BIY AD

26 Ağustos 2010 Perşembe

WNBA Playoff Raporu

Washington:90 - Atlanta:95
Doğu'da takımlar arasındaki güç dengesinin yakınlığından bahsetmiştik, makas kapalı olduğu için bugünkü Atlanta galibiyeti çok kişiyi şaşırtmamıştır. Atlanta maça, Izi Castro Marques'in etkili oyunu sonucu 1-10 gibi avantajlı bir skorla başladı. Sonrasında Washington adına oyuna dahil olan Nakia Sanford takımına büyük katkı sağlayarak, skorun eşitlenmesinde pay sahibi oldu. Atlanta ilk maçı kazanmaya çok kararlı olduğunu maçın geri kalan kısmında da gösterdi, bir dönem 17'ye kadar çıkarttıkları fark ile ev sahibini zor durumlarda bıraktılar. Son 1.5 çeyrekte Washington durumun ciddiyetini fark edip arayı kapamaya başladı. Son çeyrekte aradaki farkı 2'ye kadar indirse de Washington, bu dakikadan sonra her ataklarına karşılık veren Atlanta karşısında mağlup olmaktan kurtulamadılar.

Atlanta sert oyunuyla ev sahibini bariz bir şekilde yıldırdı. Washington oyuncuları içeriye her penetre denemelerinde, Lyttle veya Erika de Souza tarafından -faullü veya faulsüz- bir şekilde durduruldu. Konuk ekibin yüksek yüzdeli saha içi isabetleri de büyük katkı sağladı maçın kazanılması adına. Ama bu yüzdeli isabet oranı serbest atışlara yansımayınca, maçı bir türlü tam manasıyla koparamadılar. %50 ile üçlük atan Atlanta, %55.6 ile serbest atış kullanıp, tam 12 atışı değerlendiremedi. Washington için seri öncesi bencten gelecek katkının sınırlı olabileceğini yazmıştık ama bugün tam tersini gördük sahada. Benchten gelen üç oyuncu (Ajavon, Coleman ve Sanford) toplam 40 sayı atarken, takımın önemli skor opsiyonları Currie (1/9 saha içi isabeti) ve Harding (5/21 saha içi isabeti) berbat yüzdelerle oynadılar.

Maçın performansı Angel McCoughtry'den geldi; 28 sayı-7 ribaund ile oynayan Angel maçın en skorer oyuncusu oldu. Maçın kazanılması adına en önemli katkı ise; Coco Miller'ın 21 sayı ile kariyer maçlarından birini çıkarmasıydı. Bir diğer kilit nokta ise, Castro Marques-Currie eşleşmesiydi. Bu ikiliyi önümüzdeki sezon Beşiktaş ve Galatasaray formasıyla ligimizde izleyeceğimiz için dikkatler ayrıca üzerlerindeydi. Currie'nin Izi'yi -nedense- riske etmesi maçın kırılma anlarını oluşturdu. Hücum performansları açısından Currie'yi, neredeyse ikiye katlayan Izi, savunmada da pota altındaki arkadaşlarının da yardımıyla Monique Currie'yi tamamen etkisiz hale getirdi diyebiliriz. Bu ikilinin istatistiklerine bakalım isterseniz:
Iziane Castro Marques: 19 sayı - 4 ribaund - 2 asist
Monique Currie: 8 sayı - 11 ribaund - 1 asist

Bir de ilginç istatistik verelim maçtan son olarak. Atlanta adına 7 dakikadan fazla oynayan tüm oyuncular; Izi (5 faul), Angel (5 faul), Lyttle (5 faul), Price (4 faul), Coco Miller (5 faul) ve Erika de Souza (5 faul) 6'lısının bu derece yüksek faul sayılarına rağmen bir türlü altıncı faulü almayıp, oyunu tamamlayabilmeleri büyük bir şans oldu takımları için.

Seattle:79 - Los Angeles:66
İlk çeyreğin ortalarından itibaren vitesi arttıran Seattle, farkı açmaya başladı. Maçın en kritik anlarında bile az 2 basket seviyesinde tutmayı başardılar farkı. Oyun içinde yaşanan ufak git-gellere rağmen ev sahibinin, konuğunu çok da fazla umutlandırdığını söyleyebiliriz. Çift hanelerdeki farka ve maçın kontrolünün hep Seattle'da olmasına karşın yine de, 33 küsür yaş ortalamalı Sparks ilk 5'inin, 6 kişilik rotasyon ile buralara gelebilmeleri bile büyük bir başarı. Maçı kazanmak için çabalamaktan da vazgeçmediler asla, güçleri yetmese de diş göstermesini bildiler güçlü rakiplerine.

Maçın en skoreri, Seattle adına 20 sayı atan Swin Cash olurken, maç sonunda 12 asist yapan Sue Bird, ilk yarıda 9 asist yaparak bir yarıda en çok asist yapma rekorunu kırdı. Lauren Jackson'ın 17 sayı-9 ribaundlık katkısını da atlamamak gerek. LA Sparks'ın en skoreri 18 sayı atan Ferdinand-Harris oldu.

Hiç yorum yok: