BIY AD

9 Ağustos 2010 Pazartesi

Fikri Takip

Birkaç gün önce yazmıştık, "WNBA'de Rekor Denemeleri" başlığı ile WNBA'in el değiştirmeye yakın rekorlarını. Sabaha karşı WNBA'de oynanan 4 maçtan 3'ünde, o yazıda ismi geçen 3 oyuncu sahne aldı. Ve tarihte bir şeyler değişti bu gece.

Gecenin ilk maçında Tina Charles, Connecticut formasıyla Washington karşısındaydı. Ev sahibi Connecticut, Washington'u 76-67 ile geçerken, Tina Charles; 17 sayı-14 ribaund ile double-double yaptı. Bu başarı onu, "bir sezon içinde en çok double-double yapan çaylak oyuncu" haline getirdi. Bir sezon içinde en çok double-double yapma rekorundan da sadece iki maç uzakta artık Charles. Double-double yaptı dedik Charles için, triple-double'ı da 2 blok ile kaçırdığını söyleyelim. Connecticut'ın maçta yaptığı 8 blokta da Charles'ın elleri vardı.

Geçen sezonun finalistlerinin karşılaşmasında, Indiana, Phoenix deplasmanından 82-104 ile galip ayrıldı. Bu maçta forma giyen Tangela Smith, VJ ile arasındaki farkı 2'ye indirdi. Yani üç maç sonra WNBA'de en çok maça çıkan oyuncu olacak Tangela.

Geldik gecenin ve belki de sezonun en önemli bayrak değişimine. Tina Thompson gecenin son maçında, SA Silver Stars karşısındaydı. Cuma gecesi Tulsa'ya 12 sayı atıp, Lise Leslie ile arasındaki farkı 13'e indirmişti Thompson, Silver Stars'a 3. çeyrekte attığı ikilikle de öne geçmeyi başardı. Maç sonunda 23 sayıya ulaşan Tina Thompson, artık tüm zamanların en çok sayı atan oyuncusu. Tina bu maçın ardından 6273 sayıyla, rekoru 10 sayı ileri taşıdı ve o oynadıkça yükselmeye devam edecek bu istatistik. Tina Thompson'ın rekoruna izin veren Silver Stars, Sparks'a aynı hoşgörüde bulunmadı ve 83-92 ile, mutlu ayrıldılar Los Angeles deplasmanından.

Hiç yorum yok: