BIY AD

14 Kasım 2010 Pazar

Ligde Günün Sonuçları

Botaş:82 - Ceyhan Belediye:65
Adana derbisi, ilk 3 haftanın yenilgisiz iki takımının karşılaşmasıyla ayrı bir önem de kazanmıştı. Geçen haftaki Beşiktaş maçı sonrasında ceza alan Julie McBride'in yokluğu ve sakatlıklar Ceyhan'ı 7 kişilik bir rotasyonla oynamak zorunda bıraktı. McBride'nin yokluğunda direksiyonu teslim edecek eli bulamamalarından olacak, maçı Botaş'tan 10 fazla (17) top kaybı ile tamamladılar. Botaş 5-0 önde başladıktan sonra Ceyhan rakibini bir daha yakalayıp, öne geçemedi. 18-10 biten ilk çeyrekten sonra, Ceyhan daha iyi bir ikici çeyrek oynayıp devreye farkın azalmasıyla 34-30 skoruyla gidildi. Üçüncü çeyreğin başındaki 10-1'lik Botaş serisi farkı çift hanelere çıkardı, 60-43'lük skorla biten 3. çeyrek maçı da kopardı. Son çeyrekte rakibine farkı eritme şansı vermeyen Botaş, 82-65 ile kazanıp maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

Skor dağılımlarında göreceğimiz; Botaş'ın her oyuncusundan katkı alması, yani tek bir ele bakmaması başarılarındaki en önemli anahtar. Ceyhan ise organize olmakta sıkıntı yaşadığı bu maçın sonrasında, McBride'in daha 2 maç cezalı olacağını düşünürsek iyi sinyaller vermedi. Geçen üç haftada da çift haneli sayılar üreten Ayşe Dilek'e, nazar değdirdik. Geçen hafta iyi oyunundan bahsetmiştik, bugün sadece bir isabet bulabildi.


BOTAŞ: Cansu Yetiş, Pelin Derya Bilgiç (2 ribaund), Seda Tabakçı 11 (4 ribaund- 2 asist), Nesibe Burcu Uzun (2 ribaund), Alessandra Santos De Oliviera 14 (3 ribaund- 1 asist), Jolene Nancy Anderson 16 (2 ribaund- 8 asist),Gamze Takmaz 9 (3 ribaund- 1 asist), Gökçe Doğan 7 (6 ribaund- 3 asist), Tülay Hızal, Megan Elizabeth Frazee 16 (7 ribaund- 2 asist), Whitney Erinn Boddie 9 (2 ribaund- 2 asist)

CEYHAN BELEDİYE: Ayşe Dilek Ünüvar 3 (1 ribaund- 3 asist), Asena Yalçın 3, Hülya Özkan 5 (1 ribaund- 2 asist), Adeola Olasunkanmi Wylie 13 (7 ribaund- 1 asist), Monique Coker 14 (8 ribaund- 3 asist), Bengü Arseven 3 (4 ribaund- 3 asist), Aisha Mohammed 24 (13 ribaunt- 3 asist)

Tarsus Belediye:66 - Samsun Basket:57
Lige iyi başlayamayan iki ekibin karşılaşmasında Tarsus, özellikle 2. yarıdaki etkili oyunuyla ligdeki 2. galibiyetini aldı. Çekişmeli bir ilk çeyreğin sonrasında 19-15'lik ev sahibi üstünlüğü olsa da 2. çeyreğin başında Samsun'un yakaladı 12-0'lık seri skoru 19-27'ye getirdi. Bu dönemde yakaladığı havayı koruyamayınca konuk ekip devreye avantajını yitirerek, 29-31 ile ufak bir farkla girildi. Karşılıklı sayılarla başlayan 3. çeyrek, Seda Erdoğan ve Kübra Siyahdemir'in hücumdaki etkili performanslarıyla Tarsus lehine dönmeye başladı sonralarında. Genç Özge'nin turnikesiyle biten 3. çeyreğin ardından 48-42 Tarsus üstünlüğü vardı. Son çeyrekte hücumdaki sıkıntılarına çare bulamayınca Samsun, rakibini bir kez daha yakalayamadı ve 66-57 mağlup ayrıldı sahadan.

Tecrübeli yabancılar-genç yerlilerle bir kimya oluşturmaya çalışan Tarsus, lige 0/2 ile başlayıp sonrasında da 2/2 yaptı. Maç içinde de gel gitler yaşadıklarını görüyoruz. Mevcut kadro yapısı için çok şaşırtıcı değil ama kazandıkça sorun yok. Samsun ise 3. maçından da mağlubiyetle ayrılıyor, Amachree'yi saymazsak bugün sadece iki yerli (Deniz-Gülşah) skor üretebildi. Amerikalılar Gray ve Rack'ın toplam 1 basket atabildiği bir gün de Tarsus deplasmanından kazanıp dönmeleri düşük bir ihtimaldi zaten.

Burhaniye Belediye:53 - Alanya Belediye:81
Alanya, üst üste 2. galibiyetini alırken Crystal Smith ve Belgin Onbaşı'nın etkili oyunları büyük rol oynadı bunda. 13-13 biten ilk çeyrek ve 2. çeyreğin başlarında bir direnç gösterebildikten sonra Burhaniye, beyaz bayrağı çekmek zorunda kaldı. Bu beyaz bayrak sadece bu maçlık değil ne yazık ki, evindeki hedef maçı olan Alanya'ya 15 dakika direnebiliyorsa Burhaniye, sezon sonunda hala TKBL'de olmaları mucize olacaktır. Alanya ise Mersin ve Burhaniye galibiyetleriyle baya nefeslendi, ligin sonunu rahat getirebilmek adına, bu galibiyetler çok önemli.


