BIY AD

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Türkiye:62 - Macaristan:54 || Zor Da Olsa

Türkiye gruptaki üçüncü maçında Macaristan'ı 62-54 mağlup ederek, üçüncü galibiyetini aldı. Diğer iki maçın aksine daha çok zorlandık Macaristan karşısında. Ama diğer maçlarda olduğu gibi Esmeral'in çilingirliği ile maçı kopardık.

Maçın son çeyreğine kadar, Horti'yi bir türlü durdurmayı başaramadık. Bizim geniş rotasyonumuz karşında artık yorgunluğuna yenik düşünce Horti, farkı açabildik. İlk çeyrekte topu iyi çevirip boşta Kübra'yı iyi buluyorduk ama Kübra yüzdeli oynayamayınca sıkıntı yaşadık. Maç boyunca pota altını iyi işlediğimiz de söylenemez. Son çeyrekte Esmeral sazı eline alana kadar zorlandık ama Esmeral'in peş peşe son saniye basketleriyle maçı bırakmayacağımızı belli ettik. Aldığımız 17 hücum ribaundının ve iyi becerdiğimiz dış savunmanın maçı getiren etkenler olduğunu söyleyebiliriz. Kullandığımız geniş rotasyonun da kırılma anlarında daha diri olmamızı sağladığını ekleyelim tabii.

Maç öncesi yazıda başımızı ağrıtabilir dediğimiz Dora Horti 20 sayı-9 ribaund ile maçın en skorer ismi oldu. Ne Nevriye Ne Melek bir türlü durduramadı onu. Bizim adımıza ise dış şutları ile can yakan Esmeral, 18 sayı ile takımın en skoreri oldu. Bahar'ın eksikliğini ciddi boyutta hissettik diyebiliriz, her iki potanın altında da.

Zor da olsa kazanmayı bildiğimiz maçın sonunda 3/3 yapmayı başardık. Şimdi Milli Takım'ın deplasman turnesi başlıyor, önce Karadağ ardından Bulgaristan deplasmanlarında mücadele edeceğiz üçer gün arayla. Ceyhun Yıldızoğlu Rotasyonu'nun işe yarayacağını umuyoruz.

Grubumuzun diğer maçında Karadağ, Finlandiya'yı kolay geçti. Deplasmandan 55-94 ile ayrılan Karadağ da bizim gibi 3'te 3 yaptı. Bir sonraki maçta iki testiden biri kırılacak.

Hiç yorum yok: