BIY AD

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Lider Biziz! || Türkiye:72 - Karadağ:65

Yaklaşık bir aylık serüvenin ardından Potanın Perileri grubunu lider olarak tamamlayıp 2011 Polonya'ya gitmeye hak kazandı. Karadağ karşısında zevkli bir mücadeleye sahne olan maçtan 72-65 ayrılan ekibimiz, grubu tek mağlubiyetle tamamlayarak 4 grup içinde en iyi galibiyet yüzdesine sahip takım oldu. Kocaman bir tebrik yolluyoruz Ceyhun Yıldızoğlu ve öğrencilerine.

Maça 8-0'lık bir seriyle başlamamıza rağmen ilk çeyreği 17-20 geride kapadık. Sonrasında kontrolü tekrar alan milli takımımız 3. çeyreğin sonlarına doğru 50-37 ile farkı yakaladı. Bu dakikadan sonra Karadağ son bir hamle yapıp, yaklaşık 6 dakika içinde skoru 55-54'e getirdi. Maçı bırakmaya niyetimiz olmadığını bir kez daha gösterip maçın sonunu 72-65 ile getirdik. Birsel-Esmeral-Bahar-Nevriye takımın -sadece bugün için değil tabii ki- en sağlam 4 halkası iken Kübra'nın hücumdaki, Gökçe Doğan'ın da savunmadaki katkıları ile iyi bir kimya yakaladık. Grup aşamaları boyunca da gençlerimizin verdiği katkı da ilerisi için umut vericiydi. Genel bir değerlendirmeyi sona bırakıp bu maçın yıldızlarına dönelim. Esmeral 17 sayıyla yine son çiviyi çakan olurken, Kübra'nın can veren üçlükleri ile toplam 14, Nevriye'nin de 13 sayısı çok önemliydi bizim için. Sakatlığına rağmen bu maçta takımını yalnız bırakmayan Bahar'ın da skor olarak olmasa da oyundaki verimliliği yüksekti. Karadağ adına 19 sayı-6 ribaund ile oynayan Iva Perovanovic maçın en skorer oyuncusu oldu.

Zorlu rakibe karşı, son bölümdeki bir takım çirkefliklerine, hakemin de kötü yönetimine rağmen kazanmak çok güzeldi. Hele ki bir de ribaundlarda 42-24'lük ezici Karadağ üstünlüğü varken. Maç içinde bazı dur kalklara ve handikaplara karşın bizi Polonya'ya lider olarak götüren ekibe teşekkürlerimizi yolluyoruz bir kez daha.

Teşekkürler Türkiye! Bir teşekkür de Konya'daki taraftara. Neden Konya demiştik ilk önceleri ama gayet güzel destekleyip, takımı hiç yalnız bırakmadılar.

Hiç yorum yok: