BIY AD

17 Kasım 2010 Çarşamba

Beşiktaş Deplasmanda Güldü


Samsun Basketbol:67 - Beşiktaş:71
Erteleme maçında Samsun deplasmanına çıkan Beşiktaş, ligdeki dış sahadaki ilk galibiyetini alırken oldukça zorlandı. Samsun'da Gülşah, Beşiktaş'ta da Castro Marques takımlarının skor yükünü çektiler bu maçta. Izi'nin Beşiktaş formasıyla en iyi maçı oldu, kabuklarını kırmasına sevindim. İzlemesi çok keyifli bir oyuncu, skor potansiyelini bir örnekle anlatmak gerekirse; WNBA normal sezonunu Seimone Augustus ile aynı sayı ortalamasıyla bitirdi. Yalnız Seimone'un takımında birinci, Izi'nin ise 4. hücum opsiyonu olduğunu unutmamak lazım.

Samsun 4 maçın sonunda galibiyetle tanışamadı, Alexis Gray ve Alexis Rack istatistik kağıdına baktığımızda Samsun'a bir şey veremiyorlar. Biz izleyemediğimiz için net bir şey söyleyemiyoruz ama bugün salonda maçı takip eden Sarp da aynı görüşte. Son iki maçta Alexisler sadece 2 basket atabildiler. Yeterli olmuyor tabii ki bu da Samsun için.


SAMSUN BASKETBOL: Deniz Boz 5 (2 ribaund- 2 asist), Gülşah Akkaya 27 (6 ribaund- 1 asist), Nazlı Güler (3 ribaund- 1 asist), Jessica Adair 15 (14 ribaund- 1 asist), Tatum Brown 8 (9 ribaund- 2 asist), Alexis Rack 3, Alexis Gray 2 (4 ribaund- 2 asist), Makbule Amachree 7 (6 ribaund- 2 asist) 

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Esra Şencebe 3 (3 ribaund), Esra Erden Atac 2 (2 ribaund), Nilay Kartaltepe 9 (4 ribaund- 4 asist), İziane Castro Marques 33 (5 ribaund), Tuğba Taşçı 5 (1 ribaund- 2 asist), Yasemin Horasan 4 (4 ribaund), Melike Bakırcıoğlu (4 ribaund), Kelly Silva Santos 10 (9 ribaund- 1 asist), Iveta Salkauske 5 (1 ribaund)

6 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Maçı bende salonda izledim. SBK adına beğendiğim tek şey mücadele, yere düştüğünde, panik anlarında da geri dönüşü iyi yapabiliyorlar ama çok ciddi savunma sıkıntısı var. Takım savunması iyi durumda değil, hücumda da sadece 3-4 ismin eline bakılıyor. Ayrıca maçın en iyilerinden biri Gülşah ama aynı şekilde maçın SBK adına öldüren de kendisi. SBK adına uzun vadede umut olsa da bu zamanlar sıkıntı büyük. Dediğin gibi Alexis Gray ve Alexis Rack'ın katkısı yok, yaşları da çok genç ve çok çok basit hataları var.

samsunlu dedi ki...

samsun rack'ı gönderecek, 1-2 oyuncu takfiyesi yapmayı düşünüyorlar , bazı isimler belirlendi zaten...samsun şu anki kadro ile bjk yı yenebilecek güçte idi fakat takım iyi yönetilmiyor, ayrıca jesica içeride gerektiği gibi topla buluşturulamıyor, çok atletik ,iyi sıçrayan, kuvvetli ve bilekleri de iyi olan bir oyuncu, ama üzerine koç hiç taktik yapmıyor vede eksik oynatıyor,,,,maçta bir de ;gülşah çok iyi olmasına karşın, maç 69-67 bjk nın lehine ve 20 sn civarında zaman varken aldığı topu hafif geriye kaçarak üç sayılık şut kullandı ve kaçtı, halbuki pas yapıp iki sayıya gidilmesi vede içeriden oynanması gerekirdi takım faulleri dolmuştu....maç bu noktaya gelmeden önce tatumun kaçırdığı kolay şutlarada değinmek gerekir, ben şahsen bu oyuncuyu da yeterli görmüyorum,...bir de takımın gülşah'ın dışında ciddi şutör sorunu var...

Sarp dedi ki...

Burak ve samsunlu iyi özetlemişler. Tatum-Brown kadın basketbolunu takip eden bizler için tanıdığımzı bir oyuncu; ama bugün normalde bitirebildiği pozisyonları bitirememesi belkid e takımını galibiyetten etti.

Alexisler'in ikisi de yetersi olur, Rack'in yerine adam alınacaksa iyi olur. Deniz yetenekli oyuncu; ama zaman zaman çok savruklaşıyor. Ayrıca, skor üretecek bir oyuncu daha lazım.

Gülşah da bu yıl oldukça formda görünüyor, sondaki tercihini biraz da yorgunluğuna bağlıyorum. Maç boyu birçok oyuncunun savunmasına rağmen oldukça başarılıydı.

Bu arada belki yapılmıştır; ama dikkatimi çekmemiştir. Samsun Marques'in sağını kapatıp savunmayı düşünemez miydi acaba? Birçok pozisyonda sağına vurup orta mesafe attı çünkü.

Bugün seyirci sayısı 600-700 seyirci vardı; ama destek fena değildi, basketbol seyircisiydi. Hakemler ise sınıfta kaldılar bence, özellikle yardımcı hakemlerden biri çok kötüydü bana göre.

Beşiktaş'ta uzun rotasyonunda Santos hariç ciddi zaaf var. hayri Pekergin'in turkbasket'teki yazısında Salkauske hakkındaki doğru yerde topla buluşturulması gerekiyor gibisinden bir tespiti vardı. Ben de katılıyorum bu maçtan sonra. Beşiktaş pozisyon hazırlayamıyor ona. Şencebe'nin de bugün yaptığı en iyi işler kendini abarıtlı yere bırakıp hücum faul aldırmak oldu doğrusu.( sın dakikada tartışmalı hücum faul düdükleri var) Sevdiğim bir oyuncu;ama kariyerinin böyle serbest düşüşe geçmiş olması üzücü. Umarım toparlar. Sonuç olarak, Beşiktaş'ı pek beğenmedim, izleyen arkadaşlar da katılır diye düşünüyorum.

Sarp dedi ki...

Bu arada unuttum ilk mesajımda. Samsun'da Adair'i çok beğendim. İyi transfer olmuş.

Adsız dedi ki...

Hepinize teşekkürler arkadaşlar Samsun'dan aldığımız bilgilerin yarısı diğer şehirlerden de gelse TKBL kalkınır :)

Burak Eren dedi ki...

Bu arada Caner Yıllar'la muhabbetimde yabancı iki kısa amerikalıyı değiştireceklerini söyledi.