BIY AD

20 Kasım 2010 Cumartesi

Maç Günü: Galatasaray - Botaş

Ligin 5. haftasına oynadıkları tüm maçları kazanarak giren iki ekipten biri, bu liderlik maçının ardından namağlup unvanına da veda edecek. Sezona zorlu Tarsus deplasmanında kazanarak başlayan Botaş, sonrasında Samsun Basket ve İstanbul Üniversitesi'ni mağlup etmişti. Geçtiğimiz hafta da ise lige kendileri gibi iyi bir başlangıç yapan Ceyhan'ı, Adana derbisinde farklı geçen Botaş zirvede Galatasaray ile yalnız kaldı 4 haftanın sonunda.

Sezona yaptıkları iyi başlangıçta, başarıyla oluşturdukları takım kimyasının öneminden daha önceleri de bahsetmiştik. Genç-tecrübeli her oyuncunun payı var alınan iyi sonuçlarda ama başarının birinci şartı; yabancılarından üst düzey katkı almak. Bu açıdan Jolene Anderson, Megan Frazee, Alessandra Oliviera ve Whitney Boddie hem skorer oyunlarıyla hem de tecrübeleriyle takımlarına iyi katkı verdiler şu ana kadar takımlarına. Milli oyuncu Gökçe Doğan, kaptan Burcu Uzun, Seda Tabakçı ve Gamze Takmaz yerli kadrosunun öne çıkan isimleri Botaş'ta. Jolene Anderson 20.5 sayı ve 7.75 ribaund ile bu istatistiklerde takımın lideri konumunda 4 maçın ardından, Anderson'un hemen gerisinde de 20 sayı ve 7 ribaund ortalamasıyla Megan Frazee geliyor. Takımın en çok asist yapan oyuncuları ise 3.5 ortalamayla Burcu Uzun ve 3.3 ortalamayla Whitney Boddie.

İstanbul dışından çıkan son şampiyon olan Botaş, basketbolumuza kazandırdığı oyuncularla da çok önemli bir camia kadın basketbolumuz için. Onların yaptığı bu iyi başlangıç bizleri de mutlu etse de Galatasaray karşısında bir mola vereceklerini tahmin ve temenni ediyorum. Galatasaray bu maçın ardından 3 maçlık bir deplasman turnesine çıkacak Prag, Caferağa ve Fransa'yı kapsayan. Aralık ayına kadar bir daha Abdi İpekçi'de maçı olmayan Sultanları, dolu tribünlerin önünde bu 3 zorlu deplasmana moralle uğurlamak iyi olacak. Bu maçın öncesinde Abdi İpekçi'de oynanacak Galatasaray-Mersin BŞB erkek takımlarının maçı da bir avantaj salonun dolması adına.

Galatasaray-Botaş
20 Kasım, Cumartesi
Abdi İpekçi 15:00
Yayın: GS TV

Hiç yorum yok: