BIY AD

4 Ağustos 2010 Çarşamba

Sarayın Sultanları'nda Transfer Harekatı II

Transfer konusunda yazmayı sevmediğimizi daha defalarca belirtmiştik, nedenlerini az çok tahmin ediyordur herkes. Yalnız çok uzayan iki dedikodunun artık sonlanması için, Sayın Müge Erdem'e ulaştık ve kesin cevapları ondan aldık. Öncelikle Müge Hoca'ya teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Sophia Young konusundan başlayalım. Uzun bir süre önce küllenen söylentiler, Sophia'nın HOOP dergisine verdiği röportajla tekrar alevlenmişti. Sophia, röportajı yapan kişinin "Türkiye'de 3 sene geçirdin, oradan ayrılırken özlediğin şeyler var mı?" sorusuna, "Hayır, çünkü büyük ihtimalle oraya döneceğim" cevabı vermesi bir "acaba" doğurmuştu. Türk olmayı kabul etmemesiyle, girişimlerimizin sonlandığını biliyorduk, bir kez daha doğruladı Müge Erdem. Yalnız, Sophia'nın cevabına bakarsak Galatasaray olmasa da Türkiye'den bir takımın onu istediği açık. Galatasaray (girişimi yok) ve Fenerbahçe (yabancı kontenjanı dolu) haricinde Sophia Young'ın oynayacağı kalibrede kaç takım var ki TBBL'de, artık kararını merakla bekliyoruz.

Adı uzun süredir Galatasaray ile anılan Özge Yavaş da ikinci sorumuz oldu. Galatasaray aldı, Galatasaray alıp Botaş'a kiraladı derken çok spekülasyon çıkmıştı Özge'yle ilgili. Galatasaray'ın genç guard ile ilgili girişimleri olumsuz sonuçlanınca, ilgi alanındaki oyuncunun transferinin rafa kalktığını öğrendik. Oynayacağı bir kulüpte olması şimdilik daha hayırlı olur belki onun adına. Hayırlısı olsun artık.

Galatasaray'ın transfer girişimlerinde son durum budur, Sophia sorusu Currie transferinden önceydi zaten. Currie transferinin ardından yabancı transferi noktalanmıştır, bu saatten sonra en fazla -çok özel şeyler yaşanmadıkça tabii ki- bir yerli transferi yapar ve Galatasaray Medical Park 2010/2011 kadrosunu tamamlamış oluruz.

Hiç yorum yok: