BIY AD

7 Ağustos 2010 Cumartesi

WNBA'de Rekor Denemeleri

WNBA normal sezonunda sona doğru gelirken, takım ve oyuncuların rekor hedeflerine daha realist bakabiliyoruz. Seattle'ın en iyi galibiyet yüzdesi gibi bazı denemeler artık tamamen hayalken, hedefe birkaç adım kalmış oyuncu rekorları WNBA takipçilerini heyecanlandırıyor. Kısa kısa bakalım, sezonun geri kalanında kimler kendilerini onurlandıracak:

Tüm Zamanların Sayı Sıralamasında Bir Ruj İzi
Gerçekleşmesi en uygun deneme bu olsa gerek. Tina Thompson, WNBA kariyeri boyunca attığı 6238 sayı ile WNBA tarihinin en çok sayı atan 2. oyuncusu. Önünde büyük efsane Lise Leslie var ama aralarındaki sayı farkı sadece 25. Çok kısa bir süre sonra Thompson'ın, WNBA tarihinde en çok sayı atan isim olması bekleniyor, hatta bu geceki Tulsa maçı bile tek başına yeterli olabilir, 26 sayı atıp tepeye çıkmak için.

35 yaşındaki Thompson, Tüm Zamanların En Çok Sayı Atan Oyuncusu onuruna sahip olacak ama arkadan gelen Lauren Jackson (5666) ve Diana Taurasi (4627) tarafından onun da rakamları geride bırakılacak gibi gözüküyor. Bakalım Tina Thompson'ın adı ne kadar en yukarıda kalabilecek.

Küçük Hanım 3 Rekor Peşinde
Bir başka Tina'ya geçiyoruz, Tina Charles'a. Kariyerinin sonundaki Thompson ve çaylak Charles'ın isimleri bu rekor denemelerinde birleşiyor. Tina Charles, WNBA'deki ilk sezonunda çok özel bir isim olacağını herkese ispatladı. Genç oyuncu; bir sezon içinde en çok double-double yapan çaylak oyuncu, bir sezon içinde en çok double-double yapan oyuncu ve bir sezonda en çok ribaund alan oyuncu olmak için mücadele ediyor.

Bir sezon içinde en çok double-double yapan çaylak oyuncu rekorunu zaten egale etti Tina. 17 kere bu başarıyı gösteren genç oyuncu, kalan yedi maçta bir kez daha iki istatistikte birden çift hanelere çıkarsa 1998'de Yolanda Griffith'in, 2008'de de Candace Parker'ın 17 maçta double-double yapma başarılarını unutturacak.

Natalie Williams, 2000 sezonunda 19 maçta double-double ile, bir sezonda en çok double-double yapma rekorun sahibi. Tina'nın, Williams'ı geçmesine 3 double-double var. Tina'nın bu başarıyı tamamlaması için, 7 maçlık bir zaman dilimine sahip olduğunu hatırlatalım.

Ve bir sezonda en çok ribaund alan oyuncu olması için Tina Charles'ın, 43 kez daha potadan dönen topu alması gerek. Bu hedefteki rakip 2003 yılında Detroit Shock formasıyla 363 ribaund çeken Cheryl Ford. Tina'nın şu anda 321 ribaundı var.

Bir toplama yaparsak, kalan 7 maçta 3 double-double ve 43 ribaund daha alırsa Tina Charles, 3 rekoru da kırmış olacak.

Tangela Smith de Tarihe Geçiyor
Tangela Smith; bir dönem Galatasaray, geçtiğimiz sene de Panküp formasıyla TBBL'de mücadele etmişti. Eski dost, 4 maçta daha süre alırsa, WNBA kariyerindeki 411. maçına çıkıp, en çok maçta oynayan oyuncu olacak. Eski rekor, bir diğer eski dost Vickie Johnson'a ait 410 maç ile. Kader yollarını çok yerde birleştirdi; Galatasaray-Panküp-en çok maça çıkma rekoru ortak noktaları Tangela ile VJ'in.

Hiç yorum yok: