BIY AD

11 Kasım 2010 Perşembe

Euroleague 3. Hafta Raporu

A Grubu:
TTT Riga:60 - Good Angels Kosice:77
Pecs 2010:58 - USO Mondeville:70
Cras Basket Taranto:63 - Wisla Can-Pack:57


Taranto ile son iki yılda Galatasaray ve Fenerbahçe birçok maç yaptı. O yüzden gücünü az çok kestirebildiğimiz bir ekip, onların bu gruptaki 3-0'lık başlangıcını görünce yine iç geçirmiyor değiliz. Galatasaray bu grupta olsa çok daha fazla galibiyet alabilirdi şimdiki grubuna göre. Aynı şey Fenerbahçe için de geçerli tabii ki. Good Angels de kaliteli oyunculara sahip, Wisla ile beraber Taranto'yu iç sahada zorlayacaklardır ama cidden moral bozan bir grup. Bu grupta yer alamadık ama buradan çıkan bir ekiple eşleşebilirsek eğer eleme turlarında şansımız yükselecektir.

 1. C.B. Taranto 3-0
 2. Good Angels 2-1
 3. Mondeville 2-1
 4. Pecs 2010 1-2
 5. Wisla Can-Pack 1-2
 6. TTT Riga 0-3


B Grubu:
Fenerbahçe:89 - MKB Euroleasing:72
Rivas Ecopolis:54 - UMMC Ekaterinburg:76
Lotos Gdynia:90 - Gospic Croatia:88


Fenerbahçe, Ekaterinburg ile birlikte ilk iki paylaşıyor yenilgisiz bir şekilde. Haftanın maçı seçilen Rivas-UMMC Ekaterinburg karşılaşmasında, Rus temsilcisi rahat bir galibiyet aldı. Güçlü kadroda, her isimden ciddi katkılar alabilmeleri ayırıcı özelliği Ekaterinburg'un. Rivas'ı düşük bir rakamda tutup, kendileri de 76 sayıya ulaşırken her elden katkı aldılar yine. Perşembe oynanan grubun son maçında da Lotos, Gospic'i ikinci yarıdaki oyunuyla geçip, zor da olsa ilk galibiyetini aldı. Lotos adına Monica Wright'ın performansı önemliydi, büyük bir ihtimalle haftanın oyuncusu olacak genç Amerikalı.

Fenerbahçe, Euroleasing'i yenip UMMC ile zirvede yalnız kalırken 3. haftanın sonunda, Rivas'ın da bu derece gerilerde kalması irdelenmesi gereken bir performans.


 1. UMMC 3-0
 2. Fenerbahçe 3-0
 3. MKB Euroleasing 2-1
 4. Lotos 1-2
 5. Gospic 0-3
 6. Rivas 0-3


C Grubu:
USK Prague:73 - Spartak:72
Galatasaray:82 - VICI Aistes:58
Tarbes GB:72 - Halcon Avenida:77


Galatasaray zor bir grupta demiştik, 3 haftanın kısa bir özetini yaparsak; grupta Spartak var, Spartak'ı yenebilen 2 tane ekip var ve oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrılan bir Halcon var. İlk dörde girdikten sonra, sıralamanın bir önemi yok, bu yüzden rakip takımların birbirini yenmeleri bizi çok ilgilendirmiyor. Fakat, bu güç dengesi oynayacağımız maçlar öncesi tedirginlik veriyor.  Özellikle iç sahada taraftarla bütünleşip, kusursuz bir performans sergilememiz çok önemli ilerisi için. Bunun altını çizmek lazım; grupta Halcon Avenida'dan başka deplasman galibiyeti alabilen takım yok.

Bu haftaki sonuçlara bakınca görüyoruz, evinde Spartak'ı yenen Aistes, Abdi İpekçi'de hiçbir varlık gösteremedi, buna karşın İstanbul'da Aistes'ten çok farklı bir performans sergileyemeyen Tarbes, iç sahada grubun lideri Halcon'u ciddi bir şekilde zorlamış. Biraz kalite biraz da tecrübe farkıyla maçı kazanan Halcon grubun lideri konumunda. Nefes kesen bir diğer maçta da Prag ise ilk galibiyetini iç sahada Spartak'ı yenerek elde etti. Takımın önemli oyuncularından Eva Maltsi ilk 4 dakikayı oynadıktan sonra, bir daha oyuna girememiş, bir sakatlığı oluşmuş olmalı Yunan yıldızın. Maçı bir türlü koparamasa da Prag, Eva Viteckova ve Amerikalıları'nın etkili oyunuyla zor da olsa maçı kazanmasını bildi. Galatasaray'ı yenerken 60 ribaund alan Spartak, bu maçta da 52 ribaund aldı takım halinde. Yine yüksek bir rakam ama maçı kazanmak için yeterli olmadı bu sefer.


 1. Halcon 3-0
 2. Galatasaray 2-1
 3. Spartak Moskova 1-2
 4. USK Prag 1-2
 5. Tarbes GB 1-2
 6. VICI Aistes 1-2


D Grubu:
Gorzow:74 - Frisco Sika Brno:61
Bourges Basket:82 - Nadezhda:72
Beretta-Famila:67 - Ros Casares:76


Galatasaray'ın grubunun bir tekrarı da D Grubu'nda oynanıyor sanki, yenilgisiz bir İspanyol ve beklenti altı performansıyla da Rus takımı dikkatleri çekiyor. Ros Casares bu senenin favori ekiplerinden biri, asıl önemli olan bunu ilk maçlarından itibaren sahaya koyabilmeleri. Bu maça kadar kendileri gibi yenilgisiz gelen Beretta-Famila'yı, İtalya'da yenip gruptan namağlup çıkmak adına dev bir adım attılar. Nadezhda da iyi kadrosuna karşın aldığı kötü sonuçları sürdürüyor, 3. mağlubiyetle grubun sonuna demir attılar. Yelena Leuchanka'nın etkili bir performans sergilediği maçta da Gorzow, Sika Brno'yu yenip ilk galibiyetini aldı.

 1. Ros Casares 3-0
 2. Beretta-Famila 2-1
 3. Bourges Basket 2-1
 4. Gorzow 1-2
 5. Frisco Sika Brno 1-2
 6. Nadezhda 0-3

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yazar arkadaşım!!! eskiden kendi ligimizle ilgili maç tahmin ve değerlendirmeleri yapıyordun ve seni zevkle okuyorduk, ama bu sene sürekli avrupa maç programı ile ilgili vede bu takımların performansları ile ilgili yazılar yazıyorsun, bunları belki işin çok içinde olanlar takip ediyordur ama bizler sıkıldık, dikkat edersen yazılara yorum yok gibi, öyle ya bizi temsil eden takımlarımızın maçlarını seyreder ve takip ederiz ama çok fazla yazılıp çizilirse de sıkar biraz, sonuçta kendi ligimiz bize takip açısından daha cazip geliyor.....teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Selamlar arkadaşım,

Düzenli olarak haftanın programı, sonuçları ve kısa yorumlar ile TKBL'ye değinmeye çalışıyoruz. Avrupa'da da Türk takımları olduğu için ağırlık veriyoruz. Bir haftada ortalama 1, en fazla 2 TKBL maçı izleyebiliyoruz ve sezonun henüz başındayız. Lig oturdukça tüm takımları izledikçe daha net şeyler yazabiliriz.

İlgin ve önerin için teşekkürler.