BIY AD

1 Ağustos 2010 Pazar

Monique Currie Profili

Bu seneki özel All-Star organizasyonunda Washington Mystics'in başarısından bahsetmiştik. WNBA Yıldızları'nın ilk 5'ine 3 oyuncu yollamıştı Mystics ve bunlardan biri de Monique Currie'ydi. Washington'un bu sezon yakaladığı başarılı performansta takım oyununun ve oyuncuların çok yönlülüğünün büyük katkısı var. Bu dişlilerin en önemlilerinden biri de kuşkusuz Monique, 2, 3 ve 4 numaralı pozisyonlarda oynayabilen oyuncu benzer bir sistemle oynayacak Galatasaray Medical Park için de joker konumuna gelebilir.

WNBA'de bu sezon oynadığı maçlardaki ortalamalarına bakıp, istatistikler üzerinden ilerleyelim: 14 sayı-5.1 ribaund-1.5 asist-1.5 top çalma-0.4 blok. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan Doğu Konferansında 3. sırada bulunan Mystics'in; en skorer, en çok ribaund çeken ve en çok top çalan 2. ismi, asistte 3. ve ayrıca takımın blok lideri. Oynayabileceği pozisyonlarda geniş bir yelpazeye sahip Currie, yapabildikleriyle de oynadığı yerin hakkını veriyor yani. "Split Stats" bölümünden ayrıntılı istatistiklerine baktığımızda deplasman maçları ve dinlenmeden üst üste oynanan maçlarda istatistiklerinin arttığına şahit oluyoruz. Mental ve fiziksel baskıyı pek yemediğine delalet eder bu veriler benim için. Monique'nin çok sık kullandığı bir silahı olmasa da; eğer çizgisinin gerisinden atış yapmaya karar verdiyse, %44'den daha yüksek bir ihtimalle 3 sayıyı hanesine yazdırıyor. Olumsuz istatistiklerini de yazalım hemen, maç başına 2.8 top kaybı ve 3.7 faul ile oynuyor. Özellikle faul yüksekliği beni biraz korkuttu.

Monique Currie'nin WNBA kariyeri, Duke Üniversitesi'ni bitirip 2006 draftlarında Charlotte Sting tarafından 3. sırada sırada seçilmesiyle başladı. 2007 yılında Chicago Sky ile 2 maça çıktıktan sonra doğduğu şehir Washington'un yolunu tutan Currie, 4 sezondur Mystics forması giyiyor. Avrupa kariyerinde ise genellikle Eurocup ekiplerinde forma giydi Amerikalı oyuncu. 2007'de Elitzur Ramla, 2008'de BC Moskova, 2010'da da Nadezhda formalarıyla Eurocup'ta mücadele etti. Currie'nin Eurocup'ta geçirdiği 3 sezonun ikisinde, oynadığı takımlar turnuvayı ikincilikle kapadılar. Yine aynı üç sezonda oynadığı takımların, sayı lideri olarak kapadı Avrupa sezonunu. Monique'nin Euroleague kariyeri ise sadece yarım sezonla sınırlı. 2009 yılında Lotos formasıyla EuroLeague grup aşamalarında oynayan Currie vasat bir performans çizdi. 7 sayı-5.8 rib.-0.8 asist ile altı grup maçında oynayan Currie, Lotos Tamika Catchings ile anlaşınca EuroLeague'ye erken veda etmiş oldu. Fenerbahçe'nin yeni transferi Matovic ile de Lotos döneminden takım arkadaşı Galatasaray'ın yeni transferi.

Currie'nin isim olarak tartışılacak pek bir şeyi yok kendini ispatlamış bir oyuncu ama Galatasaray için bakarsak, saf mevkisi oyun kurucu olan ve sağlık problemi yaşamayan tek oyuncumuz Yasemen Saylar. Diğer bölgeleri güçlendirip, eğer sene sonunda Sylvia Fowles'u oynatacak guardı bulamazsak çok yazık olur gerçekten. Tabii Currie'den önce gönül Tamika veya Sophia'yı isterdi sadece TBBL için olsa bile ama inşallah aratmaz bize onları yeni transferimiz. Sakatlıksız ve başarılı bir WNBA sezonunun ardından, parçalı içinde üstün başarılar yaşamasını diliyoruz.

Hoşgeldin Monique Currie.

Doğum Tarihi: 25 Şubat 1983
Boy: 1.83 (Fiba'nın sitesine göre 1.88)
Pozisyon: Forvet

Hiç yorum yok: