BIY AD

27 Ağustos 2010 Cuma

Macaristan:75 - Türkiye:78 || Harikaydınız!

Milli takımımız grup elemelerindeki son deplasman maçından galibiyet ile ayrıldı. Hem de öyle bir galibiyet ki! İlk yarıda yenilen 51 sayı, 3. çeyrek bittiğinde 69-54'lük Macaristan galibiyeti korku tüneli gibiydi. Bugüne kadar oynadığımız maçlardaki kötü anlarımızdan kesitler sunuyorduk 3 çeyrek boyunca. Klasik sıkıntılarımız devam ediyor ve iyi görüntü çizmiyorduk.

Kazanma zorunluluğumuzun olmadığı bu maçta, son çeyreğe 15 sayı geride girince umudu kesen çok kişi olmuştur ama takımımız mücadeleyi bırakmadı. İnanılmaz bir son çeyrek çıkarttılar, rakibe hiç sayı attırmayan A Milliler, bitime 1 dakika kala Kübra'nın üçlüğü ile skoru eşitlediler. Kalan sürede iki ekip de skoru değiştiremeyince maç uzatmalara gitti. Skor eşit olsa da rüzgarı arkasına alan Türkiye çok büyük bir avantajla başladı 5 dakikalık periyoda. Uzatmalarda da Macaristan sayı üretmekte sıkıntı yaşadı, 6 sayısının 3'ü serbest atışlardan gelirken, bir de bizim adımıza savunması olmayan bir üçlük buldular. Savunmayı zirveye çekmiş milliler, mümkün olsa onu da yemezdi zaten o anki konsantrasyonlarıyla. Esmeral son anlardaki hücum performansıyla yine fişi çeken isim oldu.

Maç öncesi oynamama ihtimali daha yüksek dediğimiz Bahar, maçın yıldızı oldu. Sahada geçirdiği 31 dakikayı kendi de beklemiyormuş ama iyi bir oyun gelince dakikalar arttı. Sakatlık dönüşünün bu derece kuvvetli olması çok mutlu etti bizleri. Bahar Çağlar'ın istatistikleri şöyleydi; 16 sayı - 7 ribaund - 6 top çalma - 1 blok. Horti ile birlikte 19 sayı atan Nevriye de sahanın en skorer iki oyuncusundan biri oldu. Ceyda, Gökçe ve Yasemen'in şut bile kullanmadığı, Melek'in de 0/2 atıp skor üretemediği maçta Birsel'in 12 sayılık katkısının yanında bir klasik olarak maç sonunda ortaya çıkıp maçı bize getiren Esmeral'in de 16 sayısı bizim için çok önemliydi.

Bulgar maçından sonra bir de Macaristan'da aynı şeyi yapınca "Geri Dönüşün Kraliçeleri" ünvanı kadın basketbol takımımıza gelebilir. Takımımızı canı gönülden tebrik ediyoruz, harika bir galibiyet aldılar. Son maçımızda Karadağ'ı da mağlup edersek grubu lider olarak tamamlıyoruz.

MACARİSTAN (75): Zsofia Varga 2( 1 ribaund), Hajnalka Szlimak 8(3 ribaund, 5 asist), Diana Füresz 5(1 ribaund,2 asist), Dora Horti 19(11 ribaund), Nikoletta Turoczi, Timea Czank 8(2 ribaund,1 asist), Anna Vida 10, Zsfoia Horvath 2 (1 ribaund), Tijana Krivacevic 11(8 ribaund), Nora Nagy-Bujdoso 9 (6 ribaund, 3 asist)

TÜRKİYE (78): Ceyda Kozluca (1 ribaund, 1 asist), Gökçe Doğan (4 ribaund- 2 asist), Birsel Vardarlı 12 (4 ribaund-4 asist), Nilay Yiğit 4, Esmeral Tunçluer 16 (2 ribaund-5 asist), Kübra Siyahdemir 5(1 asist), Nevriye Yılmaz 19( 6 ribaund), Melek Bilge (3 ribaund), Mehtap Gezer 2 (1 asist), Bahar Çağlar 16 ( 7 ribaund, Gizem Yavuz 4, Yasemen Saylar (1 ribaundi 1 asist)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Genc oyuncularımızın cogu bos sutu bile atamıyor,isimiz zor bence bu oyuncularla