BURHANİYE BELEDİYE: Saadet Aysu Keskin (1 asist), Seda Atlı 4 (1 ribaund), Hande Kayalar 8 (3 ribaund- 3 asist), Mina Maksimovic 13 (9 ribaund- 3 asist), Allyson Renee Hardy 11 (5 ribaund- 4 asist), Duygu Fırat (4 ribaund), Amber Marie Petillon 4 (7 ribaund- 1 asist), Betül Pehlivan 13 (4 ribaund)

ALANYA BELEDİYESİ: Marie Smith 23 (5 ribaund- 4 asist), İrem Tulgar 4 (1 asist), Gülşah Çelebi 6 (4 ribaund- 2 asist), Belgin Onbaşı 13 (7 ribaund- 7 asist), Yasemin Kimyacıoğlu 6 (1 ribaund), Renee Jackson 15 (11 ribaund- 2 asist), Selin Öztekin (1 ribaund), Miranda Joy Ayim 8 (12 ribaund- 3 asist), Süreyya Atinç 2 (2 ribaund), Nicarra Terry 4 (2 ribaund- 1 asist)

Fenerbahçe:87 - İstanbul Üniversitesi:71

Fenerbahçe'de bugün tribüne çıkan isim Penny Taylor oldu, Koç Ratgeber'in Vajda'yı kullanmakta çok ısrarlı olmadığını görünce Penny'nin ufak bir sakatlığı olduğunu düşünülüyor. Fenerbahçe ilk yarıda maçı koparmayı başaramadı, ikinci çeyrekte iyi bir hava yakalayan Üniversite, rakibini yakalamıştı ama üst üste fırsatları değerlendiremeyince bir türlü öne geçemedi. 'Atamayana atarlar' sadece futbolda olmuyor, Diana Taurasi'nin önderliğinde bir silkelenen Fenerbahçe farkı açtı bu dönemin ardından. Esmeral ve Diana'nın etkili oyunlarıyla farkı 9'un altına bir daha düşürmeyen ev sahibi ekip maçın sonunu rahat getirdi böylece. Son çeyrekte Taurasi'yi kullanmadı bile koç. Fenerbahçe'de çift hanelerde skor üreten 5 isim varken,  İstanbul Üniversitesi'nde 3 oyuncu çift hanelere ulaşabildi. Bunlardan Mehtap ve Howard'ın performansları maça keyif kattı. Mehtap'ın yüzdeli bir oyunla içeriden-dışarıdan isabetler bulabilmesi mutlu edici ama bir uzun forvet olarak diğer istatistiklere de katkı vermesi gerekiyor. Onlar da olduğunda İstanbul Üniversitesi'nin son harikası olarak büyük takımlardan birinde izleyeceğiz onu, İÜSBK'lü ablalarının yaptığı gibi.

Bahar Yapar, Mehtap Gezer gibi milli oyuncuları, Fenerbahçe karşısında izlemek adına salonda yerimi aldım, özellikle belirtmek istediğim bir ayrıntı var salondan. Penny Taylor'ın tribünde olduğunu söylemiştik, salondaki küçük kızların -sanırım Fenerbahçe Basketbol Okullarından bu genç hanımlar- Penny'e ilgisi, sarılma yarışı çok   hoştu. Ülkemize gelen Penny, Sylvia, Seimone, Diana gibi yıldızların ileride aynı mesleği yapacağı gençler tarafından hayranlık ve ilgiyle takip edilmesi o yıldızların sahada atacağı 30-40 sayıdan çok daha önemli. Tabii burada yıldızların yapabileceği bir şey yok, önemli olan küçüklere onların ne derece önemli oyuncular olduklarını anlatmak ve onlarla buluşturabilmek.


FENERBAHÇE: Hana Horakova (1 ribaund- 3 asist), Birsel Vardarlı 5 (6 ribaund– 5 asist), Esmeral Tunçluer 11 (2 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin 3 (4 ribaund), Nevriye Yılmaz 15 (9 ribaund– 2 asist), Anna Vajda 6 (2 ribaund), Diana Taurasi 21 (5 ribaund- 2 asist), Ivana Malovic 16 (7 ribaund– 2 asist), Nevin Nevlin 10 (1 ribaund) 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ: Aylin Korkmaz (1 ribund), Bahar Yapar 6 (1 ribaund- 1 asist), Okeisha Howard 22 (2 ribaund- 2 asist), Melek Yusufoğlu 5 (1 ribaund- 2 asist), Kübra Dicle, Mehtap Gezer 18 (1 ribaund- 1 asist), Yelda Kavazoğlu 2 (3 ribaund), Ashley Paris 14 (4 ribaund- 2 asist), Danielle Gant 4 (8 ribaund- 2 asist)

2 yorum:

Beercholic dedi ki...

eğer sakatlığı yoksa, penny'nin tribüne çıkma sebebi birsel ve esmeral'in kendilerini bulmalarına yardımcı olmak olabilir. nitekim önceki maçlara göre daha etkiliydiler ikisi de.

ADNAN dedi ki...

Arkadaşlar boşuna yorumlamayın maçın bu fark aralıklarında kalma sebebi iddaa oyununda herkesin FB ye handikaplı bir vurmasındandır, İY 9,5 MS:18.5 oranlar veriliyor..ve ilk yarı fark 9 da kalıyor, MS 16 farkta kalıyor, yapılan oyuncu değişiklikleri bu farkı dengelemek içindi,,,FB bundan önceki yerli ve yabancı maçlarda kendi sahasında ilk yarılarda bu gibi farkların çok üstünde sayı farkı atmıştır, kaldıki o takımlar istanbuldan çok iyi olan takımlardır...yani danışıklı döğüş var,, paralar birilerinin cebine girdi yine...