BIY AD

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Karadağ: 70 - Türkiye: 52 || Karadağ'da Liderliği Bıraktık

Maçı ciddi bir şekilde takip edemediğim için, istatistikler üzerinden kısa bir yazı olacak. Baştan belirtip, hoşgörünüze sığınıyorum.

Maçın ilk 7 dakikasında 10 sayı atan Nevriye'nin büyük katkısı ile çeyreği 17-16 başa baş kapamayı bildik. Sonrasında yeni bir şeyler üretememiş olmalıyız ki hücumumuz tıkanmış. İkinci çeyrekte serbest atıştan bulduğumuz sayılar olmasa, nefes almamız iyice zorlaşacakmış. Maç sonunda bir bakınca istatistiklere, en eğreti duran şey dış atış oranı. 1/15 olan üç sayı isabeti sonumuzu hazırlamış. Rakipten, 5 fazla top kaybı yapmamız da bir eksi daha. Ceyhun Hoca'nın takımları kaybederken, bu başarısız dış atışlar ve top kayıpları hep ana etmenler oluyor mağlubiyetlerde, yine aynı senaryo olmuş.

Ceyhun Hoca'dan bahsetmişken, rotasyonunu da çekinmeden yine yaptığını söyleyebiliriz. Yasemen hariç (7 dakika) kadrodaki 11 oyuncu en az 10 dakika olmak üzere sahada kaldı. Kıyas açısından yazıyorum, Karadağ'da ilk beş başlayan 4 oyuncu; Skerovic (40 dakika), Perovanovic (38 dakika), Dubljevic (37 dakika) ve Baletic (36 dakika) neredeyse değişmeden oynadılar.

Sabahki yazıda üç isime değinmiştik, yumuşak karnımız olduğu için uzun rotasyonu, göstere göstere geldi bu üçlüden darbe. Perovanovic 19 sayı - 7 rib. - 4 asist, Dubljevic 18 sayı - 6 rib. - 6 asist ve Bjelica 9 sayı - 6 rib. - 1 asist ile oynayıp ilk mağlubiyetimizi almamızda büyük pay sahibi oldular. Türkiye'nin en skoreri ise 12'si ilk yarıda olmak üzere 16 sayı atıp, 6 da ribaund çeken Nevriye Yılmaz oldu. Maç boyunca hiç blok yapamayıp, 3 kez de bloklandığımızı da söyleyelim. Her iki potanın altında da Bahar özlemi çekmişiz kesinlikle.

Bu sonuçla Karadağ 4. maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı, biz de ilk mağlubiyetimizi almış olduk. Geriye kalan maçların hepsini kazanacağımıza inancım tam ama maçtaki 18 sayılık fark bizi liderlik için baya zorlar diyebilirim. Galatasaray'ın yeni transferi Doneeka Hodges'ın 20 sayı ile oynadığı grubun diğer maçında Bulgaristan, Finlandiya'yı 88-65 mağlup etti.

Hiç yorum yok: