BIY AD

16 Kasım 2010 Salı

Fowles ve Galatasaray

Oynanan 3 haftanın sonunda Tuğba Palazoğlu Euroleague'nin en yüzdeli üçlük isabeti bulan oyuncusu, Işıl Alben en çok asist yapan 6 oyuncudan, Galatasaray da en az sayı yiyen 6 takımdan biri. Bunlarda Fowles'ın katkısı olmadığını düşünen var mı? Her şeyi istatistik kağıdında yazan verilerle açıklayamıyoruz, o kalp kıran bloklar, 2 rakibini ezip geçtiği hücumlar veya herkesin üstünden aldığı ribaundlarla bırakamayız Fowles'ı. 

Bugün tekrar izlediğim VICI Aistes maçından çıkan çok net bir mesaj var Fowles'la ilgili. Hatırlarsanız Galatasaray maça 10-0'lık bir seri ile başlamıştı. Bu 10 sayıdan 5'i Fowles'a yazıldı ama 10'unda da büyük bir katkısı vardı. Oyunun ilk hücumunda pota altında Fowles'a inen top, onun ellerinden tekrar dışarıya çıktı ve Tuğba tarafından 3 sayı hanemize yazıldı. Bu oyunun ardından Ceyhun Yıldızoğlu'nun da henüz maçın başı olmasına rağmen çok keyiflendiğini gördük. Sonraki hücumda tepeye çıkarak hem içeriyi boşalttı hem de Işıl'ın rakibine yaptığı perdeyle kaptanı bomboş turnikeye gönderdi. Sonraki 5 sayı da inanılmaz gücü ve yetenekleri ile bizzat Fowles'ın ellerinden geldi. Rakibin zayıf olması yanıltıcı olmasın, zaten Fowles'ın arkasında durabilecek bir elin parmakları kadar oyuncu var dünyada. Galatasaray'la anlaştığı ilk gün yazmıştık [1] günler ilerledikçe daha net görüyoruz ki Fowles'ı sadece bir double-double makinesi olarak görmek, amiyane tabirle attığını atar tuttuğunu tutar şeklinde düşünmek sadece %50'sine razı olmaktır. Dünyanın sayılı oyuncularından biri olduğunu biliyoruz, Spartak maçı hariç izlediğimiz her maçta da bunu ortaya koydu ama Galatasaray Fowles'ı tam anlamıyla kullanmaya yeni başlıyor. İsmail Şenol blogumuzda yayınlanan yazısında, Fowles'ın daha efektif kullanımı için oyun kurucu-Fowles bağlantısının altına çizmişti [2]. Big Syl'in daha başarılı olması için bu çok önemli ama Galatasaray'ın başarısı için top Işıl'dan Fowles'a indikten sonra, bir kez daha dışarı çıkması gerekiyor. Çok basit bir şey var hiçbir oyuncu rakip takımdan daha fazla sayı atamaz. Fowles'ın omuzlarında bir takım olmak ile Fowles üzerinden oynayan bir takım olmanın arasında kocaman bir fark var. Fowles'a bağımlı olarak, ona sahip olmanın avantajlarını yok etmemek çok önemli. Zaten Yıldızoğlu rotasyonunun bu tehlikeyi törpüleyeceğini düşünüyorum. 

Sylvia Fowles Galatasaray için çok önemli, Melek ve Gintare gibi yolun başındaki pivotlar için kusursuz bir rol model. Bunun yanında oyunun içinde tüm takım arkadaşları için tüm istatistiklerini arttırmak adına büyük bir şans. Yarın Fowles'ı zor bir maç bekliyor, karşısında Erika de Souza ve Sancho Lyttle olacak Halcon formasıyla. Onu nasıl kullanacağımız, takım arkadaşlarının onunla bağlantılarının ne kadar kuvvetli olduğu maçın sonucuna direk etki edecek. Eğer de Souza-Lyttle ikilisine karşı bir kez daha kazanırsa[3] Fowles, bunu takımca yapacağız. Çok önemli bir sınav olacak yarınki maç Fowles-Galatasaray ilişkisinde. 

[1] "Spartak'ın dış oyuncularının keskin şutörler olduğunu hepimiz biliyoruz. Spartak kısalarının yüksek isabet oranlarınında, içeride tek kişiyle durdurulamayacak bir uzunun savunmayı üzerine çekip, onlara rahat şut atma imkanı sağlamasının da yadsınamaz bir katkısı olduğu açık. Hücumda her şekilde katkı verebilecek Sylvia..."

[2]
"25 yaşındaki Fowles’un uzunları kullanmayı bilen iyi bir oyun kurucuyla durdurulmasına imkan yok. Fowles geçen sezon Rusya’da, WNBA’dekine oranla daha iyi basketbol oynadı. Bunun en büyük sebebi Chicago’da Jia Perkins, Spartak’ta Sue Bird ile birlikte olmasıydı. Big Syl kesinlikle ligin ve Avrupa’nın en değerli oyuncularından biri ama şurası çok açık: Galatasaray’ın başarısı Fowles’un Işıl Alben’le uyumuyla doğru orantılı"

[3]
"Fowles'a karşı Lyttle ve de Souza'nın varlığı sıkıntı yaratacaktır bize. Takım arkadaşlarının Fowles'ı iyi beslemesi ve desteklemesi çok önemli olacak Galatasaray-Halcon Avenida maçlarında. Çok karamsar olmaya da gerek yok, Sylvia'nın takımı Chicago Sky ile Atlanta Dream'in bu sezonki karşılaşmalarında 3-2 Sky üstünlüğü var, Atlanta'nın kadrosunun Chicago'ya göre çok iyi olmasına rağmen, 5 maçta da Lyttle-de Souza ikilisine karşın pota altında Sylvia'nın borusunun öttüğünü hatırlatalım."

1 yorum:

sonvagon.blogspot.com dedi ki...

Şu ana kadar 2 önemli maçta (FB kupa maçı ile Spartak maçı) ciddi fark yediğimizi hatırlatırım. Tabii ki Slyvia superwomen değil ama yönetimin yanına tamamlayıcı transfer yapmasını beklerdim, hele +1 yabancımız (Melisa Can) olması sebebiyle...