalan Hodges, 22 sayısının yanı sıra, 4 asist, 1 ribaund ve 1 top çalma ile takımına katkıda bulundu.

Bir önceki yazıda bahsetmiştik Connecticut-Washington mücadelesinden. Tina Charles'ın damga vurduğu maçı Sun 76-67 kazanmıştı. Monique Currie 10 sayı-5 ribaund-2 asist ile oynadı. Washington serbest düşüşte şu sıralar, konferans 4.'lüğüne gerilediler ve 5. Connecticut ile aralarında 2 galibiyet farkı kaldı.

Seimone Augustus'un takımı Minnesota Lynx, Doğu Konferansı'nın formda ekiplerinden NY Liberty'i ağırladı. Üçüncü çeyrekte bir dönem 12 sayı geriye düşen Lynx, maçın sonlarına doğru New York'u yakalamayı başardı ama maçı koparamadılar bu sefer. Deplasman ekibinin 74-72 kazandığı maçta eski Fenerbahçeli Nicole Powell, yüzdeli oyunuyla bulduğu 21 sayı ve kritik pozisyonlardaki önemli savunma performansları ile galibiyette başrol oynadı. Seimone Augustus'un da istatistikleri şöyle; 10 sayı-3 ribaund-1 asist. Lynx'in Seimone'u kullanamama hastalığı devam ediyor, koç zafiyetinin yanında takım arkadaşları da nedense bir şeyleri ispat etmenin peşindeler. Maçın son hücumunda, son 14 saniyede topu eline alan çaylak Wright'ın pasını hemen Seimone'a -veya en kötü Whalen'a- çıkarması gerekirken, başarısız zorlama bir hücumunun ardından aldığı kendi ribaundını, asıl topu potaya atması gereken yer olan son 1 saniyede küfür niyetine Seimone'a yollaması, Lynx'in ufak bir özetidir.

Hiç yorum yok: